Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"Дивото"...зове..;)
- antivik
- кандидат преподавател
Re: "Дивото"...зове..;)
Благодаря за разяснението Веско, все м се чини че при такава ситуация риска да пукна от страх от инжекцията е по-голям
. Па и до сега все ми се чини, че пълзящите гадини гледат да избягат по-бързичко и ние сме доста по-опасни за тях...
. А бях забравил в горното писание - бе погледни си настройките на снимачната техника, че нещо им се разминават датите и човек в първия момент се гелпи за времето - не че е от голямо значение.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Перфектно...страхотен разказ и репортаж...

- Vesko1
- сериозен играч
В грешка си Вик..смока и водната змия бягат.Пепелянката(и усойницата) е змия ,която не бяга от човека...а напада.А относно датите...като сме сменяли батериите на апарата..кво сме настройвали..и сме минали един месец напред.Хахахаха!Ма то на 3 ракии...как не сме минали една година напред се чудя.Та считай фотосите за "гости от бъдещето"...хихихиantivik написа:Благодаря за разяснението Веско, все м се чини че при такава ситуация риска да пукна от страх от инжекцията е по-голям![]()
. Па и до сега все ми се чини, че пълзящите гадини гледат да избягат по-бързичко и ние сме доста по-опасни за тях...
. А бях забравил в горното писание - бе погледни си настройките на снимачната техника, че нещо им се разминават датите и човек в първия момент се гелпи за времето - не че е от голямо значение.
Благодаря колега!Пожелавам и на теб страхотни изживявания..и наслука!tamihal написа:Перфектно...страхотен разказ и репортаж...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Благодаря и на всички колеги за добрите думи...

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- antivik
- кандидат преподавател
Признавам си таквиз хапещи не съм виждал, а щом сте били на по 3 ракии направо си е успех, че има свестни снимки. То в една от моите теми след N броя ракии не можах да се позная, па и не помнех че са ме снимали...Vesko1 написа:В грешка си Вик..смока и водната змия бягат.Пепелянката(и усойницата) е змия ,която не бяга от човека...а напада.А относно датите...като сме сменяли батериите на апарата..кво сме настройвали..и сме минали един месец напред.Хахахаха!Ма то на 3 ракии...как не сме минали една година напред се чудя.Та считай фотосите за "гости от бъдещето"...хихихиantivik написа:Благодаря за разяснението Веско, все м се чини че при такава ситуация риска да пукна от страх от инжекцията е по-голям![]()

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Друго си е на държавен водоем , аз броя вече дните до отпуската и да изцепвам.
Екстра излет и репортаж , а за царевицата става ясно коя е фирмата от бурканчето , не трябваше да я слагаш на масата ,като снимаш .
Екстра излет и репортаж , а за царевицата става ясно коя е фирмата от бурканчето , не трябваше да я слагаш на масата ,като снимаш .

- Vesko1
- сериозен играч
Браво колега...наблюдателен си.Ето ,който умее да "вижда" подробностите...Х-совете не му пречат.А и аз не съм искал да крия нито стръв нито тактика...иначе нямаше да пускам репортаж...вообще.MiTaKa™ написа:Друго си е на държавен водоем , аз броя вече дните до отпуската и да изцепвам.

- misho_tsakov
- ще става разбирач
Слава богу в този язовир ттрета - четвърта година дава прилично риба - и хищник и мирна, за разлика от съседния, който му е...а м....та. Супер красота. Там, в непосртедствена близост, има няколко по широки места - заети ли бяха, та сте се мъчили на 3 м2? Седмицата след откриването бях там и за панаира - на тръгване напълних лодката с чужди боклуци, но има доста. Също така ми направи впечатление че доста други хора си събраха боклуците. Има някакво раздвижване в тази посока, и дано продължава така. Поздрави за хубавия излет а и дивия шаран си е кеф! Трофейните по-късно - малко да стабилизират ситуацията с водата.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
- Vesko1
- сериозен играч
Трофейните бяха за жалост преди 10-тина дни....размазаха ги моите приятели.Но водата е била 60 санта надолу...сега треволяк бол и рибата не обръща внимание на нашите тъпи царевици...да не е будала.misho_tsakov написа:Слава богу в този язовир ттрета - четвърта година дава прилично риба - и хищник и мирна, за разлика от съседния, който му е...а м....та. Супер красота. Там, в непосртедствена близост, има няколко по широки места - заети ли бяха, та сте се мъчили на 3 м2? Седмицата след откриването бях там и за панаира - на тръгване напълних лодката с чужди боклуци, но има доста. Също така ми направи впечатление че доста други хора си събраха боклуците. Има някакво раздвижване в тази посока, и дано продължава така. Поздрави за хубавия излет а и дивия шаран си е кеф! Трофейните по-късно - малко да стабилизират ситуацията с водата.
Относно местата...всичко беше заето.Даже като отидохме на нащо място..имаше едно момче ,което стоеше и го пазеше за някакъв си..."чорбаджия" ,който обичал да си лови самичък...но с 2-3 обаждания се разбрахме с чорбаджията...и той като дойде се установи при съседите ни.Те не хванаха нищо...и още в понеделник се изнесоха...но това е друга тема.
Ако не се беше съгласил...целия ни излет пропадаше,друго място не беше останало.
Лудница е горе-вервайте ми,всеки се надява.А риба -нъцки!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Всичко е прекрасно Веско!Браво!Само още едно доуточняване и от мен - распер и морунаж нямат нищо общо!А морунажа яко си рупа царевичка!
Поздрави,а аз стигал съм писал,че стойката ми е на реката и ме чака!

Със сигурност не те прави по-голям риболове, но явно те прави по-възпитан човекpacho69 написа:Перфектен репортаж колега, имали сте доста емоции, гледам и рибка сте хванали. Тез пловдивските юнаци явно от много пиене са забравили да си приберат боклука, даже и лодката. Само две неща не ми харесаха в репортажа тези хиксове за язовира и за фирмата производител. Риболова колега е за удоволствие, а то може да се постигне дори и с дърт опел и синя палатка (от 28лв на прИмоСия) и 10 пръчки на колчета??? Това, че си с по хубава кола и перфектно и скъпо оборудване не те прави по-голям риболовец от въпросните момчета...

Рибата винаги е на другия бряг
- Vesko1
- сериозен играч
sapuna написа:Всичко е прекрасно Веско!Браво!Само още едно доуточняване и от мен - распер и морунаж нямат нищо общо!А морунажа яко си рупа царевичка!

Наслука Сапуне...

- Don4o_62
- учете се от него
Добра идея е това с ампулата,не го знаех и не е шега работо,че колко съм ги срещал по разни рекички и не само пепелянки но и усойници,абе гадни твари и ги трепем
,пък природозащитниците да си реват колко били полезни,оня ден на работата но на колегата,един смок се ръгнал през вратата и се изправил нагоре и взел да се разглежда
,и колегата само дето не се посерал
,но не е смешно,вика изхвърчах като ракета през него
и после с тоягата няма да казвам.....
Иначе Весо,много готин репортаж си направил
,пък рибите на есен ги чакайте като подне водата и ятата тръгнат надолу,тогава по 40 шарана вадеха хората на ден и като мина покрай шамандурите,сонара беше черен от риби,а сега няма никой

Иначе Весо,много готин репортаж си направил

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- ще става разбирач
Екстра.
Преди 2 седмици бях на арда над кърджали, със слизането да огледам .. 2 бройки змии, едната оранжева някаква във водата стоеше , другата черна дълга над метър пак във водата .. кърските змии ги познавам смоци и слепоци, ама тея по планините са опасните . .
Този урбазон свободно ли се продава в аптеките?
Преди 2 седмици бях на арда над кърджали, със слизането да огледам .. 2 бройки змии, едната оранжева някаква във водата стоеше , другата черна дълга над метър пак във водата .. кърските змии ги познавам смоци и слепоци, ама тея по планините са опасните . .
Този урбазон свободно ли се продава в аптеките?
късмет работа . .
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега ако направиш тромбоза (запушване на съдове в следсвие на съсирена кръв) няма да успееш да стигнеш до урбазона, а до няколко минути ще си умрял, а и в повечето случаи ще ти трябва повече от една ампула. Съмнява ме човек без мед. образование да се съсредоточи да си направи няколко инжекции, а и по-логично ми се стурва, че трябва да се прави хепарин но както и да е.Vesko1 написа:Мястото не е тайна за никого Вик.Който е бил в района и го познава-места колкото щеш.А относно въпроса за урбазона..сега ще обясня.Пепелянката не е толкова опасна ,колкото я чернят в нашата държавица.Най - опасна е ,когато си сменя кожата...а в моменнта точно си ги сменят и са близо до водата за да падне по лесно.Значи от ухапването и много рядко може да се умре..най вече деца и стари хора...но тя има 1,5 сантиметрови зъби и вкарва отровата си надълбоко.Това води до по бързо разнасяне на отровата...и когато тя навлезе в кръвта има съсирващо действие и може да направиш алергичен шок.Умира се не от отравяне..а от ЗАДУШАВАНЕ.Затова един съвет...всеки който ходи по дивотиите..нека преди това си закупи една ампула урбазон..спринцовка и игла...и ако бъде ухапан..в никакъв случай да не изсмуква отровата..стяга се мястото над ухапването...и се бие урбазона за всеки случай.и в рамките на 2-3 часа се търси медицински пункт ...antivik написа:Сал де тоя илач не го разбрах много какъв е де си щял да го даваш на змийчето...
Евала за репортажчето и дано попием ракийца някъде някога заедно и при убаво чакане![]()
п.п. Тия момчета може да са били с 10 пръчки, а ти си с 4 каде е разликата? И сега неможах да разбера тази риба разпер ли е или е мрунаж.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Vesko1
- сериозен играч
Явно си медицинско лице...и добре знаеш ,за какво се използва урбазона .Ако искаш подробности за пепелянките чети тук...там пише какво и щоdunavski написа:
Колега ако направиш тромбоза (запушване на съдове в следсвие на съсирена кръв) няма да успееш да стигнеш до урбазона, а до няколко минути ще си умрял, а и в повечето случаи ще ти трябва повече от една ампула. Съмнява ме човек без мед. образование да се съсредоточи да си направи няколко инжекции, а и по-логично ми се стурва, че трябва да се прави хепарин но както и да е.
п.п. Тия момчета може да са били с 10 пръчки, а ти си с 4 каде е разликата? И сега неможах да разбера тази риба разпер ли е или е мрунаж.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BA%D0%B0
Колега....ние разполагаме с 3 билета...просто едното момче,е от селото и идваше през деня ,а вечер се прибираше.С нищо не нарушаваме закона,че да ми правиш забележки тук.Ако забеляза...едната пръчка е фидер...и тя се пускаше наблизо и на друга тактика...така че,не виждам къде е проблема....голям ИАРА-джия се извъди...няма що.
Рибата е мурунаж...разпера е при вас на Дунава...и ти това много добре го знаеш.
Наслука!