Ароматизиране на царевица

Модератор: Paublo_Eskobar

dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Ароматизиране на царевица

Мнение от dantho.mihov »

ribolovcho написа:Една много проста рецепта-... във мастика.....
Сега се връщам от един платен водоем. И експериментирах с два вида царевица - натурална и обработена с мастика.Повече и по-едри са екземплярите уловени с царевица напоена с мастика. Благодаря ви, че научих нещо ново от вас.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

bobo_33333 написа:
lishev_64 написа:Според мен няма нужда от ароматизиране на царевицата за захранка. Всички са единодушни в мнението си, че тази царевица - независимо сварена или не, е добре да се остави да кисне няколко дена преди риболова. Аромата, който тя придобива /леко кисел/ обезсмисля всякакви
други добавени аромати и дори ги елиминира или ги разваля. Шарана обожава естествения аромат на царевицата. А и съгласете се, че на фона на едно голямо петно от ароматизирана царевица, вашата стръв ще е трудна за намиране от рибата. Друга ще е ситуацията, ако насред петното от царевица със естествен аромат, се откроява ароматизираната ви стръв /с анасонов аромат например/. Ето това ще възбуди нейното любопитство да опита вашата стръв. :drinkers: :smt039
:smt023

Нещо подобно се опитах да обясня малко по нагоре
Недоразумението се получава от това, че колегата не е уточнил коя царевица иска да ароматизира и овкусява, тази за стръв или тази за захранвене? Та за това аз съм уточнил, че говоря за тази де ще се ползва за стръв, като знам хора де мъкнат по 20-30 кила царевица за захранка, акъла не ми го побира какво количество материал за ароматизиране и овкусаване ще трябва да се ръгне...виж за едно бурканче 200-300грама колкото да качиш на куката/косъма няма проблем(та и аз такъв опит споделям).
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

С.Върбанов написа:Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !
:smt023
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

С.Върбанов написа:Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !
:smt023 :smt038 :drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
ralcho
новобранец
новобранец

Мнение от ralcho »

колега ето една рецепта експеримент мои които ме изненада как работи добре за каракуда и шаран царевица от консерв 500гр купуваш кутия ананас и киснеш царевецата във сока от ананас един ден преди риболова ананаса хапваш вече натри водоема съм го пробвал работи добре наслука
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Работи защото рибата е просто гладна ! Иначе това не е ароматизиране и всичкия мирис на ананас изчезва с цопването във водата ! Може да провериш това , което ти казвам - просто метни на 20-30м и после извади веднага обратно и помириши царевицата - без да чакаш , а представи си , ако чакаш какво става с аромата ! Царевицата от консерва е мака и отрязана в долния край - затова и каракуди и бабушки веднага я нападат ! Има си начин как се ароматизира царевица и е писано вече - просто трябва да се чете и търси повече !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
ralcho
новобранец
новобранец

Мнение от ralcho »

сигорно си прав ще проверя мерси за мнението дано попадам се на гладна риба
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

ralcho написа:колега ето една рецепта експеримент мои които ме изненада как работи добре за каракуда и шаран царевица от консерв 500гр купуваш кутия ананас и киснеш царевецата във сока от ананас един ден преди риболова ананаса хапваш вече натри водоема съм го пробвал работи добре наслука
Здравей колега, като се замисля, / брех, и туй съм го можел/, нали е добре да експериментираме? Ами що ще хапваш ананаса, пък ще ароматизираш царевичката - на цвят те не се различават много - аз бих пробвал на парченце ананас. Мисля, че ще стои много стабилно на куката и ако рибоците харесат аромата - ще имаш страхотен успех! :drinkers:
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
ralcho
новобранец
новобранец

Мнение от ralcho »

има логика събота ще пробвам досега го хапвах
wobler4o
новобранец
новобранец

Мнение от wobler4o »

колега пробвай да ароматизираш с ванилия стар трик от тоталитарно време
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

wobler4o написа:колега пробвай да ароматизираш с ванилия стар трик от тоталитарно време
Или шибай в кутията царевица едно степче ягода,става мазало
Аз там съм пораснал...
svetlinb
новобранец
новобранец

Мнение от svetlinb »

Здравейте колеги,
Тази тема ми се стори подходяща да питам къде от София мога да купя 20-30кг, фуражна ронена царевица за захранка. Къде ли не цъках из нета нищо конкретно неможах да открия.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Във всеки склад за фуражи има , просто потърси къде има подобен склад и си готов.

Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

svetlinb написа:Здравейте колеги,
Тази тема ми се стори подходяща да питам къде от София мога да купя 20-30кг, фуражна ронена царевица за захранка. Къде ли не цъках из нета нищо конкретно неможах да открия.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
На животинския пазар - Подуяне,всяка събота.
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”