Захранка за пружина

Модератор: sapuna

Аватар
Georgi.Nikolov
новобранец
новобранец

Re: Захранка за пружина

Мнение от Georgi.Nikolov »

Мерси много колеги ще изпробвам съветите :)
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Georgi.Nikolov написа:Аз слагам степчета в житото дава добри резултати :P
Вече и аз ползвам модерните дипове ,но преди доста години нямаше.
за шаран,(малко отклонение), каракудата я хвърляхме обратно, НО всички водоеми бяха рибарници.Риба бол, никой не вземаше каракуда.
лятото месех хляб и халва(сегашните сладки аромати), есен - черен свински дроб накълцан на малки парчета с малко земен изкопан от градината и на куката парче дроб = на трофей.Сега топчета,косми и т.н. Но времената се менят,технологиите също, Рибата си остава същата!
Всеки кой-както успее да я надхитри.Старите рецепти и технологии вършат същата работа като модерните.Въпрос на избор и възможности.Вече ни мързи или нямаме време за "домашни" рецепти, отиваме в магазина и купуваме на готово, но не винаги действа!
panskivd
новобранец
новобранец

Мнение от panskivd »

Може ли малко повече инфо за мамката с черен дроб :? Поздрави :)
janine
новобранец
новобранец

Мнение от janine »

захранка от магазина и лепило-1 пликче струва около 1,4 лв, аз използвам с мирис на мед или малина! стига за около 2 килограма захранка!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Момчета,не се увличайте прекалено кой с какви комбинации за такъв точно риболов /според мен скучен и не много интересен/ .От чисто любопитство,вчера-30.09.,на сегашната "нула"на един язовир,още рано сутринта хвърлих една пръчка не нещо почти като"на пружина"-стандарна "кошничка"с утежнение 40 грама,свободна по линията,с повод с една кука на края- № 8,със стръв смяна царевични зърна или по два-три торни червеи.В "кошничката"слагах само среда от хляб-фабричен,от тези,които се продават опаковани с нарязани филии.Че като почна едно кълване-нямах време ни да си гледам плувката на другата въдица,ни да разпъна любимия си в последно време спининг :) Започна се с дебели бабушки,след това ги "избутаха"каракудите,после дойдоха нахални малки шаранчета.В калабалъка, при стръв торни червеи,се вреждаше и по някой морунаж,а от време на време и не мирни риби-дребни лакоми костурчета.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Малеее, Що рецепти що чудо !!!!
За пружина, най универсалното си остава Качамака. Ако после искаш да го смесваш , ако щеш и с гълабова тор си е твой проблем.
Опитай също така и хляб с кюспе смесено , тоест размачкано до хомогенна смес. слагаш на пружинатаа и вътр във водата.
Да те открехна за нещо, въпреки , че повечето колеги в форума сигурно няма да са съгласнис мен , но аз ще ти споделя.
Недей да залагаш на купешките пружини на затворен водоем. Те са много големи, направи си от медна тел пружинки не по големи от 2 3 сантиметра в дължина и не повече от 1 1,5 в широчина .
С една единствена кука под пружинката и на нея слагаш тояно толкова захранка колкото да покрие пружинката . Късо поводче и във водата.Мисля , че ще пожънеш по голям успех. Дерзай
Изображение
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Миналия ден на Копринка като свърши купешката сложих мачкана среда от лидълски хляб с кюспе.Резултата го вижте в темата Инфо за Копринка.Няма ванилии няма канели няма ягоди.И само с омесен хляб пак пердашеха здраво.По инфо на сина ми до нас някакъв дядо е слагал на оловото отпред малко хлебец и си е тръгнал по живо по здраво с 10тина каракуди и 1 шаран около 1.5 кг.Май започнах и аз да се хващам ,че робувам на купешки захранки и съм на път да сменя тактиката вече.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Има си дни, когато точно купешката захранка ще бъде успешната тактика, има си дни, когато употребата й е безсмислена.
Аватар
ebro86
новобранец
новобранец

Мнение от ebro86 »

Към основвната захранка,която купувам от магазина/ прибавям настърган на рендето сух хляб и царевично брашно жълто, това е румънската мамалига.... за каракуда, пфффффффф нема друго по добро,говоря за себе си от личен опит. За шаран си взимам от магазините, пробвал съм да си правя у дома ,но си признавам че не ме бива много в правенето на захранки и предпочитам купешкото,като става въпрос за шарко.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”