Мнения за клатушки ilba

Модератори: Павел Иванов, sestrata

fedoracore
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Мнения за клатушки ilba

Мнение от fedoracore »

stancom написа:
fedoracore написа:клатушки ilba и блесни са пьлно :lol: :lol: :lol: :lol: дьрво
не се бьзикам :!:
Клатушките не съм ползвал, но за въртележките не съм съгласен че са пълно дърво. Модела Екю лети много добре и си ловеше отлично есенни кефали, е и храсти де :oops: по отсрещния бряг.
имам една илба и с нея си проверявам местата кьдето ще хвьрлям - за закачки .
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

А поне един удар имаш ли на нея докато тече проверката :wink: :wink:
И колеги ще помоля да споделите мнението си за тези клатушки, които съм си закупил дали може да се очаква нещо положително от тях :)
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

Добре де, за да не съм голословен, както и за да подкрепя мнението си от началото на тази тема, ето и нещо по-конкретно от мен - когато всички мепсове (поне десетина варианта на разцветки, модели и размери) мълчаха, резултатът от една блесна Ilba №2 за около 2 часа беше 4-5 удара и ето това (за информация, кепът е от най-големите шаранджийски :wink: ):
Изображение
Значи, може и да има не толкова качествени и резултатни модели, както и може да има някои БГ-имитации и т.н., но тъй като човекът все пак пита, аз съм длъжен да защитя моето мнение в темата.... 8)
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

eroucma написа: Купих си 2 от тях, и обещавам до края на дена да кача снимки, просто вчера бях у Румъния на разходка и батериите на фотото тотално свършиха, като се позаредят ще снимам :wink:
тройките и са големи и тежки и поради това не играят добре :wink:
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

pampasa написа:Изображение :arrow:
Изображение :arrow:
Изображение :roll:
Специално тези клатушки не ги намирам никъде по официалните каталози на фирмата Ilba, но на мен ми изглеждат доста интересни... Все пак, ако някой ги е ползвал, моля наистина да сподели... От предходното мнение разбирам, че има проблем с утежнението на тройките и влиянието им върху играта, но това може да се коригира...
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

В официалния сайт фигурират тези 3 вида клатушки:

http://www.ilba.it/uk/products/spoons.html

Доста интересен анализ си направих от галерията на сайта, като предполагам, че информацията ще е интересна за колегите... Там обикновено под всяка снимка има коментари на каква примамка е уловена рибата. От щукарските видях доста риби, хванати на някои модели от тези клатушки...:

http://www.ilba.it/uk/photo_gallery.asp
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

На ilba засега имам някои цикади,няма да се откажа да си купя и клатушки,ама на онзи сайт повечето информация ми прилича на лоша платена реклама,от сорта на най-панайрджийската :(
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Искаш ли да ти пратя две-три блесни по Еконт пък някой път ще почерпиш ? Блесните им , оригиналните де , други нямам , определено си ловят . На клатуните им нямам особени резултати , сравнени с Моска примерно , но и те се отчитат .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Давай смело,като пиши плащането на мен -че си плащам почтено,това е документирано в магазина на форума и е доказано и пред един от колегите ни -Къца-Кълве.Ще ти пратя адреса по ЛС / на службата е,тъй като там най-сигурно ме намират от Еконт /,а за черпенето -писал съм ти мислено поне две-три почти "осмъртителни"черпения за съвсем други твои заслуги :lol:
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

INCUBUS написа:.. на онзи сайт повечето информация ми прилича на лоша платена реклама,от сорта на най-панайрджийската :(
Е, не мисля, че е скалъпена рекламата, изглеждат си правдоподобно нещата. Вдясно има опция за пращане на снимки и данни, а и има цели 9 страници все с различни хора, които са си пратили и данните за улова - къде, на каква примамка и т.н.

.... :lol: все пак, в кръга на шегата, наистина ме изкефи ей тоя италиански брат'чет, който умишлено е укрил данни относно мястото на улова и др... но току-виж пък се оказал някъде от "Факултето" или "Столипиново"... :lol: Даже долу вдясно се вижда некакъв таен уред, та не знам доколко на Ilba е хваната тая щука :axe:
http://www.ilba.it/uk/photo_view.asp?IdFoto=63
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Вижда се да - въдица в калъф :)
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

Shumolini написа:
Специално тези клатушки не ги намирам никъде по официалните каталози на фирмата Ilba, но на мен ми изглеждат доста интересни......
щото ги прави един от търново...
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

eroucma написа:Колега значи той каза че им е производител, може би взема от ilba заготовките и шарката отгоре я прави той, защото сега гледах в сайта на ilba, а и в google и никъде не видях такива разцветки.
Но не това е важното, а се питам дали формата им е удачна за заинтригуване на хищните рибки.

Купих си от тези, дето ги няма в каталога на Илба, 3-гр. според надписа на етиката (според мен, малко повече, без да съм ги мерил на прецизна везна). Много грамотно изработени, дебели, летят далеч и се водят перфектно, разцветките са приемливи. Смених тройките с единични куки, и се оказа, че са перфектна примамка за пъстърва и за костур! При това, имам и балканки, не само американки на тях. 3 грама стомана за 2-3 лева, какво му плащаш! :D
Аватар
Shumolini
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shumolini »

Е, благодарности за последните две мнения - кратко и ясно разбрах точно това, за което си мислех и предполагах... Просто ми изглеждаха визуално добре, но нямам представа от големина/грамаж, както и тяхната игра в зависимост от тези два фактора + формата....

И без това от известно време насам клатушките се превърнаха в едни от любимите ми примамки, така че... колеги, ако кажете и откъде може да се намерят тези уникати, сигурно ще трябва да се черпи :) няма как.. :wink:
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

nabeden ribar написа:
Shumolini написа:
Специално тези клатушки не ги намирам никъде по официалните каталози на фирмата Ilba, но на мен ми изглеждат доста интересни......
щото ги прави един от търново...
Ами аз нали точно това съм написал, че един от ВТ ми обади че той им бил производителя, ама се чудех някой друг пробвал ли ги е и дали мога да очаквам приятни изненади от тях?
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”