Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

октопод
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
октопод
здравейте.знае ли някой защо октоподите в момента по егейското крайбрежие не гонят примамките.виждат се сутрин и привечер ,но не реагират на стръв.може би се размножават,или нещо друго.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: октопод
това свързано ли е със сезона ,или да експериментираме?
Не знам защо си убеден,че октоподите не атакуват изкуствените примамки,но тия дни бях свидетел как ги вадят с октоподиери,гърци хванаха 5бр. единия беше над 4кг.,хващаха и сепии на голяма трйока,става дума за Ставрос.
от десетина дена наблюдавам ,че не преследват примамките.иначе са около брега и се виждат.пробвам и на прясна риба и пак не става.това е на света гора
Ами ако се виждат защо не пробваш с харпун или тризъбец?Иначе съм чувал,че най много обичат раците,а точно това имитира хтаподиерата.
до сега си ги ловях с хтаподиера.става въпрос ,че на последък не реагират на примамка,даже като прекараш хтаподиерата отгоре над октопода ,той я отмества с едното пипало,или бяга от нея.днес ще купя нова хтаподиера и ще пиша пак.имам няколко октопода уловени с ръце,но избягвам да го правя ,по интересно е с примамка
Колега pepiricos,за Атон ли става дума?Ако е за там,не е ли забранено?Иначе на Неа рода има доста октоподи.
Тука гледам колегата се е регистрирал преди 2 години.И не е споделил нищо
15 мнения за 2 години не е нормално за един риболовен форум.На такива елементи не трябва и здрасти да се казва.Така ги виждам аз нещата.Значи така мисля аз-нищо лично.

Риболовци.
Октоподи,близо до брега има навсякъде. Сепии-също.
Кога и с какво предпочитат да се хранят,обаче,струва ми се и местните не са съвсем наясно.
Едни хвърляха миризлива риба,омотана с куки,други закачаха някакъв мършляк на 4 или 5
куки.И в двата случая на тежко/на дъното,близо до брега/.
Реших и аз да пробвам с полиангистро,като омотах с куките току що уловен дракон и го
заметнах на 6-8 м от брега.
И както обикновенно се случва - късмета на начинаещия проработи.Извадих един убавец,но
ме достраша да го пипам,та сложих ръкавици.По късно жена ми хвана сепия на рибка,която
беше налапала куката със стръвта/на плувка/.
п.п. Местните ни казаха рецепта за приготвянето на октопода.Изпълнихме я и компанията си "облиза пръстите".
А ей го и улова :
Кога и с какво предпочитат да се хранят,обаче,струва ми се и местните не са съвсем наясно.
Едни хвърляха миризлива риба,омотана с куки,други закачаха някакъв мършляк на 4 или 5
куки.И в двата случая на тежко/на дъното,близо до брега/.
Реших и аз да пробвам с полиангистро,като омотах с куките току що уловен дракон и го
заметнах на 6-8 м от брега.
И както обикновенно се случва - късмета на начинаещия проработи.Извадих един убавец,но
ме достраша да го пипам,та сложих ръкавици.По късно жена ми хвана сепия на рибка,която
беше налапала куката със стръвта/на плувка/.
п.п. Местните ни казаха рецепта за приготвянето на октопода.Изпълнихме я и компанията си "облиза пръстите".
А ей го и улова :
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
днес направих сефте на новата примамка.снимките са в моя профил.Уважаеми колеги,благодаря за мненията ,които споделихте.искам да отговоря на всички с няколко думи.Света гора се нарича залива между Атон и Ситоня и риболова е забранен само около Атон на 500 м от брега. относно това колко мнения имам за 2 години във форума искам да знаете ,че всеки ден влизам в морето и всяка вечер чета любимия ми форум,нищо че не коментирам.на всички желая на слука
днес направих сефте на новата примамка.снимките са в моя профил.Уважаеми колеги,благодаря за мненията ,които споделихте.искам да отговоря на всички с няколко думи.Света гора се нарича залива между Атон и Ситоня и риболова е забранен само около Атон на 500 м от брега. относно това колко мнения имам за 2 години във форума искам да знаете ,че всеки ден влизам в морето и всяка вечер чета любимия ми форум,нищо че не коментирам.на всички желая на слука
Приключили са с размножаването, та вече няма да се мръщят на примамките ти.
Обърни внимание на факта, че и те като рибоците, показват активност в някои часове на деня, а в други не.

Днес хванах голям 1,5 кг,на новата примамка.Благодаря на колегата bae ,за съвета да се съобразявам с часа.Вече имам няколко хванати около 19 часа.За съжаление никаква риба не кълве тук.Хвърлям две дънни въдици със звънчета и около тях дърпам октоподи.Като хвана два октопода за около час и се прибирам.На въдиците няма никой.Другата седмица ще имам лодка и дано да тръгне .Поздрави и късмет.
Внимавай само да не те хванат с някой маломерен октопод,че глобите са солени,иначе са вкусни,а сега вадят и сепии и калмари,но пустите имали много холестерол.