Идеална спинингова въдица !!!

Модератори: Павел Иванов, sestrata

lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Идеална спинингова въдица !!!

Мнение от lubomirvasilev_1987 »

Здравейте колеги!!!
Миналата година попаднах на два твлескопа които се превърнаха в идеалните ми спинингови пръти.Водят се carp серия с стабилен плътен връх.Масивни стабилни водачи перфецтна ръкохватка издръжливи на тежест супер чувствителни.Водят ги,че са 85 % карбон сплав с още нещо тествах ги с различните ми видове примамки (cranc,jerk bait,shad rap,xrap,jig wobbler,jig spinner,силоконови примамки,spinner bait,клатушки,въртящи се блесни и други видове примамки) които бяха в ражличен грамаж.Издържаха много тестове от мен тъй като ми беше съмнителна цената им беше 8 лв. размерите им са 2,10 и 2,70 и ми пречупиха представите за скъпи въдици според мен биха се преборили и с 10 килограмов екземпляр.
Акцията им е от 100 до 300 грама в тъмното върхът им флорисцира в оранжев цвят.Имат и предупредителен стикер които показва да не се използват в гръмотевична бурия както да нямат близост с електричество.Това много ме притеснява.най-скъпото нещо на което заложих са макарите Focus - black velvet.хубавото е че се замята перфектно и не изморяват ръцете.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Re: Идеална спинингова въдица !!!

Мнение от eroucma »

Стига е мъжки ти сериозно ли? :rolleyes: малко ( да не кажа невъзможно) ми е трудно да повярвам че пръчка за 8 кинта може да има в нея карбон. А още по невероятно звучи с тея тояги с акция 100 грама да усещаш примамката как се води, а най ми е интересно как са ги направили хем да са леки и " да не изморяват ръцете" хем и да имат акция 300 грама, че и 8 кинта да струват. Я обади марка и модел и дай некоя снимка ми "възбуди" интереса :lol:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Има някаква грешка в първоначалния пост на колегата -няма телескоп,който да може да се доближи до два задника /яце широчки/поне до идеалния спинингов прът,колкото и относително да е това определение .Отделно това 8 лева :?: Ам теста на изфъргане до 300 :?: Тц-Тц ,нема да плямпам повече,аз само от около две вече години се мъча да се пробвам от време на време като спининг-аджамия,ама така поднесените знания са недостъпни за мен-не мога някак си да ги осмисля :(
Аватар
mandy73
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mandy73 »

:shock: :shock: :shock:
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... Great-Carp

ЕТО ВИ Я СЕРИЯТА КОЛЕГИ
ДАЖЕ И ТУК Я ИМА

http://www.bulit2000.com/?type=1&cat=36
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

'Ko ма напрай ти бе :!: на туй нещо спининг ли му викаш.Това дърво не бих го докоснал :lol: :lol: :lol:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
lubomirvasilev_1987
новобранец
новобранец

Не се обиждам,че ползвам тази въдица!!!
Много късмет ми донесе това безрибно лято и много съм довоен докат някой около мен гледаха празните си живарници аз се прибирах с по около 10 прилични по размер костура и по някоя щука по изклучение нямам рекордни улови но малкото ме прави щастлив.
Едно време вашите бащи и деди да не би са имали "Шимано" или "Шекспир" или каквато и да е префърцунена скъпотия която като счупиш и си изяждаш ноктите от яд.Защото чара е именно в обикновените неща.Поуката е,че тъкъмите не правят успешния излет.
Последно промяна от lubomirvasilev_1987 на Вто Мар 13, 2012 10:07 pm, променено общо 1 път.
silurus glanis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от silurus glanis »

Колега тия шаранджийски телескопи нямат
нищо общо със спиннинговите въдици и ако на това казваш идеален спиннинг
искам да те видя като пипнеш един истински спининг без да изброявам марки
Наслука.

п.п. Дане ги ползваш вместо гири.
fedoracore
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от fedoracore »

лови си колега и да не ти пука .
на времето началото на (90-те) с делфинката ги спуквах по Дунава.
а за прьта ,които имах тогава ,ще го запазя в таина .
Последно промяна от fedoracore на Вто Мар 13, 2012 10:44 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Изображение
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Прав е Колегата ! Важното е да се лови , пък ако ще и с кол за домати да е :drinkers: И в тоя ред на мисли , ще взема да си взема и аз един такъв , че скоро си взех от Сашо едни Ареа Мен Кранк и ми тряаа нещо лайт да си ги меткам :mrgreen:
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Е тва вече нема как да стане ! Айриа Мен надхвърлят почти три пъти тестовият диапазон на идеалната спинарка ако не забелезваш :idea: Щи я разпарчетосат още на първото фърляне и язък за убавия такъм :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Павел Иванов написа:Е тва вече нема как да стане ! Айриа Мен надхвърлят почти три пъти тестовият диапазон на идеалната спинарка ако не забелезваш :idea: Щи я разпарчетосат още на първото фърляне и язък за убавия такъм :?
С тънко осем - жилно японско може и да стане работата :mrgreen: , че ако сложа някое грубо 15 лб ще вземем наистина да я трошим !!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ще ама ако фърляш Чакала от ръка щот инак как и да я магериш се си и видел смеката ако не на първото то най-късно на третото фърляне .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Е да де ама аз не разкрих изцяло монтажа , на 45 сантиметра преди Чакала ще има хранилка (фидер 150 грама със захранка) и на още толкова бомбарда ! Но тук ще трябва и Биг пит макара някое Шиманце ;) и работата ще заспи , а и така ще групирам цели пасажи от кефал по следите на захранката ;) и ще си меткам само на едно и също място без да се местя ;) !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”