"Дивото"...зове..;)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: "Дивото"...зове..;)

Мнение от antivik »

Благодаря за разяснението Веско, все м се чини че при такава ситуация риска да пукна от страх от инжекцията е по-голям :idea: :lol: . Па и до сега все ми се чини, че пълзящите гадини гледат да избягат по-бързичко и ние сме доста по-опасни за тях... :? . А бях забравил в горното писание - бе погледни си настройките на снимачната техника, че нещо им се разминават датите и човек в първия момент се гелпи за времето - не че е от голямо значение.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Перфектно...страхотен разказ и репортаж...
:drinkers: :smt023 :drinkers: :smt023 :drinkers: :smt023 :drinkers:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

antivik написа:Благодаря за разяснението Веско, все м се чини че при такава ситуация риска да пукна от страх от инжекцията е по-голям :idea: :lol: . Па и до сега все ми се чини, че пълзящите гадини гледат да избягат по-бързичко и ние сме доста по-опасни за тях... :? . А бях забравил в горното писание - бе погледни си настройките на снимачната техника, че нещо им се разминават датите и човек в първия момент се гелпи за времето - не че е от голямо значение.
В грешка си Вик..смока и водната змия бягат.Пепелянката(и усойницата) е змия ,която не бяга от човека...а напада.А относно датите...като сме сменяли батериите на апарата..кво сме настройвали..и сме минали един месец напред.Хахахаха!Ма то на 3 ракии...как не сме минали една година напред се чудя.Та считай фотосите за "гости от бъдещето"...хихихи
tamihal написа:Перфектно...страхотен разказ и репортаж...
:drinkers: :smt023 :drinkers: :smt023 :drinkers: :smt023 :drinkers:
Благодаря колега!Пожелавам и на теб страхотни изживявания..и наслука!
Благодаря и на всички колеги за добрите думи...
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
antivik написа:Благодаря за разяснението Веско, все м се чини че при такава ситуация риска да пукна от страх от инжекцията е по-голям :idea: :lol: . Па и до сега все ми се чини, че пълзящите гадини гледат да избягат по-бързичко и ние сме доста по-опасни за тях... :? . А бях забравил в горното писание - бе погледни си настройките на снимачната техника, че нещо им се разминават датите и човек в първия момент се гелпи за времето - не че е от голямо значение.
В грешка си Вик..смока и водната змия бягат.Пепелянката(и усойницата) е змия ,която не бяга от човека...а напада.А относно датите...като сме сменяли батериите на апарата..кво сме настройвали..и сме минали един месец напред.Хахахаха!Ма то на 3 ракии...как не сме минали една година напред се чудя.Та считай фотосите за "гости от бъдещето"...хихихи
Признавам си таквиз хапещи не съм виждал, а щом сте били на по 3 ракии направо си е успех, че има свестни снимки. То в една от моите теми след N броя ракии не можах да се позная, па и не помнех че са ме снимали... :lol:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Друго си е на държавен водоем , аз броя вече дните до отпуската и да изцепвам.
Екстра излет и репортаж , а за царевицата става ясно коя е фирмата от бурканчето , не трябваше да я слагаш на масата ,като снимаш .
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

MiTaKa™ написа:Друго си е на държавен водоем , аз броя вече дните до отпуската и да изцепвам.
Екстра излет и репортаж , а за царевицата става ясно коя е фирмата от бурканчето , не трябваше да я слагаш на масата ,като снимаш .
Браво колега...наблюдателен си.Ето ,който умее да "вижда" подробностите...Х-совете не му пречат.А и аз не съм искал да крия нито стръв нито тактика...иначе нямаше да пускам репортаж...вообще.
ИзображениеИзображение
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от misho_tsakov »

Слава богу в този язовир ттрета - четвърта година дава прилично риба - и хищник и мирна, за разлика от съседния, който му е...а м....та. Супер красота. Там, в непосртедствена близост, има няколко по широки места - заети ли бяха, та сте се мъчили на 3 м2? Седмицата след откриването бях там и за панаира - на тръгване напълних лодката с чужди боклуци, но има доста. Също така ми направи впечатление че доста други хора си събраха боклуците. Има някакво раздвижване в тази посока, и дано продължава така. Поздрави за хубавия излет а и дивия шаран си е кеф! Трофейните по-късно - малко да стабилизират ситуацията с водата.
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

misho_tsakov написа:Слава богу в този язовир ттрета - четвърта година дава прилично риба - и хищник и мирна, за разлика от съседния, който му е...а м....та. Супер красота. Там, в непосртедствена близост, има няколко по широки места - заети ли бяха, та сте се мъчили на 3 м2? Седмицата след откриването бях там и за панаира - на тръгване напълних лодката с чужди боклуци, но има доста. Също така ми направи впечатление че доста други хора си събраха боклуците. Има някакво раздвижване в тази посока, и дано продължава така. Поздрави за хубавия излет а и дивия шаран си е кеф! Трофейните по-късно - малко да стабилизират ситуацията с водата.
Трофейните бяха за жалост преди 10-тина дни....размазаха ги моите приятели.Но водата е била 60 санта надолу...сега треволяк бол и рибата не обръща внимание на нашите тъпи царевици...да не е будала.
Относно местата...всичко беше заето.Даже като отидохме на нащо място..имаше едно момче ,което стоеше и го пазеше за някакъв си..."чорбаджия" ,който обичал да си лови самичък...но с 2-3 обаждания се разбрахме с чорбаджията...и той като дойде се установи при съседите ни.Те не хванаха нищо...и още в понеделник се изнесоха...но това е друга тема.
Ако не се беше съгласил...целия ни излет пропадаше,друго място не беше останало.
Лудница е горе-вервайте ми,всеки се надява.А риба -нъцки!
ИзображениеИзображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Всичко е прекрасно Веско!Браво!Само още едно доуточняване и от мен - распер и морунаж нямат нищо общо!А морунажа яко си рупа царевичка!
Поздрави,а аз стигал съм писал,че стойката ми е на реката и ме чака! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

pacho69 написа:Перфектен репортаж колега, имали сте доста емоции, гледам и рибка сте хванали. Тез пловдивските юнаци явно от много пиене са забравили да си приберат боклука, даже и лодката. Само две неща не ми харесаха в репортажа тези хиксове за язовира и за фирмата производител. Риболова колега е за удоволствие, а то може да се постигне дори и с дърт опел и синя палатка (от 28лв на прИмоСия) и 10 пръчки на колчета??? Това, че си с по хубава кола и перфектно и скъпо оборудване не те прави по-голям риболовец от въпросните момчета...
Със сигурност не те прави по-голям риболове, но явно те прави по-възпитан човек :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

sapuna написа:Всичко е прекрасно Веско!Браво!Само още едно доуточняване и от мен - распер и морунаж нямат нищо общо!А морунажа яко си рупа царевичка!
Поздрави,а аз стигал съм писал,че стойката ми е на реката и ме чака! ;)
:D знам че нямат общо...но по нашия край грешно на морунажа му викат "распер"...местните...та за тях уточних в скоби каква е била рибата.Може и да рупа..но на мен не ми се е случвало досега.Та ми направи впечатление де..
Наслука Сапуне... :drinkers:
ИзображениеИзображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Добра идея е това с ампулата,не го знаех и не е шега работо,че колко съм ги срещал по разни рекички и не само пепелянки но и усойници,абе гадни твари и ги трепем :wink: ,пък природозащитниците да си реват колко били полезни,оня ден на работата но на колегата,един смок се ръгнал през вратата и се изправил нагоре и взел да се разглежда :roll: ,и колегата само дето не се посерал :lol: ,но не е смешно,вика изхвърчах като ракета през него :lol: и после с тоягата няма да казвам.....
Иначе Весо,много готин репортаж си направил :drinkers: ,пък рибите на есен ги чакайте като подне водата и ятата тръгнат надолу,тогава по 40 шарана вадеха хората на ден и като мина покрай шамандурите,сонара беше черен от риби,а сега няма никой
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Екстра.
Преди 2 седмици бях на арда над кърджали, със слизането да огледам .. 2 бройки змии, едната оранжева някаква във водата стоеше , другата черна дълга над метър пак във водата .. кърските змии ги познавам смоци и слепоци, ама тея по планините са опасните . .

Този урбазон свободно ли се продава в аптеките?
късмет работа . .
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Vesko1 написа:
antivik написа:Сал де тоя илач не го разбрах много какъв е де си щял да го даваш на змийчето... :?
Евала за репортажчето и дано попием ракийца някъде някога заедно и при убаво чакане :wink: :drinkers:
Мястото не е тайна за никого Вик.Който е бил в района и го познава-места колкото щеш.А относно въпроса за урбазона..сега ще обясня.Пепелянката не е толкова опасна ,колкото я чернят в нашата държавица.Най - опасна е ,когато си сменя кожата...а в моменнта точно си ги сменят и са близо до водата за да падне по лесно.Значи от ухапването и много рядко може да се умре..най вече деца и стари хора...но тя има 1,5 сантиметрови зъби и вкарва отровата си надълбоко.Това води до по бързо разнасяне на отровата...и когато тя навлезе в кръвта има съсирващо действие и може да направиш алергичен шок.Умира се не от отравяне..а от ЗАДУШАВАНЕ.Затова един съвет...всеки който ходи по дивотиите..нека преди това си закупи една ампула урбазон..спринцовка и игла...и ако бъде ухапан..в никакъв случай да не изсмуква отровата..стяга се мястото над ухапването...и се бие урбазона за всеки случай.и в рамките на 2-3 часа се търси медицински пункт ... :!:
Колега ако направиш тромбоза (запушване на съдове в следсвие на съсирена кръв) няма да успееш да стигнеш до урбазона, а до няколко минути ще си умрял, а и в повечето случаи ще ти трябва повече от една ампула. Съмнява ме човек без мед. образование да се съсредоточи да си направи няколко инжекции, а и по-логично ми се стурва, че трябва да се прави хепарин но както и да е.

п.п. Тия момчета може да са били с 10 пръчки, а ти си с 4 каде е разликата? И сега неможах да разбера тази риба разпер ли е или е мрунаж.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

dunavski написа:
Колега ако направиш тромбоза (запушване на съдове в следсвие на съсирена кръв) няма да успееш да стигнеш до урбазона, а до няколко минути ще си умрял, а и в повечето случаи ще ти трябва повече от една ампула. Съмнява ме човек без мед. образование да се съсредоточи да си направи няколко инжекции, а и по-логично ми се стурва, че трябва да се прави хепарин но както и да е.

п.п. Тия момчета може да са били с 10 пръчки, а ти си с 4 каде е разликата? И сега неможах да разбера тази риба разпер ли е или е мрунаж.
Явно си медицинско лице...и добре знаеш ,за какво се използва урбазона .Ако искаш подробности за пепелянките чети тук...там пише какво и що
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%BA%D0%B0

Колега....ние разполагаме с 3 билета...просто едното момче,е от селото и идваше през деня ,а вечер се прибираше.С нищо не нарушаваме закона,че да ми правиш забележки тук.Ако забеляза...едната пръчка е фидер...и тя се пускаше наблизо и на друга тактика...така че,не виждам къде е проблема....голям ИАРА-джия се извъди...няма що.
Рибата е мурунаж...разпера е при вас на Дунава...и ти това много добре го знаеш.
Наслука!
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”