Мнения и помощ

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Re: Мнения и помощ

Мнение от f1team »

Разликата между брейда и моното е доста голяма и мисля, че дори неопитен рибар ще я усети. Но пък плетняците си изискват и читава макара, като цената не е гаранция. От тая гледна точка колегите са прави, че е по-добре да направиш 2-3 излита с такъмите кито имаш и да си прецениш дали ти харесва да мяташ по цял ден железа и пластмаси, и често да си капо (поне докато му хванеш цаката).
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от malkia_boxing »

f1team написа:Разликата между брейда и моното е доста голяма и мисля, че дори неопитен рибар ще я усети. Но пък плетняците си изискват и читава макара, като цената не е гаранция. От тая гледна точка колегите са прави, че е по-добре да направиш 2-3 излита с такъмите кито имаш и да си прецениш дали ти харесва да мяташ по цял ден железа и пластмаси, и често да си капо (поне докато му хванеш цаката).
С капото съм свикнал :) почти всеки път :) ама за да не съм капо взимам с мене бял червей ;) друго може да не хвана, ама слънчака го разбивам ;) :mrgreen: та както имаше един лаф " риба ама цаца, цаца ама риба" ;) иначе мисля, че това е моя вид риболов. Пробвах да оставя въдиците на стойки и да чакам големия шаран ама хем не се получи хем почна да ми доскучава. Та един ден взех въпросната пръчка дето казах в първия коментар и купих една блесна и един воблер и се поразходих, та взе че ми хареса. Накупих блесни и воблери и почнах да обикалям. Вярно още нямам удар и вадя само водорасли но поне не скучая.

Благодаря за съветите на всички ! :drinkers:
Времето лети като магнит.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Е щом вече си се запалил можеш да вземеш някоя от препоръчаните пръчки. Останах с впечатление, че си се спрял на Vintage Spin 2.40. Имах такава. Балансира се добре с макара 280-290 гр.
За макарата ти тук пишат че е читава, но не знам дали става за плетено.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=119&t=45497

Ако искаш плетено мога да препоръчам Sunline Super PE. Мисля, че за рибите които търсиш няма да ти трябва по-здраво от 15 либри. аз съм с такова в момента и съм доволен.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
lachezar1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lachezar1 »

Като за начало такъмите стават само сложи малко по дебело влакно 0.20,0.22.Можеш да си вземеш друга по лека въдица като например FORMAX STRIKER много надеждна пръчка. http://puffin.bg/index.php?item=592&group=1 :D
Рибата е като жената,не я ли примамиш няма да клъвне... НАСЛУКА
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

malkia_boxing написа: Накупих блесни и воблери и почнах да обикалям.
За начало наблягай повече на блесните и клатушките, остави воблерите.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

nabeden ribar написа:
malkia_boxing написа: Накупих блесни и воблери и почнах да обикалям.
За начало наблягай повече на блесните и клатушките, остави воблерите.
Да ти кажа от много хора го чух това и мисля да се вслушам в съвета. Благодаря !
Само нещо като клатушки да ми препоръчате ? Блесните ясно че са Лусокс на Мепс.
Доказани клатушки има ли или там няма "щукарски" и други ?
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Колега за блесните има отделни теми, задай си въпроса там защото ще ти заключат темата. Само ще ти кажа набързо да ползваш и Моска.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

malkia_boxing написа:
Да ти кажа от много хора го чух това и мисля да се вслушам в съвета. Благодаря !
Други блесни - аглия, комет и лонг на мепс и всичко дето прилича на тях, моска, рублекс, блуфокс, дам, абе квот има при вас. Би било добре блесните да са "маркови".
За клатушките аз лично предпочитам по-овалните, но това е лично мой избор. Не пречи да са безименни, даже при мен една такава ми е фаворит.
Цветовете - сребро (не никел!), злато, мед, може и боядисани.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

nabeden ribar написа:
malkia_boxing написа:
Други блесни - аглия, комет и лонг на мепс и всичко дето прилича на тях, моска, рублекс, блуфокс, дам, абе квот има при вас. Би било добре блесните да са "маркови".
За клатушките аз лично предпочитам по-овалните, но това е лично мой избор. Не пречи да са безименни, даже при мен една такава ми е фаворит.
Цветовете - сребро (не никел!), злато, мед, може и боядисани.
Мерси за съвета ! Ще го използвам.
Друго да питам. Ще намеря такъми - това е ясно. Мястото ме интересува. Мога ли да хвърлям от едно и също място 3 часа или след десетото хвърляна ако нямам успех се местя 100 метра от старото място и продължавам ?
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Желателно е да сменяш мястото ако няма риба. Може и да не са чак 100 метра :) Пробвай и в бавната вода, и във вировете, и в бързеите.
Аватар
malkia_boxing
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

f1team написа:Желателно е да сменяш мястото ако няма риба. Може и да не са чак 100 метра :) Пробвай и в бавната вода, и във вировете, и в бързеите.
По принцип ходя само на затворени водоеми. На река още не съм си пробвал късмета. Там ми се вижда много водата и не мога да преценя къде да търся рибата. До като на гьолчетата е ясно - хвърлям близо до трастиката и чакам да удари :)
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

malkia_boxing написа:
Мерси за съвета ! Ще го използвам.
Друго да питам. Ще намеря такъми - това е ясно. Мястото ме интересува. Мога ли да хвърлям от едно и също място 3 часа или след десетото хвърляна ако нямам успех се местя 100 метра от старото място и продължавам ?
Зависи колко е активна щуката. Моят съвет е да облавяш местата по-обстойно с различни примамки и под различен ьгьл, но 3 часа е прекалено :lol: Щуката не стои само в тръстиката, всяко място което може да и предложи укритие е добро.
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Бе навсякъде щъка гадината, дори по язовирните стени тип "плочник" се хваща понякога. Тоест опитвай навсякъде, като разбира се наблягаш на места с тръстика, около паднали дървета и клони, някакви подводни камъни и други такива укрития. Също така не пропускай и широките и плитки разливи и залети поляни особено през топлите месеци сутрин - там щуката ходи да търси дребосъка. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”