Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Карагьоз 2012г
Модератори: emo vasilev, alekst
- 1000n
- разбира нещата
Re: Карагьоз 2012г
Зависи! За карагьоза и за някои други видове риба(като например калкана) всяка година има уникален период за забрана за риболов. За карагьоза този период е 30 дни, но началото на забранителния период и се определя ежегодно от министъра, явно поради факта, че атмосферните условия не са еднакви всяка година и ние риболовците, забелязваме, че карагьоза не винаги започва да кълве по едно и също време всяка година. От една страна в закона за рибарство и аквакултури се говори за забрана за риболов на карагьоз конкретно за Дунава, което не означава, че няма ограничения при улова на карагьоз и в Черно море. С две думи, законът не е написан достатъчно точно и еднозначно........ :/
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да,ама не.vanboxer написа:Тя забраната е само за сладководния риболов и за риболова с мрежи в морето.boro71 написа:Няма ли някой късметлия вече(във Варна)?.От 17.4. влиза забраната.Важи ли и за проби на чепаре ?
Иначе казано ,в морето с въдица не е забранено
От тази година и карагьоза е забранен на въдици и мрежи,със заповед на министъра.
Както и на калкана.
Можеш само попчета на въдица да ловиш.
Също и сафрид,хамсия,сардуна,гюмюш.
Ама и там има едно условие - да ги има тези риби.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
1.Карагьоз(Дунавска скумрия)в българския участък на река Дунав през периода от 15 април до 15 май включително.
Това е цитат от текста тази година.
Това е цитат от текста тази година.
- КИРО
- Обратна връзка:
-
- разбира нещата
Отиде риболова по Дунава на тази риба таз година.
Ама времето е виновно,друга година по рано тръгваше.И ние сме си виновни,ама и министъра можеше да удължи мало за тази риба.

Киро извинявам се че оспорвам но тук е написано точно и ясно. В българския участък на река Дунав. Прочети го - http://iara.government.bg/wp-content/up ... apoved.pdf
- КИРО
- Обратна връзка:
Това си го знам ве BORO,и аз се учудих - ама не много.
Миналата година,колегите от стоянката не смееха да излязат
за попчета и на волти.Е,аз си излизах де.

Миналата година,колегите от стоянката не смееха да излязат
за попчета и на волти.Е,аз си излизах де.
- shturetc
- ще става разбирач
От Заповедта на министъра на земеделието и храните става безкрайно ясно ,че улова на попчета в Черно море с въдици,чуконти и волти НЕ СЕ ЗАБРАНЯВА (стига да не нарушаваме ЗРА,относно броя на въдиците и куките ,и минимално допустимия размер на рибите,които прибираме--попчета 12см,лихнари-15см)!
Тези дни ,някакъв миндил ,представящ се за инспектор от ИАРА (вероятно зевзек-блъфьор) наплашил дЕдовците на Бургаския мостик ,че ако ги зърне там с въдица от понеделник ще ги глоби с по 1000 лв.Ще ми се да го видя и чуя този хубостник тета те.
Друга тема е,че мрежите са пуснати на 200-300 м от брега,ама иара-джиите се правят на слепи и непознаващи Приложение 1 към чл.32,ал.1 "Б" т.8 !!!
Наслука на въдичарите!
'Айде,че Формулата стартира...
Тези дни ,някакъв миндил ,представящ се за инспектор от ИАРА (вероятно зевзек-блъфьор) наплашил дЕдовците на Бургаския мостик ,че ако ги зърне там с въдица от понеделник ще ги глоби с по 1000 лв.Ще ми се да го видя и чуя този хубостник тета те.
Друга тема е,че мрежите са пуснати на 200-300 м от брега,ама иара-джиите се правят на слепи и непознаващи Приложение 1 към чл.32,ал.1 "Б" т.8 !!!
Наслука на въдичарите!
Днес го видях най на края .Един брой но все пак сефте.Под Аспарухов мост.
Последно промяна от boro71 на Чет Апр 19, 2012 6:33 pm, променено общо 1 път.
Не мога да кача снимката.
- vanko_888
- новобранец
- Обратна връзка:
Айде почна се
Колега на какво го хвана? И последно забранен ли е улова с въдици на карагьоза в морето или не?

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- smel1968
- ще става разбирач
Е-запали ми чергата с този екземпляр.Около обяд ли го хвана?Кофти че съм на работа-но неделя ще пробвам чепаретата.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- inki_bg
- научил се да хвърля
Браво колега
.Отдавна чаках такава новина.От другата седмица почвам и аз с пробите.

- atev
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Вчера направих запитване в ИАРА относно любителския риболов по време на забраната в Черно море и платените водоеми.shturetc написа:От Заповедта на министъра на земеделието и храните става безкрайно ясно ,че улова на попчета в Черно море с въдици,чуконти и волти НЕ СЕ ЗАБРАНЯВА (стига да не нарушаваме ЗРА,относно броя на въдиците и куките ,и минимално допустимия размер на рибите,които прибираме--попчета 12см,лихнари-15см)!
Наслука на въдичарите!
От ИАРА отговориха, че любителски риболов в Черно море с въдици и волти не е забранен (стига да не нарушаваме ЗРА, относно броя на въдиците и куките и минимално допустимия размер на рибите, които прибираме до три килограма риба).
А относно платените водоеми, там риболов може да се извършва, като си платим таксата. Наемателите на водоемите имат договор с ИАРА за зарибяване и затова наемателите решават дали да допускат риболов във водоема по време на забраната.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
СДРУЖЕНИЕ НА ВАРНЕНСКИТЕ РИБАРИ http://nariba-varna.com