Куки без контра.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Куки без контра.

Мнение от SUPER MARIO »

butnik написа: Адаш,на Марица си лови с контра да не загубиш някой трофей :D
На Марица даже не си и помислям да слагам без контра. :D :smt023
Бързай бавно.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

butnik написа:
За разлика от теб със моите съселяни се запознахме на селския язовир носещ името Гребен канал Пловдив през 90-те години на миналия век с куките без контра-barb less :wink: и то благодарение на такива имена,които може би само си слушал/ако те е имало/ ,а ние селските пичове имахме честта да познаваме отблизо-Нуленс,Шендъл,Нъд,Трабуко в по-близките години-Сорди,Фалсини 5 кратния Скотърн ........
И какви са лопатките градски на цитираните куки:
Изображение
Мога да снимам и личната си колекция от над 100/може и да са мноооого повече/ куки без контра,като имам и такива за уклеи,но под ръка ми бяха тия от магазина.
Да беше обяснил как слагаш белите червеи на тях,че моите нещо бягат след 1-та минута,а не да ми се правиш на градски тарикат.
Когато се лови с куки без контра ,контрола над рибата трябва да е пълен,при едно отхлабване на линията и рибата се откача.Използването на такива куки е за бърза работа при откачане и щадени на джуките,бърните,устните на рибите,оставяйки по-малко наранявания по тях.[/quote]
Така нека почна малко по-от далече майна,че ти явно въобще не се придържаш към темата.Това,че познавам Бойко Борисов не означава,че трябва да бъда новия министър на България.Ако ще си мерим п...... кой кого познава,и кой къде е бил за риба това с гребния канал да ми го казваш на мене който съм живял 5 години в Испания и на река ЕБРО ако си гледал филми може и да знаеш коя е със приятели сме хващали сомове да ти се приплаче,отделно живях известно време в Англия и когато бях веднъж за риба Matt Hayes снимаше филм там стиснахме си ръцете даде по един автограф,това не означава че си пием ракията всяка вечер заедно малко в повече ми идва да кажа,че го познавам още повече,че ми е приятел.Сега съм във Швеция вече доста нови хоризонти опознавам и ако всичко е по план ще видиш много интересни риби от мене които ти пожелавам и ти да имаш възможност да хванеш един ден.Относно с какво закрепям белия червеи много добре ми се получава да затапжам куката с изкуствен бял светещ червеи които също си взех от Англия даже и пуснах тема защото наистина нямах идея какво да го правя но си намери място.Така,че ако искаш да помогнеш на колегата като му отговориш и евентуално да му помогнеш с нещо пиши по темата защото като гледам до сега не си му писал нещо от което да има полза.И обяснете ми как се отпуска риба повече от нормалното и как се вади риба без да се държи под напрежение,вие ме убихте за какво са ви в ръцете тези въдици да пускате рибата да си върви спокойно ли естествено,че ще е под напрежение и за финал това,че тези куки са по-ХУМАННИ ОТ КУКИТЕ С КОНТРА малка причина ли е да се ползват.Със здраве си остани още много да ходиш да гребеш на канала в Пловдив и дай боже се видим.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

в петъка лових с eyed barbless kamassan на богров платения, първата ми риба беше гол шаран около 7-8 кила, просто държиш линията опъната. имах и откачания, но не защото се извади куката, просто не бях ковнал рибата добре.
лових на силикон с гранулите, които продават на място в комбинация с ...торен.
да, проблем е че веднага се вади от куката, нооо..като нанижа първо торния а след него силикона с гранулата...нъцки откачане на червея.
а да, ато промуша влакното през пръстенчето на куката ми се скъса 2 пъти... връвам повода с куката на водоема и може да съм прибърал, за това да ги късам, но при връване като обикновена лопатка държат като умрел чeмшир.
butnik, ако ме светнеш как да закачам червеите без да ми бягат от тия куки ...ми не знам, може и да почерпя. а не можах да го измисля.
you'd better run...
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Преди десетина години в периодиката излезе една много хубава и подробна статия за куките от Алан Скоторн и специално за тези, с тази форма по-долу, в кръга на шегата беше споменал че трябва да се забранят за риболов, тъй като са неетични по отношение на рибите- при подсечката с тази кука, формата е такава, че прави допълнителноо усукване в месестите устни на шарани, мрени, платики и т.н...като не дава никакъв шанс за бягство:

Изображение

Мисълта ми е, че формата на определени модели куки съвсем не е случайна, а аз от 11-12 години една от куките, които основно ползвам за риболов на шаран и по-едри риби на бял и комбинирана с бял стръв, е точно с такава форма, само че с контра- Colmic-N 500. :idea: :wink:

п.п. какво се зацепихте в тия куки без контри, и точно пък за фидер...като се лови със щека, уип или директен, линията винаги е натегната и няма "бягства"... :D :D
Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Според мен, куките без контра държат добре в два случая, когато са забити в гърлото на рибата или в долната устна.Ако куката е забита в отстрани или горе, и лопатката е извън устата, риска да се откачи рибата е голям даже при изпъната и под напрежение линия.Пък може и да не съм прав. :D
Бързай бавно.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Когато се лови без контра е необходимо червея да се затапва с изпънат такъв,кастер или силиконов аналог на горните.
Изображение
Има кастери,вердевас и т.н.
Красимире,не влагам ирония в писаното за разлика от теб.Не избивам комплекси ,като обиждам отсрещния в раждане на истината,а колкото до Макиненза и аз съм вадил там сомове ,както и шарани +20.На Кастрехон шараните ме познаваха по име и аз съм живял в Испания и то баш в центъра :lol: -Толедо,но това е история.Не разбрах последните ти слова-покана или закана са.Hasta luego tio!
А сега ме извини,но ще си изгледам филма от Микрото :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ако белия се закача съвсем тънко, само за ципата, няма проблем. На практика движението му не се отразява и не пада от куката.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

chirusa_bg написа:Ако белия се закача съвсем тънко, само за ципата, няма проблем. На практика движението му не се отразява и не пада от куката.
А за целта трябва тънка кука :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С.Върбанов написа:
chirusa_bg написа:Ако белия се закача съвсем тънко, само за ципата, няма проблем. На практика движението му не се отразява и не пада от куката.
Да,ама тия без контра не са много от тънките. Влади,ако слагам очилата за всяко слагане на червей през ципата,ще ми свърши риболова,да така е и аз го бода така ,ама през средата на тялото.Абе май най-добре е да му отръвнеш тимбата със зъби/който има :lol: / и вече става послушен като монах от Шао Лин :lol:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не мога и да ги хапя. Не стига, че цяла вечер ги дърпам пред телевизора, за да изпъна достатъчно за риболава на следващия ден. :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

chirusa_bg написа:Не мога и да ги хапя. Не стига, че цяла вечер ги дърпам пред телевизора, за да изпъна достатъчно за риболава на следващия ден. :lol:
:lol: :lol: :lol: И аз не мога да ги ръФам,ама не защото ме е гнус/къде по гнусни неща правя :oops: / :lol: :lol: ,но скоро ще ги ръФкам :D
Последно промяна от butnik на Вто Юни 12, 2012 9:39 am, променено общо 1 път.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има едни тънки и сплескани на FOX :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колмици без контра, които се предлагат в БГ:

WB400 (Без контра)

Кука от стопроцентова въглеродна стомана. Бронзов цвят, право стъбло със специфична остра извивка и дълбоко химически заточено острие без контра. Много лека, но същевременно изключително здрава кука, способна да задържи и твърде големи риби. Супер остра, тя е перфектна за риболов с кастер, бял червей, пинки, вердевас и троха. Създадена за риболов на стеснително поемащи стръвта риби. Особено подходяща за състезания. Предлага се с размери No 19, 21, 23 и 25, в опаковка от по 10 броя.

Изображение

WB610 (Без контра)

Бяла кука от високо-въглеродна стомана. Късо право стъбло с остра извивка и химически заточено острие без контра. Много лека, но здрава кука способна да задържи и големи риби. Изключително остра и тънка, тя е перфектна за риболов с кастер, бял червей, пинки и вердевас. Създадена за състезания. Предлага се с размери No 19, 21, 23 и 25, в опаковка от по 10 броя.

Изображение

п.п. струва ми се обаче, че не са точно за фидер...пък може и да стават! :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Като казах ,че са по яки куките,това беше в рамките на майтапа,имам и тънки куки без контра на Дренан,другите не им знам фирмата,че са ми баберек :D ,но са подобни на тия ,които Бачо е постнал.За фидер бих сложил такива само на платено и то за едри риби,на реката не ми се рискува,че там по друг начин стоят нещата/след удар се отпуска влакното в доста случаи и ако фидера не е в ръка може рибата да си замине/,но при един интензивен риболов не ми пречи да пробвам.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

butnik написа:
С.Върбанов написа:
Да,ама тия без контра не са много от тънките. Влади,ако слагам очилата за всяко слагане на червей през ципата,ще ми свърши риболова,да така е и аз го бода така ,ама през средата на тялото.Абе май най-добре е да му отръвнеш тимбата със зъби/който има :lol: / и вече става послушен като монах от Шао Лин :lol:
Адаш,точно обядвам . :lol: :lol:
Бързай бавно.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”