За пъстърва на една дива река

Модератори: bobopeli, sapuna

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: За пъстърва на една дива река

Мнение от INCUBUS »

При такова маловодие,няма как да има друга риба -балканките не допускат такова нещо.Все поради същата причина,вземането на рибата от там,е по-скоро акт на милосърдие .И никъде не видях ориентир за това в кои дни от седмицата е била ловена рибата там,така,че не е много обосновано за сега да се квалифицира този риболов като бракониерство.Моето мнение е :Браво,колега,чудесен излет,съчетан с много движение през пресечен терен!
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

maranzika написа:Голям глааааадддд. :evil: :evil: :evil: :evil:
Колега не стига че си ни показал грозна снимка на пъстърви в найлонова чанта,ами си ги ловил и през седмицата(25 и 26.06.2012г.),което автоматично (ако не ме обориш в твърденията ми) те превръща в бракониер.

14 и 15 бяха събота и неделя едната дето глътна блесната едвам извадих куките рибата умря на мига. И рибите са си в нормата.
А браконери са тези дето пускат мрежи и минават с тока преди мен :D
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Снимките са качествени, но картинката е грозна - това да ни беше само ексика, швейцарците щяха да ни завидят.
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

INCUBUS написа:И никъде не видях ориентир за това в кои дни от седмицата е била ловена рибата там...
Аз не съм съдник на колегата, ама наистина не е коректно да се лъже тук, още повече, че има и достатътъчно компетентни люде тук, да видят аджеба кога и с какво поне е направена снимката. Въпросната снимка с рибите е от 25.06.2112г. (понеделник) при скорост 1/90/сек, бленда 3,3, без светкавица, при ISO-100... с ей такъв фотоапарат:
Изображение
От тук нататък коментари, че датата на апарата не е настроена и подобни, мисля са за пред малки деца оправдания само...
А по темата - чудесни пъстървички :)
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Жалко, много жалко...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

nemalabavo написа:Ейй , душмани недни.....кой ви знае и вие колко спазвате закона,а тук се правите на най-изрядните и при най-малко съмнение за неспазване на правилата за риболов,ще разкъсате човек ! Момчето още не е казало кога е ловило пъстървите,вие вече на кръста го разпъвате !
И друг път съм чел негови риболовни излети,той не е някой ааджемия,така че не ми се вярва да не знае кога какво се лови.Но нека все пак да си каже самия той,за да може да спите спокойно 8)
Сега , ако обичаш да се извиниш и друг път не , вярвай толкова сляпо :twisted: :axe: Та в този ред на мисли щом не е аджамия значи си е чиста проба БРАКОНИЕР и е знаел много добре ,че не се лови тази риба през седмицата( без празничните дни ) :axe: още по малко и да се взима :twisted:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Замириса на изгоряло.....
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

pachosz написа:
INCUBUS написа:И никъде не видях ориентир за това в кои дни от седмицата е била ловена рибата там...
Аз не съм съдник на колегата, ама наистина не е коректно да се лъже тук, още повече, че има и достатътъчно компетентни люде тук, да видят аджеба кога и с какво поне е направена снимката. Въпросната снимка с рибите е от 25.06.2112г. (понеделник) при скорост 1/90/сек, бленда 3,3, без светкавица, при ISO-100... с ей такъв фотоапарат:
Изображение
От тук нататък коментари, че датата на апарата не е настроена и подобни, мисля са за пред малки деца оправдания само...
А по темата - чудесни пъстървички :)
КОЛЕГА,апарата е същия така е но аз от понеделник до петък работя.И аз вадя постояно батерията не е държа в фотоапарата а в отделен джоб на калъфа.Веднъж при заредена до дупка батерия и не използван фотоапарат ми се наложи да снимам и познай батерията направи две снимки и изписа батерията изтощена и загасна и от тогава го зареждам и махам батерията .Когато ми се наложи да снимам вадя е и снимам за деня,след това зареждам в къщи и е вадя.Не сам и настройвал датата изобщо ще ти пусна една снимка от днес може да провериш датата(дори сам е публикувал в по горната тема риболов в Руенското езеро.
ето снимка и провери датата аз дори и не знам коя е , пак беше извадена батерията на язовира е сложих.

Изображение

Снимката е от днес може и да попиташ пазача на язовира понеже си тръгнахме в 20.00 4аса последни а имаш право да се лови до 20.00 И беше до нас. Провери сега датата коя е и напиши дали казвам истината или не.
Ivoto92
новобранец
новобранец

Мнение от Ivoto92 »

Бре бре вии тука сте страшни бе ще го линчувате още малко а като видите истинските бракониери им правите снимки и мълчите и мърморите , че ИАРА това ИАРА онова .....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ivoto92 написа:Бре бре вии тука сте страшни бе ще го линчувате още малко а като видите истинските бракониери им правите снимки и мълчите и мърморите , че ИАРА това ИАРА онова .....
Не се изказвай неподготвен и не на място :idea:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Тъй.
Сега е момента да ти се извиня, колега, но аз видях само какво пише в инфото на снимката с пъстървите, това и писах в поста си.
Ако тази снимка е от днес (със шаранчето), то датата в инфото й е 29.06.2012. По тая логика, снимката с пъстървите е била в събота.
А това, че казваш истината - не се съмнявам, щото на снимката с шаранчето пише, че е в 21:30 ч, пък не ми прилича да е чак толква късен час с това високо слънце ;)
Та така, подавам ръка за извинение, надявам се и всички колеги да са разбрали ситуациата каква е. Всичко е ОК!
Още веднъж поздрави за хубавите пъстърви! :)
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

С.Върбанов написа:
Ivoto92 написа:Бре бре вии тука сте страшни бе ще го линчувате още малко а като видите истинските бракониери им правите снимки и мълчите и мърморите , че ИАРА това ИАРА онова .....
Не се изказвай неподготвен и не на място :idea:
Колега кажи ти кое е ми е бракониерството.А 4ух 4е миналата седмица е претарашена тази река с ток и една голяма риба няма над 0,500 гр.Защо не гоните големите ,а се хващате като удавник за сламка.Вси4ки в тази България са така като ги хванеш от горе.Е затова няма се оправим никога.Дребното гледате ,а едрото само цъкате с език и казвате е този знаеш ли кой е(голяма работа, бащаму е.....)..........
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

В случая , ако не лъжеш всичко е в реда на нещата и е ок ! Гонят се всички - няма малки и големи всички са под общ знаменател - боклуци ! Това с тоя знаеш ли го кой е и кой е баща му може да върви само в малка затворена общност тип село !
Последно промяна от С.Върбанов на Сря Юли 18, 2012 9:25 pm, променено общо 1 път.

Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Хайде стига сте се дърлили, достатъчно осрахме ситуацията в темата. Всичко е ОК!
А извода е следния: оправяйте си датите на фотоапаратите, за да не стават недоразумения ;)
п.п. Интересно - проверката на правописа на текста ми подчерта като непозната дума "осрахме" :lol: Що ли така?!? ;)
Аватар
ivo24m
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ivo24m »

pachosz написа:Тъй.
Сега е момента да ти се извиня, колега, но аз видях само какво пише в инфото на снимката с пъстървите, това и писах в поста си.
Ако тази снимка е от днес (със шаранчето), то датата в инфото й е 29.06.2012. По тая логика, снимката с пъстървите е била в събота.
А това, че казваш истината - не се съмнявам, щото на снимката с шаранчето пише, че е в 21:30 ч, пък не ми прилича да е чак толква късен час с това високо слънце ;)
Та така, подавам ръка за извинение, надявам се и всички колеги да са разбрали ситуациата каква е. Всичко е ОК!
Още веднъж поздрави за хубавите пъстърви! :)
Този апарат веднъж блокира като слагах батерията пишеше да сложа батерия или не е поставена добре след това тръгна.
Снимката е правена около 18 4аса.мисля 4е беше в 20 си тръгнахме от язовира (за шарана говоря).но не съм нагласял нито час нито дата,без това махам батерията и имам и свидетели ,че рибата е ловена събота и неделя.(пъстървата).
Все пак ходих заради природата ,не заради рибата и съм си напълно редовен.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”