Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

"Дивото"...зове..;)
- Vesko1
- сериозен играч
"Дивото"...зове..;)
Много от хората които ме познават...знаят че най- уважавам дивите водоеми.И когато миналата седмица моя приятел изкара с друга група 11+ амур на нулата на яз.ХХХХХХХХ...полудях.Викам му..айде пускаме си по 4 дни отпуска и отиваме.Оня се нави...и речено сторено...в петък напазарувахме..и в събота на обяд...заминахме за нулата.Идеята беше да може да разпънем бивака в събота...и в неделя ,когато си тръгнат тролинг-стите да гледат финала на европейското...да може да направим..3 дни спокоен риболов,с идеята да хванем нещо трофейно.
Отиваме на мястото където са били...но...нали винаги трябва да има "сървайвър"...водата се качила с 50-60 см...и мястото залято...няма място за палатката.Развъртяхме се с тесли и мачетета...и очистихме една полянка....та успяхме да се установим.После опънахме шамандури,въдици,стандартните процедури...тактика на силиконов косъм с 2 царевички на фирмата ХХХХХ.В 19ч в събота...най -после всичко беше наред...и седнахме да си пием ракията,като бели хора...надявайки се на един добър излет.

В събота...то беше ясно че няма да има нищо...много шум ,пляскане,разпъване...шарана не е глупав.А и на 500м от нас имаше МОТО -СЪБОР...20 палатки ,мотори ,пички ..бири..фоиерверки...И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ.
В неделя...след обяд...вече поутихна...и ние почнахме да се надяваме...салатки,ракийки,кафенца...шаранджиите знаят какво е "да знаеш да чакаш...да можеш да чакаш"..и след като разпънеш...чакането се превръща в един готин празник...верно ТИХ...но със всички екстри..

Към 19ч....имахме удар....влязохме с лодката да вадим...но водата заляла една върба...и рибата се закачи там...напред...назад....накрая дойде естественото...скъсване.Колегата псува псува...сипах му една ракия та се успокои.
В 21ч...отново удар ...на следващата пръчка..горе долу на същото място....отново закачане и късане.Явно понеже водата е високо...шарана има какво да яде...треволяци,листа и животинки,върти се в закачките и подводните растения...и рядко обръщаше внимание на "сухата"царевица на фирмата производител ХХХХХХХ.
Все си имахме надеждата ,че ще пуснат язовира да хванат 13% увеличение на тока....да падне нивото, и белким и на "нашата улица да изгрее слънце"!НО НЕ БИ!Водата продължи да се качва с по около 3см на денонощие,рибата се ошашави...и следващия ден...беше абсолютно капо.То не бяха тактики то не беше чудо...та пелети вкарахме в боя...та дипове,кюспета,аромати...греда!!!!Пред колегата беше "подводната върба" и се наложи да вдигаме пръчките на маХ....

Понеделник....цял ден затишие..и към 21ч пак удар..на моя пръчка..дърпам...тежко иде...викам си ударих тотото.Влизам с анцунга до кръста...не ми пукаше...Колегата идва с лодката ..качвам се ...аванса свири...и след минута ...вадя един распер(бял морунаж)...около килограм...а на оловото закачен парашут със поне 2 кила треволяк....колегата се пукна от смях...хахахааа.За пръв път виждам морунаж да кълве на царевица...тая риба се ошашави тотално бе......
РасПера(морунажа)...естествено на следващия ден го направихме на "костур чорба"...стана страхотна чорба,която изпи...1л ракия....нето!...
)))

На сутринта след препиване...е редно да се освежим...та първо си правихме душ..след това кафенце...

На обяд отидох да правя скарата....и гледам насреща ми...зЪмя пепелянка.Съсска като жена в цикъл....халосах я с едно дърво...и я пратих във "вечните ловни полета"...да ме простят еколозите.Ако имах в чантата урбазон...нямаше да я умъртвя...ма нямах
Имахме си и гостенче ,което ни навести няколко пъти...(с бизброй кърлежи на предните крака в мекото...

Пробвахме я да яде чушка и сирене...но не хареса нито един от артикулите...и я пуснахме да си ходи по живо по здраво...

Цял следобед мислим...и накрая измислихме ,че рибата е покрай брега.Колегата рече и отсече-СКЪСЯВАМЕ ДИСТАНЦИЯТА.
И следобяда...решихме да скъсим дистанцията....разменихме стойките....и с брадвето окастрихме половината дива круша отдясно...че беше тясно като в "кучи гъС"

Новата тактика се увенча с успех..ковнахме по 1 горе долу прилична риба...

А това е рибата на колегата...не бил фотогеничен...
))))

Тая сутрин оценихме ситуацията и решихме ,че каузата ни-ХВАЩАНЕ НА ТРОФЕЕН ЕКЗЕМПЛЯР....и загубена кауза.Водата продължи да се вдига....и решихме към 10.00 да си бием камшика...Натоварихме багажа...и след нас мястото изглеждаше ето така(без бутилки и тарелки от местни произведения)

И така завърши нашия "екстремен риболов"...

И когато акостирахме да товарим багажа,на полянката ,където бяхме оставили колата с колесаря...видяхме следната ГРОЗНА КАРТИНКА....

Още на отиване ги забелязах тея момчета..че не са много по реда си...бяха с некъв дърт опел с регистрация от централна БГ....синя палатка (от 28лв на прИмоСия) и 10 пръчки на колчета.Налумкали ги на дълбочина 5-6м...шарани чакат...и докато чакат-цапат.
Момчета,поне да си бяхте събрали боклуците.... и чадърчето..и спуканата лодка и греблата сте си оставили даже.А за кутийките от бира на "прИмоСия"...нямам думи.
Може и от нашия форум да са...та ако си познаят лодката..нека бъдат така добри да си я приберат.
Не мърсете язовирите..пичовЕ...нищо ,че сте от централна Бг...той е ваш,като дойдете следващия път..дано си заварите "мизериите" на същото място...и да се замислите.
А за всички ,които си почистват боклуците след излета...са следващите 2 красиви изгледа от един от най-красивите язовири в Бг

НАСЛУКА КОЛЕГИ!
Отиваме на мястото където са били...но...нали винаги трябва да има "сървайвър"...водата се качила с 50-60 см...и мястото залято...няма място за палатката.Развъртяхме се с тесли и мачетета...и очистихме една полянка....та успяхме да се установим.После опънахме шамандури,въдици,стандартните процедури...тактика на силиконов косъм с 2 царевички на фирмата ХХХХХ.В 19ч в събота...най -после всичко беше наред...и седнахме да си пием ракията,като бели хора...надявайки се на един добър излет.

В събота...то беше ясно че няма да има нищо...много шум ,пляскане,разпъване...шарана не е глупав.А и на 500м от нас имаше МОТО -СЪБОР...20 палатки ,мотори ,пички ..бири..фоиерверки...И КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ.
В неделя...след обяд...вече поутихна...и ние почнахме да се надяваме...салатки,ракийки,кафенца...шаранджиите знаят какво е "да знаеш да чакаш...да можеш да чакаш"..и след като разпънеш...чакането се превръща в един готин празник...верно ТИХ...но със всички екстри..

Към 19ч....имахме удар....влязохме с лодката да вадим...но водата заляла една върба...и рибата се закачи там...напред...назад....накрая дойде естественото...скъсване.Колегата псува псува...сипах му една ракия та се успокои.

В 21ч...отново удар ...на следващата пръчка..горе долу на същото място....отново закачане и късане.Явно понеже водата е високо...шарана има какво да яде...треволяци,листа и животинки,върти се в закачките и подводните растения...и рядко обръщаше внимание на "сухата"царевица на фирмата производител ХХХХХХХ.
Все си имахме надеждата ,че ще пуснат язовира да хванат 13% увеличение на тока....да падне нивото, и белким и на "нашата улица да изгрее слънце"!НО НЕ БИ!Водата продължи да се качва с по около 3см на денонощие,рибата се ошашави...и следващия ден...беше абсолютно капо.То не бяха тактики то не беше чудо...та пелети вкарахме в боя...та дипове,кюспета,аромати...греда!!!!Пред колегата беше "подводната върба" и се наложи да вдигаме пръчките на маХ....

Понеделник....цял ден затишие..и към 21ч пак удар..на моя пръчка..дърпам...тежко иде...викам си ударих тотото.Влизам с анцунга до кръста...не ми пукаше...Колегата идва с лодката ..качвам се ...аванса свири...и след минута ...вадя един распер(бял морунаж)...около килограм...а на оловото закачен парашут със поне 2 кила треволяк....колегата се пукна от смях...хахахааа.За пръв път виждам морунаж да кълве на царевица...тая риба се ошашави тотално бе......
РасПера(морунажа)...естествено на следващия ден го направихме на "костур чорба"...стана страхотна чорба,която изпи...1л ракия....нето!...

На сутринта след препиване...е редно да се освежим...та първо си правихме душ..след това кафенце...

На обяд отидох да правя скарата....и гледам насреща ми...зЪмя пепелянка.Съсска като жена в цикъл....халосах я с едно дърво...и я пратих във "вечните ловни полета"...да ме простят еколозите.Ако имах в чантата урбазон...нямаше да я умъртвя...ма нямах

Имахме си и гостенче ,което ни навести няколко пъти...(с бизброй кърлежи на предните крака в мекото...

Пробвахме я да яде чушка и сирене...но не хареса нито един от артикулите...и я пуснахме да си ходи по живо по здраво...

Цял следобед мислим...и накрая измислихме ,че рибата е покрай брега.Колегата рече и отсече-СКЪСЯВАМЕ ДИСТАНЦИЯТА.
И следобяда...решихме да скъсим дистанцията....разменихме стойките....и с брадвето окастрихме половината дива круша отдясно...че беше тясно като в "кучи гъС"

Новата тактика се увенча с успех..ковнахме по 1 горе долу прилична риба...

А това е рибата на колегата...не бил фотогеничен...

Тая сутрин оценихме ситуацията и решихме ,че каузата ни-ХВАЩАНЕ НА ТРОФЕЕН ЕКЗЕМПЛЯР....и загубена кауза.Водата продължи да се вдига....и решихме към 10.00 да си бием камшика...Натоварихме багажа...и след нас мястото изглеждаше ето така(без бутилки и тарелки от местни произведения)

И така завърши нашия "екстремен риболов"...

И когато акостирахме да товарим багажа,на полянката ,където бяхме оставили колата с колесаря...видяхме следната ГРОЗНА КАРТИНКА....

Още на отиване ги забелязах тея момчета..че не са много по реда си...бяха с некъв дърт опел с регистрация от централна БГ....синя палатка (от 28лв на прИмоСия) и 10 пръчки на колчета.Налумкали ги на дълбочина 5-6м...шарани чакат...и докато чакат-цапат.

Може и от нашия форум да са...та ако си познаят лодката..нека бъдат така добри да си я приберат.
Не мърсете язовирите..пичовЕ...нищо ,че сте от централна Бг...той е ваш,като дойдете следващия път..дано си заварите "мизериите" на същото място...и да се замислите.
А за всички ,които си почистват боклуците след излета...са следващите 2 красиви изгледа от един от най-красивите язовири в Бг

НАСЛУКА КОЛЕГИ!

Последно промяна от Vesko1 на Чет Юли 05, 2012 7:05 am, променено общо 5 пъти.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: "Дивото"...зове..;)
супер риболов супер природа ! а за мизерниците няма какво да кажа такива ще си останат 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
Перфектен репортаж колега, имали сте доста емоции, гледам и рибка сте хванали. Тез пловдивските юнаци явно от много пиене са забравили да си приберат боклука, даже и лодката. Само две неща не ми харесаха в репортажа тези хиксове за язовира и за фирмата производител. Риболова колега е за удоволствие, а то може да се постигне дори и с дърт опел и синя палатка (от 28лв на прИмоСия) и 10 пръчки на колчета??? Това, че си с по хубава кола и перфектно и скъпо оборудване не те прави по-голям риболовец от въпросните момчета...
По-голям шаран от рибаря няма...
- Vesko1
- сериозен играч
Колега...Х-совете са за да не подвеждам колегите...с информация...В момента не кълве...така че и да кажа язовира...и марката на стръвта ..все тая.А и не ми плащат ,за да правя реклама на марка стръв...нали колега...Моето оборудване ,колега ..не е скъпо..в карп -форума са със скъпите оборудвания...Аз нямам нищо против палатките от 28лв...стига собствениците им да си прибират мизериите.Лека вечерpacho69 написа:Перфектен репортаж колега, имали сте доста емоции, гледам и рибка сте хванали. Тез пловдивските юнаци явно от много пиене са забравили да си приберат боклука, даже и лодката. Само две неща не ми харесаха в репортажа тези хиксове за язовира и за фирмата производител. Риболова колега е за удоволствие, а то може да се постигне дори и с дърт опел и синя палатка (от 28лв на прИмоСия) и 10 пръчки на колчета??? Това, че си с по хубава кола и перфектно и скъпо оборудване не те прави по-голям риболовец от въпросните момчета...

за замърсяването съм абсолютно съгласен с теб колега, аз като ходя за риба, освен моите боклуци събирам и тези които някой е оставил на местото преди мене. За оборудването и такъмажа, не се сърди... риба може да хванеш и с леснова пръчка и със сопа на шимано, важен е майсторлъка, рибата не вижда с какво ловиш, просто ме издразни изказа. Нека не забравяме кой как е почнал да практикува хобито си. По отношение на хххххх-овете за водоема и фирмата:Vesko1 написа:Аз нямам нищо против палатките от 28лв...стига собствениците им да си прибират мизериите.Лека вечер
1.Риболова е съчетание на полезното с приятното, това, че в момента не кълве, не означава, че ни бих отишъл на мястото хххххх заради природата, а от снимките е явно че е красиво място?
2. Когато тръгваш за риба с мисълта за трофеен улов винаги се подготвяш подобаващо, харчиш пари за захранки, стръв, червеи, дипове и какво ли не още. Какво лошо има в това да почерпиш информация къде и на какво можеш да хванеш трофейната риба? Лека вечер и от мене и успешен улов при следващия излет...
По-голям шаран от рибаря няма...
- Vesko1
- сериозен играч
Така си е...пращам ти мястото и марката стръв на ЛСpacho69 написа:за замърсяването съм абсолютно съгласен с теб колега, аз като ходя за риба, освен моите боклуци събирам и тези които някой е оставил на местото преди мене. За оборудването и такъмажа, не се сърди... риба може да хванеш и с леснова пръчка и със сопа на шимано, важен е майсторлъка, рибата не вижда с какво ловиш, просто ме издразни изказа. Нека не забравяме кой как е почнал да практикува хобито си. По отношение на хххххх-овете за водоема и фирмата:Vesko1 написа:Аз нямам нищо против палатките от 28лв...стига собствениците им да си прибират мизериите.Лека вечер
1.Риболова е съчетание на полезното с приятното, това, че в момента не кълве, не означава, че ни бих отишъл на мястото хххххх заради природата, а от снимките е явно че е красиво място?
2. Когато тръгваш за риба с мисълта за трофеен улов винаги се подготвяш подобаващо, харчиш пари за захранки, стръв, червеи, дипове и какво ли не още. Какво лошо има в това да почерпиш информация къде и на какво можеш да хванеш трофейната риба? Лека вечер и от мене и успешен улов при следващия излет...
Наслука!

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво е пич. Отлично показано и разказано. Браво
- Vesko1
- сериозен играч
Още на отиване ги забелязахме,бяха окупирали боровата горичка ...то беха "монокини" .."без-кини"...но вчера като се прибирахме специално спряхме да видим в какъв вид са оставили след тях... ,нямаше хартийка ни бутилка където беше палатковия лагер.Еваларка на мотористите,нищо че гърмяха 2 дена заря и "пилиха гуми".Имат култура!georgi30 написа:![]()
![]()
![]()
![]()
А мотосъбора беше точно до нас!Беше луда работа.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Убреееееее, курорте!
Много яко е било...и аз съм фен на дивото!

Много яко е било...и аз съм фен на дивото!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Добър излет и репортаж.Една забележка - пловдивската регистрация не гарантира,че хората са Пловдивчани.Област голяма и всички сме с едно РВ отпред,не вкарвай интриги,колега.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
- Vesko1
- сериозен играч
Ами аз никъде не съм споменал ,че са от град П...но да не дразня хората ще коригирам репортажа.steven1969_bg написа:Добър излет и репортаж.Една забележка - пловдивската регистрация не гарантира,че хората са Пловдивчани.Област голяма и всички сме с едно РВ отпред,не вкарвай интриги,колега.
Поздрави колега...и наслука.

- antivik
- кандидат преподавател
Евала бре градски, верно сте се наврели като шумкари у шумата
. Сал де да тия Х-сове тебеше да им сложиш и едно L от зад, че всичко да си доде на мястото
. С последните снимки малко издаде къде е тази нула ма карай
, там вода има за всеки, нищо че кат се нашвърка народа мястото е малко, ти показваш, че когат има мерак и място се намира. Сал де тоя илач не го разбрах много какъв е де си щял да го даваш на змийчето... 
Евала за репортажчето и дано попием ракийца някъде някога заедно и при убаво чакане

Евала за репортажчето и дано попием ракийца някъде някога заедно и при убаво чакане

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Vesko1
- сериозен играч
Мястото не е тайна за никого Вик.Който е бил в района и го познава-места колкото щеш.А относно въпроса за урбазона..сега ще обясня.Пепелянката не е толкова опасна ,колкото я чернят в нашата държавица.Най - опасна е ,когато си сменя кожата...а в моменнта точно си ги сменят и са близо до водата за да падне по лесно.Значи от ухапването и много рядко може да се умре..най вече деца и стари хора...но тя има 1,5 сантиметрови зъби и вкарва отровата си надълбоко.Това води до по бързо разнасяне на отровата...и когато тя навлезе в кръвта има съсирващо действие и може да направиш алергичен шок.Умира се не от отравяне..а от ЗАДУШАВАНЕ.Затова един съвет...всеки който ходи по дивотиите..нека преди това си закупи една ампула урбазон..спринцовка и игла...и ако бъде ухапан..в никакъв случай да не изсмуква отровата..стяга се мястото над ухапването...и се бие урбазона за всеки случай.и в рамките на 2-3 часа се търси медицински пункт ...antivik написа:Сал де тоя илач не го разбрах много какъв е де си щял да го даваш на змийчето...
Евала за репортажчето и дано попием ракийца някъде някога заедно и при убаво чакане![]()