Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Мнения и помощ
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мнения и помощ
Здрасти колеги !!! Имам аз едно питане и знам,че има доста специалисти тука и ще намерим решение на моя "проблем"
Та имам аз една тояга Pezon & Michel abyss boat feeling 240 с макара HIBOY B2 30 с навита плетка 0.18 на нея. Искам да питам това може ли да го ползвам за блесна примерно за щука, костур или по-малки сомчета или трябва да сменя такъмите ? А ако трябва да ги сменям ако може да ми препоръчате нещо за начинаещ "Блеснар" и да става за горе споменатите рибоци

Та имам аз една тояга Pezon & Michel abyss boat feeling 240 с макара HIBOY B2 30 с навита плетка 0.18 на нея. Искам да питам това може ли да го ползвам за блесна примерно за щука, костур или по-малки сомчета или трябва да сменя такъмите ? А ако трябва да ги сменям ако може да ми препоръчате нещо за начинаещ "Блеснар" и да става за горе споменатите рибоци

Времето лети като магнит.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Мнения и помощ
Без да съм специалист: за сом ,че и за щука става , ще ти окапят ръцете,ама за начало става. Костур -
- 2-ри номер мепс и предполагам ще вадиш без да си усетил че се е закачил.
Явно имаш предвид места, където има такива риби. Бягай там и почвай да хвърляш. Без да се отказваш. С времето /и с малко четене по форумите/ ще разбереш какво искаш от пръчката и от макарата.
И дано имаш късмета наистина да хващаш, после сам ще влезеш във филма спинингово оборудване.
Ако обаче и сега имаш финансова възможност и желание да отделиш поне 150-200 лева за начало, отговора ще бъде друг.

Явно имаш предвид места, където има такива риби. Бягай там и почвай да хвърляш. Без да се отказваш. С времето /и с малко четене по форумите/ ще разбереш какво искаш от пръчката и от макарата.
И дано имаш късмета наистина да хващаш, после сам ще влезеш във филма спинингово оборудване.
Ако обаче и сега имаш финансова възможност и желание да отделиш поне 150-200 лева за начало, отговора ще бъде друг.
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря за съвета ! Хвърлях малко с тази въдица блесни и честно да ти кажа не ми окапаха ръцете. Не че съм як ама не ми се видя много тежкоzorod написа:Без да съм специалист: за сом ,че и за щука става , ще ти окапят ръцете,ама за начало става. Костур -- 2-ри номер мепс и предполагам ще вадиш без да си усетил че се е закачил.

- eroucma
- разбира нещата
Колега ако наистина търсиш нещо добро за парите си виж това:
1. http://www.baracuda.com.ro/index.php?p= ... &prod=1361 ако ти хареса потърси колегата sapuna
или пък това 2. http://fishing-market.com/shop/product/ ... -40-m.html
3. http://fishing-market.com/shop/product/ ... -40-m.html а това го има в различни размери от 2.10 до 3 метра и различни акции вече ти ще си прецениш каква ти трябва но аз ти предлагам 2.4 защото ще ти свърши работа почти навсякъде
1. http://www.baracuda.com.ro/index.php?p= ... &prod=1361 ако ти хареса потърси колегата sapuna
3. http://fishing-market.com/shop/product/ ... -40-m.html а това го има в различни размери от 2.10 до 3 метра и различни акции вече ти ще си прецениш каква ти трябва но аз ти предлагам 2.4 защото ще ти свърши работа почти навсякъде

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Мерси за предложенията ! изглеждат много хубави и удобни ! Иначе на мене там ми е проблема, че не знам как да преценя за себе си щото от скоро съм запален по тоя тип риболов и не знам кое ще е добре. Дължина, акция и тн.eroucma написа:Колега ако наистина търсиш нещо добро за парите си виж това:
За сомовете не знам, но за щука търси нещо с тест 5-20 или 10-30, но да е по-твърда сопата, защото щуката има твърда уста. Освен това повечето щукарски примамки са в този диапазон. За дължината зависи къде ще ловиш и как ще ти е удобно, но както е казал колегата - 2,40 е универсален вариант.
За макарата зависи от финансите ти, но гледай да балансира горе-долу пръчката.
За макарата зависи от финансите ти, но гледай да балансира горе-долу пръчката.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- eroucma
- разбира нещата
Ами Баракудата поне според това което си казал че ще търсиш е удачен вариянт на много примамлива цена. А аз ползвам третото което съм ти показал в размер 2.70 с акция 10-30, но е малко мека пръчка и като усетиш удар и трябва да засичаш по здраво защото щукерските човки са си твърдички.
А има и още нещо значи колкото и пръчки да ти рекламираме тук е най добре да пипнеш наживо и да видиш кое ще ти легне на ръката, аз съм имал допир и до трите сопи и това ми пасна. Която от трите да си избереш няма да съжеляваш защото съотношението цена качество е страхотно.
А има и още нещо значи колкото и пръчки да ти рекламираме тук е най добре да пипнеш наживо и да видиш кое ще ти легне на ръката, аз съм имал допир и до трите сопи и това ми пасна. Която от трите да си избереш няма да съжеляваш защото съотношението цена качество е страхотно.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Значи на мен ми харесват и трите. Една от тях ще еeroucma написа:Ами Баракудата поне според това което си казал че ще търсиш е удачен вариянт на много примамлива цена. А аз ползвам третото което съм ти показал в размер 2.70 с акция 10-30, но е малко мека пръчка и като усетиш удар и трябва да засичаш по здраво защото щукерските човки са си твърдички.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аз си земах Баракудата,малко е по твърдичка,но на мен ми лепна ,финна ,лека ,супер за парите си 

Аз там съм пораснал...
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги а не е ли по-добре като вариант тояга с акция 5-20 за начинаещ младеж като мене ?
За щуки и костури е идеална, но както сме ти писали по-горе, трябва да е по-твърда за да можеш да засичаш добре щуките.malkia_boxing написа:Колеги а не е ли по-добре като вариант тояга с акция 5-20 за начинаещ младеж като мене ?
Относно влакното, според мен, е по-добре да е плетняк с издръжливост 5-7 кг, но той няма как да е невидим. Ако държиш линията ти да е невидима, ще трябва да сложиш флорокарбонов лидер, но за там друг да ти обясни, защото аз не ползвам такава чудесия

Последно промяна от f1team на Пон Яну 30, 2012 4:27 pm, променено общо 1 път.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Разбирам. Мерсиf1team написа:За щуки и костури е идеална, но както сме ти писали по-горе, трябва да е по-твърда за да можеш да засичаш добре щуките.malkia_boxing написа:Колеги а не е ли по-добре като вариант тояга с акция 5-20 за начинаещ младеж като мене ?

-
- вече хвърля и на тежко
Пич, виж сега - тук от 20 човека ще получиш 20 мнения. Лови с каквото имаш и сам прецени дали ти върши работа. Безсмислено е да сменяш една евтина пръчка с друга евтина. Когато решиш че ти трябва нещо друго се разходи по магазините, тръсни това онова, избери си 2-3 модела и ще ги коментираме.malkia_boxing написа:Здрасти колеги !!! Имам аз едно питане и знам,че има доста специалисти тука и ще намерим решение на моя "проблем"
Та имам аз една тояга Pezon & Michel abyss boat feeling 240 с макара HIBOY B2 30 с навита плетка 0.18 на нея. Искам да питам това може ли да го ползвам за блесна примерно за щука, костур или по-малки сомчета или трябва да сменя такъмите ? А ако трябва да ги сменям ако може да ми препоръчате нещо за начинаещ "Блеснар" и да става за горе споменатите рибоци![]()
колега, според мен, монофилно влакно ще ти е по-добре от плетено за блесна или клатушка. Поне аз го ползвам за такива примамки.
П.П. Успех в спининга
П.П. Успех в спининга
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Подкрепям мнението на колегата над мен от позицията на новоизлюпен спинингист. Според мен е добре на първо място да разбереш дали това със сигурност е твоя риболов и тогава да почнеш да инвестираш. След определен брой излети сам ще се ориентираш какво ти трябва горе-долу като вид на такъмите. Още повече, че темата с брейдовете е такава мъгла за неопитен рибар, че най-много да вземеш нещо, от което ще се разочароваш и да хвърлиш спининга в килера. Поне аз съм на такова дередже и затова докато не си събера що-годе читав комплект от макара и пръчка и не понатрупам още опит, ще си карам с монофила.
Разбира се, мнението ми да не те ангажира, все пак и аз сега прохождам в тоя риболов и вероятно на много места бъркам.
Разбира се, мнението ми да не те ангажира, все пак и аз сега прохождам в тоя риболов и вероятно на много места бъркам.