Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Ароматизиране на царевица
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- Модератор
Re: Ароматизиране на царевица
Сега се връщам от един платен водоем. И експериментирах с два вида царевица - натурална и обработена с мастика.Повече и по-едри са екземплярите уловени с царевица напоена с мастика. Благодаря ви, че научих нещо ново от вас.ribolovcho написа:Една много проста рецепта-... във мастика.....
- antivik
- кандидат преподавател
Недоразумението се получава от това, че колегата не е уточнил коя царевица иска да ароматизира и овкусява, тази за стръв или тази за захранвене? Та за това аз съм уточнил, че говоря за тази де ще се ползва за стръв, като знам хора де мъкнат по 20-30 кила царевица за захранка, акъла не ми го побира какво количество материал за ароматизиране и овкусаване ще трябва да се ръгне...виж за едно бурканче 200-300грама колкото да качиш на куката/косъма няма проблем(та и аз такъв опит споделям).bobo_33333 написа:lishev_64 написа:Според мен няма нужда от ароматизиране на царевицата за захранка. Всички са единодушни в мнението си, че тази царевица - независимо сварена или не, е добре да се остави да кисне няколко дена преди риболова. Аромата, който тя придобива /леко кисел/ обезсмисля всякакви
други добавени аромати и дори ги елиминира или ги разваля. Шарана обожава естествения аромат на царевицата. А и съгласете се, че на фона на едно голямо петно от ароматизирана царевица, вашата стръв ще е трудна за намиране от рибата. Друга ще е ситуацията, ако насред петното от царевица със естествен аромат, се откроява ароматизираната ви стръв /с анасонов аромат например/. Ето това ще възбуди нейното любопитство да опита вашата стръв.![]()
![]()
Нещо подобно се опитах да обясня малко по нагоре
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
С.Върбанов написа:Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- lishev_64
- разбира нещата
С.Върбанов написа:Няма логика да увкосяваш голямо количество царевица с която ще храниш защото после няма как да насочиш рибата към стръвта , ако и тя е същата ! Идеята е САМО стръвта ти да е дипната и с друг аромат за да привлече вниманието !

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
колега ето една рецепта експеримент мои които ме изненада как работи добре за каракуда и шаран царевица от консерв 500гр купуваш кутия ананас и киснеш царевецата във сока от ананас един ден преди риболова ананаса хапваш вече натри водоема съм го пробвал работи добре наслука
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Работи защото рибата е просто гладна ! Иначе това не е ароматизиране и всичкия мирис на ананас изчезва с цопването във водата ! Може да провериш това , което ти казвам - просто метни на 20-30м и после извади веднага обратно и помириши царевицата - без да чакаш , а представи си , ако чакаш какво става с аромата ! Царевицата от консерва е мака и отрязана в долния край - затова и каракуди и бабушки веднага я нападат ! Има си начин как се ароматизира царевица и е писано вече - просто трябва да се чете и търси повече !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
сигорно си прав ще проверя мерси за мнението дано попадам се на гладна риба
- lishev_64
- разбира нещата
Здравей колега, като се замисля, / брех, и туй съм го можел/, нали е добре да експериментираме? Ами що ще хапваш ананаса, пък ще ароматизираш царевичката - на цвят те не се различават много - аз бих пробвал на парченце ананас. Мисля, че ще стои много стабилно на куката и ако рибоците харесат аромата - ще имаш страхотен успех!ralcho написа:колега ето една рецепта експеримент мои които ме изненада как работи добре за каракуда и шаран царевица от консерв 500гр купуваш кутия ананас и киснеш царевецата във сока от ананас един ден преди риболова ананаса хапваш вече натри водоема съм го пробвал работи добре наслука

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
има логика събота ще пробвам досега го хапвах
колега пробвай да ароматизираш с ванилия стар трик от тоталитарно време
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Или шибай в кутията царевица едно степче ягода,става мазалоwobler4o написа:колега пробвай да ароматизираш с ванилия стар трик от тоталитарно време
Аз там съм пораснал...
Здравейте колеги,
Тази тема ми се стори подходяща да питам къде от София мога да купя 20-30кг, фуражна ронена царевица за захранка. Къде ли не цъках из нета нищо конкретно неможах да открия.
Благодаря предварително на всички отзовали се.
Тази тема ми се стори подходяща да питам къде от София мога да купя 20-30кг, фуражна ронена царевица за захранка. Къде ли не цъках из нета нищо конкретно неможах да открия.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Във всеки склад за фуражи има , просто потърси къде има подобен склад и си готов.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На животинския пазар - Подуяне,всяка събота.svetlinb написа:Здравейте колеги,