Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Opel ZAFIRA
Модератор: dantho.mihov
- трапера
- сериозен играч
Opel ZAFIRA
Здравейте!
Искам да попитам,някой карал ли е,кара ли, или въобще има ли някой с впечатления от въпросния модел на марката?! След многократно разглеждане на бюджета + условието да е на на не повече от 100км от мястото,където живея, си харесах тази Зафирка:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=215949574
Мотора е голям-2.2/147кс но според данните разхода не е толкова убийствен. Имам идея,евентуално да се сложи АГУ-LPG. Откъм годинките
11,но пък е гаражна!............
Та питането ми е към Опелджиите-кораво копеле ли е този мотор???
След два часа отивам да я видя на живо. Може и да не ми хареса,но.....
Някой може да попита-що пък бензин,а не дизел!?
Щото-данъка е по-малко,от ЕКОгледна точка има зелен стикер (може да паркира и в центъра на града) ,при евентуален ремонт цените са по–ниски от тези за дизелов автомобил и т.н.
Искам да попитам,някой карал ли е,кара ли, или въобще има ли някой с впечатления от въпросния модел на марката?! След многократно разглеждане на бюджета + условието да е на на не повече от 100км от мястото,където живея, си харесах тази Зафирка:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=215949574
Мотора е голям-2.2/147кс но според данните разхода не е толкова убийствен. Имам идея,евентуално да се сложи АГУ-LPG. Откъм годинките

Та питането ми е към Опелджиите-кораво копеле ли е този мотор???
След два часа отивам да я видя на живо. Може и да не ми хареса,но.....
Някой може да попита-що пък бензин,а не дизел!?
Щото-данъка е по-малко,от ЕКОгледна точка има зелен стикер (може да паркира и в центъра на града) ,при евентуален ремонт цените са по–ниски от тези за дизелов автомобил и т.н.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- разбира нещата
Re: Opel ZAFIRA
преди около два месеца и аз бях на път да си купувам зафира но с по малкия двигател-1,8 след съвет на мой приятел който работи в сервиз..та именно той ми каза да бягам от двигателите 2, 2 на опел..имай на предвид че ако слагаш газово е на мястото на резервната гума която е отвън и понякога зимата може и да имаш проблеми..ако решиш да я слагаш вътре пък губиш възможността да ползваш трети ред седалки.пълно обслужване с добри части ти излиза около 700лв..скоростите са къси и при движение на магистрала с повече от 120км. в час колата започва да тресе и имаш чувството че двигаятеля ти прави компания на съседната седалка..това е за 1,8 за по големите двигатели не съм карал за да мога да ти кажа..в крайна сметка се отказах от зафирата и си взех фолксваген бора 1,9тди.комби..
- трапера
- сериозен играч
Колега Йонко,гледам бързо си реагирал (само 13 мин.след мен),благодаря,за което!
Вече е късно за съвети и кандърми!!! Капарирах колата. Свалих и цената до 3800€. На продавача много не му се искаше ама
.....800 кинта капаро,в брой,на момента.............. Докато правихме договара в тях,три пъти му звъня телефона относно обявата.
Някой ще каже много пари! Аз от една седмица съм като таласъм-вися само в нета и разглеждам обяви.Както посочих в първия пост имах два фактора,с които трябва да се съобразя-цена и местоположение на автомобила. Само тази отговори на критериите,като имаше и 3-4 резервни варианта.Резервите бяха или по-млади,или с по-малко екстри,или с по малки двигатели.Не всички имаха и втори (зимен)комплект гуми. След проверка установих,че комплект джанти и гуми 2-а ръка ще ми стъпи м/у 300 и 500€
. А моята е с двата чифта.
Направихме и пробно каране-стъпва стегнато и никъде не прехлопва! Като настъпиш рязко газта конете си казват думата! Автоматик не бях карал-егати мързела,егати кефа!
Толкова чиста кола не бях виждал.Даже и служебната в БГ,след автомиФка не беше толкова чиста. Не мога да ги разбера немците-пушач да не пуши в колата! Според продавача,разхода на гориво е под нормите посочени за модела,но пък той човека е половин порция,с малки крака.....Въпреки,че това е малък ван направи ми впечатление,че след като си нагласих седалката да ми е удобно (аз съм 1.90м/110кг) после седнах отзад и НЕ ми беше тясно!?! Има сменени неща-амортисьори,ауспухи и други,за които има квитанции....
Остава документално да оформим нещата и въпроса е приключен. Преди час си направих застраховка по Нета. (много скъпи тук бе, от 850 нагоре
) Това за Зафирката.Гражданска+частично Каско.
Та май това е една набързо пусната и приключила тема! Не мислех,че ще ме грабне веднага количката.
Но може да остане отворена-приемам поздравления

А пък тук могат да драскат и други Зафира-джии! Защо не?!

Вече е късно за съвети и кандърми!!! Капарирах колата. Свалих и цената до 3800€. На продавача много не му се искаше ама

Някой ще каже много пари! Аз от една седмица съм като таласъм-вися само в нета и разглеждам обяви.Както посочих в първия пост имах два фактора,с които трябва да се съобразя-цена и местоположение на автомобила. Само тази отговори на критериите,като имаше и 3-4 резервни варианта.Резервите бяха или по-млади,или с по-малко екстри,или с по малки двигатели.Не всички имаха и втори (зимен)комплект гуми. След проверка установих,че комплект джанти и гуми 2-а ръка ще ми стъпи м/у 300 и 500€

Направихме и пробно каране-стъпва стегнато и никъде не прехлопва! Като настъпиш рязко газта конете си казват думата! Автоматик не бях карал-егати мързела,егати кефа!
Толкова чиста кола не бях виждал.Даже и служебната в БГ,след автомиФка не беше толкова чиста. Не мога да ги разбера немците-пушач да не пуши в колата! Според продавача,разхода на гориво е под нормите посочени за модела,но пък той човека е половин порция,с малки крака.....Въпреки,че това е малък ван направи ми впечатление,че след като си нагласих седалката да ми е удобно (аз съм 1.90м/110кг) после седнах отзад и НЕ ми беше тясно!?! Има сменени неща-амортисьори,ауспухи и други,за които има квитанции....
Остава документално да оформим нещата и въпроса е приключен. Преди час си направих застраховка по Нета. (много скъпи тук бе, от 850 нагоре

Та май това е една набързо пусната и приключила тема! Не мислех,че ще ме грабне веднага количката.
Но може да остане отворена-приемам поздравления

А пък тук могат да драскат и други Зафира-джии! Защо не?!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- разбира нещата
ами тогава ,честита ти придобивка и без аварийно каране..дано си имал късмет с избора и зафирката се окаже читава..
- Антон Тонев
- сериозен играч
За да не отварям нова тема пиша тук.Значи, на моята кола Фрийлендър,и станаха много нещата които са за ремонт/трябва да отварям двигател/, та мисля да я продам на части и се оглеждам за Ван.Спрял съм се на няколко модела и ще ви помоля собствениците на тези посочени модели да напишат по няколко реда, а и не само техни собственици.
1 .Renault Grand Espace
2 .Citroen Evasion
3 .Fiat Ulysse
4.Peugeot 806
Благодаря предварително

1 .Renault Grand Espace
2 .Citroen Evasion
3 .Fiat Ulysse
4.Peugeot 806
Благодаря предварително

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Уникална кола, имах 3 години 1.9 CDTI 6 скорости .. и още плача нощно време, че се разделих с нея.
- М. Сталев
- разбира нещата
Кола Автоматик на старо е последното нещо което се купува,вярно е голяма екстра,но имат много малък живот ,кажи речи до 10 години примерно и сдават багажа ,а скоростната кутия ще ти е по скъпа от колата .Дано пи теб няма проблеми , честито за придобивката
- Антон Тонев
- сериозен играч
Да прав си, 2,3 и 4 са едно и също.За купето ме интересуваstich написа:То 2,3,и 4 май са едно и също!
Иначе за HDI моторите все добри отзиви!
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- gigantor
- новобранец
Здравейте на всички. Зафирката е хубава кола и като си капарирал да ти е честита . Влизал съм и да ти кажа аз съм 190/120 и малце ми е малечко. Зафирката си е астра с по-голям багажник нито на широчина нито на височина ще те зарадва значително . Цената определено е доста висока за момента ,но след като си я харесал и имаш паричките, нека да те радва.
За колегата Тонев : Защо не се загледаш и по Галакси , Шаран и Аламбра . Смятам че ще имаш по малко ядове от изброените от теб марки . Когато избирах и аз бях като караконджур ама се спрях на Галакси 1.9 тди 90 коня без чипове без нищо ( е фул екстри от към интериор ) . От към возия и управление няма равна (поне от колите които аз съм карал ).
За колегата Тонев : Защо не се загледаш и по Галакси , Шаран и Аламбра . Смятам че ще имаш по малко ядове от изброените от теб марки . Когато избирах и аз бях като караконджур ама се спрях на Галакси 1.9 тди 90 коня без чипове без нищо ( е фул екстри от към интериор ) . От към возия и управление няма равна (поне от колите които аз съм карал ).
Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
- Антон Тонев
- сериозен играч
Благодаря.ще погледна и Фордаgigantor написа:Здравейте на всички. Зафирката е хубава кола и като си капарирал да ти е честита . Влизал съм и да ти кажа аз съм 190/120 и малце ми е малечко. Зафирката си е астра с по-голям багажник нито на широчина нито на височина ще те зарадва значително . Цената определено е доста висока за момента ,но след като си я харесал и имаш паричките, нека да те радва.

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Честито за Зафирата, относно автоматика в семейството сме купили 3 автоматика до сега все на джипове да на по над 10 години и 1 на 7 години. Никакви ядове, карат се по 30-40 хил км на година.
Имаме служебни Зафири, бензинките ако не караш повече от 90-100 горят прилично малко. Ако натискаш 12-15 на 100.
Относно колегата с вана. Минах през тази дилема и се спрях на Тойота Авенсис Версо.
Немските ванове са на страшно много километри и почти винаги са карани за работа от всякаква сган.
На италянските и френските не знам защо ги гледаш въобще. Ако караш малко км са ОК. Ако караш по 20-30 на година ще ти се разпаднат в ръцете. Карал съм, пътувал съм, товарил съм такива, все нещо хлопа, все някой датчик се базика. Иначе са с много екстри и уж одобни.
Имаме служебни Зафири, бензинките ако не караш повече от 90-100 горят прилично малко. Ако натискаш 12-15 на 100.
Относно колегата с вана. Минах през тази дилема и се спрях на Тойота Авенсис Версо.
Немските ванове са на страшно много километри и почти винаги са карани за работа от всякаква сган.
На италянските и френските не знам защо ги гледаш въобще. Ако караш малко км са ОК. Ако караш по 20-30 на година ще ти се разпаднат в ръцете. Карал съм, пътувал съм, товарил съм такива, все нещо хлопа, все някой датчик се базика. Иначе са с много екстри и уж одобни.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Да ти кажа честно от толкова гледане станах разноглед.Днеска малко промених търсенето и в крайна сметка май ще взема Mazda 626 2.0 turbo diezel комбиIvak написа:Честито за Зафирата, относно автоматика в семейството сме купили 3 автоматика до сега все на джипове да на по над 10 години и 1 на 7 години. Никакви ядове, карат се по 30-40 хил км на година.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- трапера
- сериозен играч
Благодаря на всички за пожеланията!
Значи и аз станах разноглед,докато избера кола.Цяла седмица останах без очи да търся в нета. Зафирата,вярно е голяма Астра,но пък не ми е тясно.Може като я подкарам да ми отеснее но....
Две години карах служебна Дачия,тъй че много много не ме бърка мястото.Преди това 5 години бусове,свикнах да карам от високо,после като седнех на нормална кола ми беше много странно.
Относно цената,която вече платих изцяло,в сравнение с другите предлагани коли и нивото на оборудване,беше, да не кажа най–добрата! Със регистрация (немска),номера,застраховка до края на годината (задължителната гражданска+частично каско) цифрата стигна €4384.
За жалост,мога да я подкарам чак в Събота! Като си правих онлайн застраховката,кой да обърне внимание на началната дата-30.06.20112. Не ми се рискува да си правя експерименти да карам по- рано!
И аз бях мераклия за 1.VW SHARAN 2.SEAT ALHAMBRA & 3.FORD GALAXY ,но не влизаха в бюджета,а и жената не искаше "голям шлеп". Имаше евтинки на по 250-300 000км ,*97 *99година,ама нещо не ме кефят.. Не ми се събират пари още 5-6 месеца за нещо "ново". В началото на Август сме отпуск и трябва да пътуваме към БГ. ТРЯБВА ДА ХОДЯ НА РИБА!!!
Към Антон Тонев: моите наблюдения от Френски и Италиански коли (бусове и ванове) са крайно отрицателни!!! Особено от Рено Еспейс-2 и 3. Вървят много,но и много влизат в бокса.
То зависи и от кого си купува човек кола. Аз по съвети на колеги и приятели с опит,си търсих от частник.Двама колеги си купиха коли от автокъщи и караха 3-4 месеца,след това се появяваха проблемите. Аз мисля,че уцелих точния продавач-табиетлия отвсякъде,колата му потдържана,къщата,градината... Новата му кола е същата марка,само че по-нов модел.
Остава другата седмица да си взема навигация и съм готов. Впечатления ще споделя след като се върна в Русе-поведение на пътя,разход и т.н.
Значи и аз станах разноглед,докато избера кола.Цяла седмица останах без очи да търся в нета. Зафирата,вярно е голяма Астра,но пък не ми е тясно.Може като я подкарам да ми отеснее но....
Две години карах служебна Дачия,тъй че много много не ме бърка мястото.Преди това 5 години бусове,свикнах да карам от високо,после като седнех на нормална кола ми беше много странно.
Относно цената,която вече платих изцяло,в сравнение с другите предлагани коли и нивото на оборудване,беше, да не кажа най–добрата! Със регистрация (немска),номера,застраховка до края на годината (задължителната гражданска+частично каско) цифрата стигна €4384.
За жалост,мога да я подкарам чак в Събота! Като си правих онлайн застраховката,кой да обърне внимание на началната дата-30.06.20112. Не ми се рискува да си правя експерименти да карам по- рано!
И аз бях мераклия за 1.VW SHARAN 2.SEAT ALHAMBRA & 3.FORD GALAXY ,но не влизаха в бюджета,а и жената не искаше "голям шлеп". Имаше евтинки на по 250-300 000км ,*97 *99година,ама нещо не ме кефят.. Не ми се събират пари още 5-6 месеца за нещо "ново". В началото на Август сме отпуск и трябва да пътуваме към БГ. ТРЯБВА ДА ХОДЯ НА РИБА!!!
Към Антон Тонев: моите наблюдения от Френски и Италиански коли (бусове и ванове) са крайно отрицателни!!! Особено от Рено Еспейс-2 и 3. Вървят много,но и много влизат в бокса.
То зависи и от кого си купува човек кола. Аз по съвети на колеги и приятели с опит,си търсих от частник.Двама колеги си купиха коли от автокъщи и караха 3-4 месеца,след това се появяваха проблемите. Аз мисля,че уцелих точния продавач-табиетлия отвсякъде,колата му потдържана,къщата,градината... Новата му кола е същата марка,само че по-нов модел.
Остава другата седмица да си взема навигация и съм готов. Впечатления ще споделя след като се върна в Русе-поведение на пътя,разход и т.н.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- ще става разбирач
За да не отварям нова тема, а тази е за ОПЕЛ...да попитам, понеже съм решил да вземам
Вектра 2.0 ДТЛ, комби 82 кончета. Какво Ви е впечатлението от тези коли и специално този модел.
Какъв е данъка на колата?
п.п. Мотора е с верига.
Благодаря за всеки отговор.
Снимките са произволни от нета...

Вектра 2.0 ДТЛ, комби 82 кончета. Какво Ви е впечатлението от тези коли и специално този модел.
Какъв е данъка на колата?
п.п. Мотора е с верига.
Благодаря за всеки отговор.
Снимките са произволни от нета...