Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Плувките,кой какви използва?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- кандидат преподавател
Re: Плувките,кой какви използва?
Bai Dobri,виждам сега ,че от февруари месец си ме цитирал и съм длъжен да поясня,че :Първо, аз непълно съм се изказал,без да посоча,че имам пред вид само марката на плувката ,а не нейния вид и форма и второ,ти не си ме разбрал и си допуснал,че въпреки писанията ми за риболова с болонези /вече имам 4 броя такива пръчки /,нямам представа кога се използват плувките тип "морков","капка" и "буре"."Близалки" не ми се налага да ползвам за обичайните ми места за риболов с болонеза.
Re: Плувките,кой какви използва?
Извинявай, ако е прозвучало като заяждане! Просто исках да съм изчерпателен.INCUBUS написа:Bai Dobri,виждам сега ,че от февруари месец си ме цитирал и съм длъжен да поясня,че :Първо, аз непълно съм се изказал,без да посоча,че имам пред вид само марката на плувката ,а не нейния вид и форма и второ,ти не си ме разбрал и си допуснал,че въпреки писанията ми за риболова с болонези /вече имам 4 броя такива пръчки /,нямам представа кога се използват плувките тип "морков","капка" и "буре"."Близалки" не ми се налага да ползвам за обичайните ми места за риболов с болонеза.
Мнението си съм развил по начин, по който да стане ясно в какъв аспект плувката, като елемент от линията, пряко влияе на риболова с болонезе и по-точно на съприкосновението на влакното с водната повърхност.
Иначе и аз имам няколко болонези и понеже риболувам на много и различни места, използвам целия арсенал от плувки, включително и моделите на Cralusso - Bolo и Surf. То на Cralusso за риболов на болонезе само близалките ползвам де. По отношение на "стандартните плувки" обаче, си имам претенции и обичам каквото пише на плувката, това и да е в действителност товароносимостта, поради което, въпреки че имам и български плувки, любими са ми тези на Tubertini, Sensas и най-вече COLMIC.