"Power Pro" менте.....бесен съм :(

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: "Power Pro" менте.....бесен съм :(

Мнение от Мунчо »

Разбира се.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Мунчо написа:.... Иначе са будещи недоумение подобни презапасявания заради риби по "кило кило и канче". Те си се ловят с монофил 0.16 без какъвто и да е проблем. ...
E, ако няма закачки даже и с още по-тънко може да се мине, но...Един хубав 10 lb. плетеняк икономисва загубата на доста примамки :?:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

naskobo написа:
Мунчо написа:.... Иначе са будещи недоумение подобни презапасявания заради риби по "кило кило и канче". Те си се ловят с монофил 0.16 без какъвто и да е проблем. ...
E, ако няма закачки даже и с още по-тънко може да се мине, но...Един хубав 10 lb. плетеняк икономисва загубата на доста примамки :?:
Бе ти го качни на някоя арматура, па после.... :? дали стига или не.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
dimi6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimi6o »

честно казано се запасявам заради закачките,които ги има по реката.А иначе ако ми удари некое щукле кам 2 кила с монофила от 0.16 съм жив зян,случвало ми се е и съм се изяждал от яд.
Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Ааааааааа , монофила при 0.16мм си е "сила" от всякъде , стига да е читав такъв :D Доказано си се справя и с щуклета около четирите кила :

Изображение

:D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

dimi6o написа:честно казано се запасявам заради закачките,които ги има по реката.А иначе ако ми удари некое щукле кам 2 кила с монофила от 0.16 съм жив зян,случвало ми се е и съм се изяждал от яд.
Абе колеги вие да не искате такъми с които да вадите рибата на водни ски. Първо с грубият и "здрав" такъм се губи чувствителност при водене на примамката, губиш от дистанцията при замятане, и отделно се губи най -важното - борбата с рибата.
А и нали знаете че колкото и да пишат производителите, че това или онова влакно са "почти невидими във водата" те са си бая видими. И по тази причина е редно също да си избереш нещо не толкова дебело влакно, но такова че да ти осигури реални удари, а не само да виждаш че там има риба и като минеш с примамката покрай нея и тя да бяга панически.

П.П. А ако все пак държиш на здраво влакно обади се, че баща ми има едно стоманено въжи дето с него вади с трактора старите корени от земята. :wink:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Павле, как успяваш все да ги ковнеш точно за края на устата, еле пък с тая дребна клатуна :roll: Ха да ме научиш и мен, а аз ще те водя при онази хубавата сервитьорка :wink:

ПП И тази щука няма 4 килограма, освен ако не си я хранил с обеднен уран :lol:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

eroucma написа:
dimi6o написа:честно казано се запасявам заради закачките,които ги има по реката.А иначе ако ми удари некое щукле кам 2 кила с монофила от 0.16 съм жив зян,случвало ми се е и съм се изяждал от яд.
Абе колеги вие да не искате такъми с които да вадите рибата на водни ски. Първо с грубият и "здрав" такъм се губи чувствителност при водене на примамката, губиш от дистанцията при замятане, и отделно се губи най -важното - борбата с рибата.
А и нали знаете че колкото и да пишат производителите, че това или онова влакно са "почти невидими във водата" те са си бая видими. И по тази причина е редно също да си избереш нещо не толкова дебело влакно, но такова че да ти осигури реални удари, а не само да виждаш че там има риба и като минеш с примамката покрай нея и тя да бяга панически
Прав си колега, ама не съвсем. По моему единственото оправдание да се ползват дебели влакна е това че изправят куки и спасяват скъпи примамки особено в непознати води. Досега в скромната си спинингова практика съм имал 2-3 случая риба да ми скъса влакното и всичките те са от удари на сом. Така, че едва ли има риба в Б-я която да скъса примерно 15 лб. плетеняк при идеални условия (освен сом). Затова риболова на сом може да се каже че е друга категория спин-риболов.
Отделен е въпроса, че преди седмица реших "да се понакефя" и да ползвам тънко влакно и загубих 5 воблера заради закачки. В крайна сметка пак се върнах към по дебелото влакно... Така, че всичко е преценка според конкретните условия на риболов, в случая да губиш по няколко воблера на излет е най малко икономически неоправдано :)
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Абсолютно съм съгласен, но трябва да се има предвид, че големината на примамките е тясно свързана с размера на влакното(ако искаме да не ги "осакатяваме"). Няма как да водим воблер 1.5 - 2.0 грама или бесна 00-0-1 номер с линия 0.20-0.25(и еквивалента й в плетен вариант, което е примерно ПП или аналог от 8-10 -12 либри). Разбира се, типа на воблера също има значение - една е интензивността на играта на малък кранк, а друга на миноуче... Проблема се крие в това, че влакното "провисва" под действие на собствената си маса и под действие на водата, отделен фактор е и напора на течението и вятъра(които не са константни величини), а малката примамка просто не може да "изпъне" тази хлабина.
Според мен, за практикуване на риболов с примамки до 2-2.5 гр., предела на сечението на влакното(говорим за реално такова) е 0.16. За лек джиг до 2-3 гр., където примамките са пасивни(не в смисъла на риболова със силикон, а изобщо, по сравнение с останалите), дори 0.14...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Тука по нашите складове и магазини продават Пауър ПОР...от 12 лева.Бях си купил преди година 0,12 и си го ползвам вече втори сезон.Доволен съм-спасило ми е поне 15 примамки до сега.Всъшност като се замисля-нямам загубена примамка.Нормално е да избледнява-още при навиването за пръв път на шпулата пръстите ми бяха боядисани в зелено.Това влакно си изби парите отдавна-имам щуки вадени на буксир с него,дънери и изправени тройки.До сега щука не го е прегризвала.Брада и то малка ми направи само веднъж за две години и то по моя вина-не обърнах внимание,че преди замятането бях се оплел във водачите.http://kevlar.netne.net/index.php?route ... uct_id=209
освен него се среща и това...http://kevlar.netne.net/index.php?route ... uct_id=208
Онзи ден видях за 13 лева,че продаваха едно сиво с една мечка на кутията...BEER нещо си.... :lol:
П.П....имам желание пак да си закупя от същото-Пауер ПОР и ще го направя с кеф. :D
Аватар
istinata72
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от istinata72 »

щом боядисва пръстите е ясно..... Вчера навих нва ролка ПП и спецялно за това си погледнах пръстите,нямаше и следа от боя ,само дето беше започнало да ги протрива,а старото го ползвам 2год и още си е зелено
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Не знам кое е ясно, разполагам с половин ролка от 500 ярда най-оригинално зелено "Пауър Про" 8 лб, което си се обезцветява и цапа най-добре. Както съм писал не един път, падането на боята не е критерий за нищо - материала, от който се изготвят влакната е изключително устойчив на химични въздействия, поради което се боядисва само механично и колкото хване. Не, че става бяло, но след продължително използване добива ясно изразен млечен цвят. Сега ако се навие на макарата като експонат, не би трябвало да избледнява и цапа.

п.с. Оня ден си навих "ИГК" - и то боядисва пръстите...

Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Това power pro ще ни надживее, бахмумамата, power por и то.
И като чета, как всеки има с него поне по една лична драма, пред която , взети заедно, всички серии от предавването "Море от любов" отстъпват като качество на интригата пред интригата, която предлага ползването на това влакно за няколко излета, направо ми идва и аз да си навия едно таковО.
Според както чета, тръпката си струва,
А и освен влакното, не виждам какво друго бих загубил...
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

stancom написа:...ПП И тази щука няма 4 килограма, освен ако не си я хранил с обеднен уран :lol:
Прав си Станко , с няколко грама по-лека е :lol: Дип че не помня точно три деветстотин и колко беше ама не е под тях , гаранте :D Напрай съпоставка , ония кленове къде им викаш гиганти са на размер на макарата която е колко опашката на щуклето ако не ти праи фпечатление :mrgreen:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

И менте да е ПП-то , не би трябвало да се къса толкова лесно... Даже ментето е още по-дебело и здраво. Шимано Нексейв е кофти макара, ползвах известно време такава, правеше бради, но чак пък толкова да прецака влакното, че да се къся от кленчета... Но като става дума за менте, те също могат да бъдат от различни "производители" и с много различни качества, така че.....

Подкрепям мненията, че ако такъмите са евтини и некачествени, няма смисъл от брейд. Не само, че няма смисъл, ами става още по-зле.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”