Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Идеална спинингова въдица !!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Идеална спинингова въдица !!!
Абе ше се сетиш ти накрая че не требва да я натоварваш с некви душмански примамки при положение че идеалната изкуствена такава за "идеалната" е измислена отдавна
Те я :

Предстааш ли си каш ше се усеща на оранджевият връх

Предстааш ли си каш ше се усеща на оранджевият връх

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Малийй тамънка за това говоря , инак и строя май е Екстра фаст , тка че директно контакта с рибата ми е в кърпа вързан 

Туй риболова не е за мен 

- antivik
- кандидат преподавател
eroucma написа:А още по невероятно звучи с тея тояги с акция 100 грама да усещаш примамката как се води

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Прочетох внимателно поста на колегата Василев, замислих се сериозно върху подкрепените с тестове и практически постижения тези, и единствената мисъл, която ми хрумна в отговор, бе "тенис-лакет" ...
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мунчо написа:

А сега ще Ви кажа коя е идеалната мухарка

Шимано спийдмастер 3м. 50-100гр. и ПП 50 либри

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- вече хвърля и на тежко
Много добри спинингисти са започнали именно с "идеания"! Все пак е някакво начало, дерзай пич!
-
- вече хвърля и на тежко
Аз пък мисля колега ,че за начало има много по- добри
пръчки от този шаранджийски телескоп с които сигурно
създателя на темата ще усети разликата.
пръчки от този шаранджийски телескоп с които сигурно
създателя на темата ще усети разликата.
Колега и аз си мислех че ако си купя някоя гега и уловя 20 риби е голямо удоволстве.ДА ама не!!!lubomirvasilev_1987 написа:Не се обиждам,че ползвам тази въдица!!!
Много късмет ми донесе това безрибно лято и много съм довоен докат някой около мен гледаха празните си живарници аз се прибирах с по около 10 прилични по размер костура и по някоя щука по изклучение нямам рекордни улови но малкото ме прави щастлив.
Едно време вашите бащи и деди да не би са имали "Шимано" или "Шекспир" или каквато и да е префърцунена скъпотия която като счупиш и си изяждаш ноктите от яд.Защото чара е именно в обикновените неща.Поуката е,че тъкъмите не правят успешния излет.
месеци наред чета форумите и стигнах до извода че спининга трябва да го усетиш както е усещането като се качиш от трабант в Ес класа.(мойто мнение).
Предпочетох да дам някой друг лев повече но удоволствието е истинско. А колкото до рибите...или ги пускам обратно или ги давам на колегите. Има толкова много ресторанти !!!
И сега събирам за нещо ''сериозно''... когато го погледна да ми е кеф !!!
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, кажи сега нещо и за "идеалните" влакна , с които ползваш "идеалната спинингова въдица !!!" - сега е момента да се ограмотим.
- antivik
- кандидат преподавател
Ми като изхождам от изходните данни за пръчкат/макар че липсват данни за макарата/ изходно стигнах до изхода, че при посочените параметри канап за връзване на домати ще свърши работаPetur60 написа:Колега, кажи сега нещо и за "идеалните" влакна , с които ползваш "идеалната спинингова въдица !!!" - сега е момента да се ограмотим.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- новобранец
Влакна Focus carp chemeleon и pike double force а вече си взех и power-pro плетено влакно
макарите са ми Focus - Black velvet с преден и заден аванс и са много удобни и практични.
макарите са ми Focus - Black velvet с преден и заден аванс и са много удобни и практични.
- eroucma
- разбира нещата
Колега нали аз не бъркам и това са и характеристиките
Макара за риболов FOCUS с две авансови системи от типа Bait Runner. Моделът се отличава с изключително плавно въртене. Прекрасна макара за "фидер" риболов.
Описание
- здрав графитен корпус
- 5 сачмени лагера
- 1 иглен лагер за елиминиране на обратния ход
- противоусукваща и лагерована водеща ролка
- чувствителен двоен аванс
- алуминиева шпула (вместимост: 0.20 / 205 м.
- резервна графитена шпула
-двойна метална дръжка
FOCUS Black Velvet 30
Лагери Пред. число Капацитет Тегло Модел Доп. шпула
5+1 1:5.2 0.20mm/205m 320 gr. 30 да
Това е за модела 30 за модела 60 ще са "малко" по големи стойностите.
П.П. А тука намерих мнения за макаричката http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=44&t=43713
А и още малко имам да кажа
1. Колега явно си здраво у ръцете мунче щом успяваш та я удържиш тази комбинация пръчка и макара, които заедно може ги се доближават до килограм.
2. Видях че си купил плетено влакно- браво, но само внимавай че тези плетки имат навика да прегризват водачи ако не са сикови.
Макара за риболов FOCUS с две авансови системи от типа Bait Runner. Моделът се отличава с изключително плавно въртене. Прекрасна макара за "фидер" риболов.
Описание
- здрав графитен корпус
- 5 сачмени лагера
- 1 иглен лагер за елиминиране на обратния ход
- противоусукваща и лагерована водеща ролка
- чувствителен двоен аванс
- алуминиева шпула (вместимост: 0.20 / 205 м.
- резервна графитена шпула
-двойна метална дръжка
FOCUS Black Velvet 30
Лагери Пред. число Капацитет Тегло Модел Доп. шпула
5+1 1:5.2 0.20mm/205m 320 gr. 30 да
Това е за модела 30 за модела 60 ще са "малко" по големи стойностите.
П.П. А тука намерих мнения за макаричката http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=44&t=43713
А и още малко имам да кажа
1. Колега явно си здраво у ръцете мунче щом успяваш та я удържиш тази комбинация пръчка и макара, които заедно може ги се доближават до килограм.
2. Видях че си купил плетено влакно- браво, но само внимавай че тези плетки имат навика да прегризват водачи ако не са сикови.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- научил се да хвърля
Предлагам вместо да го вземате за мезе колегата да му предложите идеалната спининг въдица за малко пари и като за начинаещ в спининга.
Все пак зависи и за колко малко пари.Да дадем примерни конфигурации на колегата явно има желание да се научи.Всеки е почнал от някъде.Аз лично от макара делфин и пръчка токоз липно и гермина.През соцвремената такива бяха по магазините.Аз тогава бях малък и не разбирах и нямаше кой да ме научи.
Нека първо колегата да посочи за до колко пари и за какви пари и какви риби ще лови.
Аз лично мисля че е по-добре да помогнем отколкото да се смеем.
Все пак зависи и за колко малко пари.Да дадем примерни конфигурации на колегата явно има желание да се научи.Всеки е почнал от някъде.Аз лично от макара делфин и пръчка токоз липно и гермина.През соцвремената такива бяха по магазините.Аз тогава бях малък и не разбирах и нямаше кой да ме научи.
Нека първо колегата да посочи за до колко пари и за какви пари и какви риби ще лови.
Аз лично мисля че е по-добре да помогнем отколкото да се смеем.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Е, малко, малко, но съвсем "с пръдня боя не може да се прави", както гласи популярната поговорка. Добър и евтин избор за петдесетина лева е "Серт Ексийд". Ако човек иска да мине с по-малко, е уместно да направи сериозна преоценка на приоритетите си.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Не открих питане за нова въдица и макара, а и колегата просто споделя опита си, а не търси съвет. Затова и ще се избегна нови предложения.
Не критикувам - всеки сам избира въдицата си, вероятно съвета " не прави непоискано добро " е точно за такива случаи.
Благодаря за споделеното, колега.
Успехи.
Не критикувам - всеки сам избира въдицата си, вероятно съвета " не прави непоискано добро " е точно за такива случаи.
Благодаря за споделеното, колега.
Успехи.