Opel ZAFIRA

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Opel ZAFIRA

Мнение от М. Сталев »

Един приятел има точно същия модел,обаче фейслифта който е 2000 година ,малък данък мисля че около 30-40 лв ,до сега е имал проблем само със помпата на съединителя ,и преди седмица му издумка нафтовата помпа,за нея даде 850 лв със труда и помпата е втора употреба,иначе нова май била 1400 лв ,други оплаквания не съм чул да има
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MASTER YODA »

Даа нафтовите им помпи са проблемни...от много места го чувам.
Нека силата бъде с вас...завинаги.

Изображение Изображение
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Общо взето няма кола без проблеми и дефекти ,важното е да не са от скъпите дефекти :D .Не знам защо повечето се хвърляте на тези Опели ,като за малко повече пари се купува VW или Seat също един много добър избор .Но със доказано по високо качество от Опелите и като поддръжка не са особено по скъпи за обслужване.Както вика един приятел " Тва Опела е циганска кола,всеки втори циганин кара Опел,как да си купя и за мен такава "
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MASTER YODA »

Aми смятам, че на първо място е цената...1000 + разлика в цената, в полза на другите марки.
Консумативи и обслужване също мисля, че са по скъпи...
май всичко опира до средства... :)

Изображение Изображение
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MASTER YODA »

Никой ли не кара дву литров дизелак...дайте малко жокери... :drinkers:

Изображение Изображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

MASTER YODA написа:Никой ли не кара дву литров дизелак...дайте малко жокери... :drinkers:
От нашата риболовна група /Петър Недев-nik name/, има такава вектра.Само съм се возил.Дърпа много яко и не се мори.Но за повече инфо си го питай на ЛС.
ПП Иначе може и това да погледнеш
http://www.cars.bg/u722278
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

MASTER YODA написа:................Какъв е данъка на колата?
п.п. Мотора е с верига.............
Хм,човека,от когото купих колата ми каза,че наистина Опелите са имали някакъв проблем с ангренажния ремък и той го е сменил в сервиз с ВЕРИГА..... Данъка при мен е около 150€.
В България колко може да е?!?!!! Не повече от 100лв :smt102

трапера написа: Остава другата седмица да си взема навигация и съм готов......
Вече имам това http://mobilenavigation.mybecker.com/pr ... r/Product/ Добра цена.Меню,клавиатура,говор ИМА И на български.

ПС Боли мъ тръбътъ,че циганите карали само Опели :lol: 70%от Арабелите,тук карат Х5-ици , черни Мерцедеси и Шарани.....(то и аз имах мерак на Шаран,ама....... за справка вж по-горе)
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

трапера написа:
MASTER YODA написа:................Какъв е данъка на колата?
п.п. Мотора е с верига.............
Хм,човека,от когото купих колата ми каза,че наистина Опелите са имали някакъв проблем с ангренажния ремък и той го е сменил в сервиз с ВЕРИГА....
Kолега това няма как да стане ,защото устройството на двигател със ангренажен ремък и верига е корено различно и е абсурдно човек да твърди такова нещо ,но ги разбирам Германците ,те си нямат понятие от нищо ,каквото и да тропне по колата се кара във сервиз.Изпълнението със верига се използва за двигатели със по голямо натоварване ,минусите са по голям шум ,по сложно конструктивно изпълнение ,плюса на веригата е по дългия живот :дават го около 200 000 км,но по принцип при нормално смазване може да изкара и целия живот на колата ,много от майсторите съветват докато не почне да трака да не се сменя ,докато на ангренажния ремък му дават живот 60 000 км,задължителна смяна ,че станели белята най малкото със което може да се отърве човек е смяна на клапани ,биели и бутала ;)
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Както казах:
трапера написа:..... Впечатления ще споделя след като се върна в Русе-поведение на пътя,разход и т.н.
Като за 11-годишна кола,Зафирката се държи перфектно на пътя.Няма прехлопвания и придрънквания. Няма загуби на течности и масло. Разхода е повече от задоволителен-в Германия, Австрия и Унгария 7,5/100; в Румъния 7,7/100; в България 8,5/100 :evil: Това с автоматична скоростна кутия и постоянно включен климатик! 2,2л/147кс!!! Явно горивата,освен по цена се различават и по качество :lol:
Возията е добра,комфорта ме устройва-аз съм 1,90м/105кг,шофирах 24 часа без прекъсване (освен паузи за тоалетна,цигара и зареждане с гориво) без схващания и болки в гърба,освен в задника :lol: Багаж събира доста. Даже и рибарски. При вдигнати задни седалки става за спане,но на мен ми идва малко късичка,трябваше да спя по диагонал.
С две думи-доволен съм.

П.С.-В началото,тези двигатели са имали проблеми с ремъка.Впоследствие от завода изтеглят продадените коли и заменят в заводски условия ремъка с верига!!! Която кола не е влязла обратно в завода,сигурно все още е с ремък. Като сменях масло и филтри, в сервиза видях комютърната документация за модела-там мотора е с верига.

А, това автоматика е Ииибаси кефа :lol: :lol: :lol:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”