Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

октопод
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: октопод
За маломерните знам,но тази пролет излизат само големи.Сепия тази година не съм хващал още,но намирам по брега кости от тях.Представлява една бяла люспа около 25 см и съдържа много калций-събирам ги за кучето.Мисълта ми беше ,че щом има кости ,значи са излезли сепийте.Миналата година ги лових на полиангисто близо до брега.Сепията като наближи да я извадиш и се пуска.Трябва много внимателно да се дърпа.Ако някой знае някакъв друг начин,моля да сподели.Гърците ги ловят с олово на което има кука,но е успешно само когато я видиш сепията и хвърлиш до нея.
Този има шест крака.Явно и друг път е хващан
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- новобранец
Много интересно, досега не съм ловял октоподи
Това са най добрите примамки.Всичко друго е компромис
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Колега pepericos,би ли споделил къде точно се намираш и излиза ли някаква риба там.Интересувам се за риболов от брега.
Намирам се в дъното на залива Агиос орос.Селцето се казва Пиргидика.За съжаление риболова от брега е много слаб.Зарганите излизат през август,тогава има и дорадо.През останалото време е скука.Тези дни няма и октоподи.Сутринта е тихо и могат да се ловят малки рибки на плувка.На кея всеки ден има въдичари,но много рядко хващат нещо.Водата е като сълза и се виждат и големи риби ,но не се хващат.Иначе е много красиво,но това което се пише по форумите за много успешен риболов на Бяло море ,явно не е за тука.За две години имам хванато само едно голямо дорадо,няколко морски котки и много октоподи.Всичко друго е дребосъци.Лятото има една риба маламида и от нея хващам от време на време.От лодка риболова е коренно различен-има туни,скумрий,дорадо,ловят се на силиконова рибка.Рибарите ,които се препитават от риболов вадят по десетина двадесет килограма на ден с мрежи дълги километри.Каквото се изкара на брега се продава веднага.Цената започва от 15 евро на горе.Само най дребните рибки са по 5 евро кг.Збравих да пиша за кефалите- има много и се ловят на полиангисто с хляб.Местните не харесват кефали и не се занимават с тях.Долу горе това е полжението в нашето село,малко е на страни и не се влияе от икономическа и финансова криза,тук времето е спряло.Съветвам колегите ,които идват насам да си носят бял червей.Тукашните риби са предпазливи,но и много любопитни и белия червей явно е изкушение за тях.
Благодаря ти за отговора,за Пиргадика се отклоняваш от Стратони или Йерисо нали?През миналата седмица обиколихме целия ръкав Ситония-Торони,Порто Куфу,от там Олимпяда и Ставрос,риба нямаше никъде.В събота на Кавала и Неа Перамос-същата работа,не знам дали причината е в нестабилното време или в земетресенията,но риба няма.Преди двайсетина дни бяхме на Трипити,от дребосъка не идва ред да удари нещо свястно,само някой Зарган и неголеми сафриди.През миналата година по това време беше друга работа,излизаше много Скумрия и Сафрид.Ще ти бъда благодарен ако пишеш като тръгне да излиза по някоя хубава риба.
От няколко дни съм постоянно на морето,защото стопанисвам една голяма яхта.Риба действително няма,но едва ли е свързано със земетресенията,защото тук нищо не усетихме.Зарган още не съм виждал тази година.Днес обикаляха кефали,но не вземат.Ако тръгне някаква риба,ще пиша.Поздрави.
Ама, не се ли научихте, че по това време на Халкидики, без значение на кой ръкав, освен кефали и некой зарган друго нема
С малки изключения 

Колега бае,не знам от колко време ходиш на риболов по ръкавите,но моите наблюдения са коренно различни.Говоря по конкретно за Агио Орос,Кавала,Керамоти,Неа Перамос,Неа Муданя,Неа Механйона и др.
Е то от това по лошо дело нямаpepericos написа: всяка вечер чета любимия ми форум,нищо че не коментирам.

представи си само ако беше писал колко хора можеше да научат нещо от всекидневното ти влизане

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

То моята риба няма кой да я хване,но както съм писал в по предни постове е вяла работа,рибата я няма,май ще трябва да почна да търся лаврачетата,не обичам да ходя там където има навалица.
Днес видях зарган за пръв път тази година.Октоподите се появяват от време на време.Тази вечер хванах един около седемстотин грама,а преди два дни два големи по кило и нещо.Иначе рибата я няма.Един грък цяла нощ вися на кея с 6 въдици за нищо.Утре тръгвам за Солун и ако е тихо морето,ще пробвам на тролинг от яхтата.Мисля да взема една яка сопа с корда 0.60 , да и закача един калмар на голяма кука ида я оставя на кърмата.Ще я проверявам от време на време ,защото ще бъдем само двама и няма да имам много време.Вечерта ще пробвам на пристанището в Солун за някоя хищна риба.След това две седмици в дока на сухо,и чак след това започвам активен риболов,ако се размърда рибата ,разбира се.
Може да опитате по пристанищата около Солун вечер на бял червей за Лаврак,препоръчвам ти Неа Каликратия,но ако решиш да пробваш си вземи повечко бял,та да има за захранване,и прашка също.Успех.
Ще бъда някъде около Каламария.Бял червей няма откъде да купя.Тръгвам утре рано.За стръв съм нагласил калмари,октоподи,замразена сардела.Ще пиша след някой ден защото на кораба нямам интернет.