"Power Pro" менте.....бесен съм :(

Модератори: Павел Иванов, sestrata

dimi6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

"Power Pro" менте.....бесен съм :(

Мнение от dimi6o »

Добър вечер колеги,
Преди около 1 месец-месец и малко имах работа в "Скай Сити Мол",там минах през риболовният магазин.Разглеждах изкуствени примамки,ала бала и изведнъж погледа ми се закова върху надписа "промоция",една от промоционалните стоки беше плетено влакно "power pro" на цена от 30 лв.,питам аз вежливият продавач защо толкова евтимо,а той ми каза:
постоянно правим някакви промоции сега това се е паднало,не е менте",
Викам си аз "Скай Сити Мол",известен магазин,нема защо да ме лъжат.
Купувам аз плетеняка вечерта го слагам на металната ми шпула,другата е с монофил и на другата сутрин отидох на дефилето на река Искър,за този един месец месец и нещо имам около 20 излета с това влакно и съм крайно недоволен:
1 влакното от маслено зелено стана светло зелено още на вторият излет
2 след 5ят излет стана разпердушинено и му стърчеше като мъх
3 При удар на по едър екземпляр влакното се късаше все едно съм с монофил 0.16(нали уж за това си взимаме плетеняк,за да е по здрав)
4при закачка направо си знаех че съм "чао" с примамката..
5 правеше много лесно бради и си артиса около 20 метра от него заради уплитане на брада(вирбелите(титан) са ми същите като на моновилката ми а с нея не съм имал и един път брада)
Влакното се съхранява в мазе там имам хидро метър и показва блажност 50%,демек не е прегоряло в багажника на колата на 40градуса,.......та мисълта ми е прее....ха ли ме в тоа магазин с менте или ДА :oops:
Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: "Power Pro" менте.....бесен съм :(

Мнение от pachosz »

dimi6o написа:имам хидро метър и показва блажност 50%,
Толкова блажно в мазето щом е, колега, само ще да е бомбирал некой буркан с мръФФки ;)
Туй шега разбира се, а влакното при всички тия му качества, които спомена, явно ще си е ментак. Ама то кое ли у нас не е менте, не знам :)
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Със какви водачи ти е пръчката и макарата ти за плетеняк ли е...
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
seeker2
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от seeker2 »

Снимай кутията ,да я видим!
Кеф ,цена няма
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

pachosz написа:
dimi6o написа:имам хидро метър и показва блажност 50%,
Толкова блажно в мазето щом е, колега, само ще да е бомбирал некой буркан с мръФФки ;)
Туй шега разбира се, а влакното при всички тия му качества, които спомена, явно ще си е ментак. Ама то кое ли у нас не е менте, не знам :)
Ментака и то е арно,от всички плетеняци дето съм ползвал,нема такива ,които да са за боклука,а са все ефтини...
ментаци
...
Наистина причината може да е в въдицата и макарата или е прекалено тънко...
Аз там съм пораснал...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? На времето/преди 1-2 години/ тук продаваха в магазините едно Паур на цена 19 лв., та ако са ти фраснали промоцията от същото, хем си прекаран, хем те са си на далавера :? . Та и аз взех от това 19 левово и също избеля на второто излизане, а за брадите да не говоря :evil: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Power pro е най-ментосвания плетеняк, но дори и ментетата не би трябвало да са чак толкова зле. Оригиналното също избледнява, провери водачи, макара- има нещо гнило...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

1. Ще се научите,че няма евтино и хубаво :) (има няколко форумни клошари според които не е така,но аз не се наемам да споря с тях :) :) )
2. Не вярвайте на БГ магазинерите :)
3. Зависи много каква ти е макарата и как реди.
4. Възможно ли е да гние по-бързо ? Особено с тази висока влажност в мазата ? ПП пие доволно количество вода. Оставяш ли го след риболов да изсъхне ?
5. Дори на оригинала му пада боята за няколко риболова.
6. Свиркай си и не си образувай нерви ;)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Истината е в точки 1 и 2 !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

sandista написа:1. Ще се научите,че няма евтино и хубаво :) (има няколко форумни клошари според които не е така,но аз не се наемам да споря с тях :) :) )
........................................................................................................
:o Как да го разбирам, по някога въпроса опира и до финансови възможности... :? Иначе английската приказка" Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща" е в сила.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

dimi6o написа:.......та мисълта ми е прее....ха ли ме в тоа магазин с менте или ДА :oops:
Има вероятност и да не е менте. Възможно е да е било старо влакното. Възможно е да е и тънко и да е пресукано от въртележки, но и тогава обикновено си държи.
sandista написа: (има няколко форумни клошари според които не е така,но аз не се наемам да споря с тях :) :) )
2. Не вярвайте на БГ магазинерите :)
Аз явно съм от тях :D защото ползвам ПП, е в по други размери, над 50 либри и купени от вън, но последното го късах на ръка, без чалъми :wink: та и точка 2 не е резус . А беше уж оригинално и цената му беше като за такова :twisted:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Абе оРгиналното ПП в САЩ е доста евтино, да не кажа по-евтино то цената която е платил колегата.
Станко, ще ти покажа как измъквам дънери по 1-2 метра с 15 либри влакно на 2 години ;)
Сега с Ицо взехме от новото ПП, 8-нишковото,но не съм ходил на тежък риболов последните месеци да го тествам.
dimi6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimi6o »

макарата е shimano nexeivia 2000 въдицата,едната е pezon & miche invitation а другата е salmo master jig,.....влакното не го суша след излета,ползвам наравно блесни и воблери......сега ми препоръчаха PENN мисля като се позалябя да си взема такова,за да нямам проблем с торпедца от по кило кило и канче....
Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

С тоя "Нексейв" бързо ще приключиш и "Пенн"-а, който също е дърво, казано за протокола. Иначе са будещи недоумение подобни презапасявания заради риби по "кило кило и канче". Те си се ловят с монофил 0.16 без какъвто и да е проблем. Но с използването на въжета за простиране ще ти се разредят и кълванетата, което ще те избави от прекалени притеснения. :D

п.с.
1. Относно избледняването на влакната, трябва да те успокоя, че дори и най-качествените брейдове губят интензивен цвят само за един-два риболова. Това се дължи на факта, че високомолекулните съединения, от които са изготвени, са изключително устойчиви на химически въздействия и практически се багрят само механично - т.е. колкото "хване"-толкова. Боята просто се измива впоследствие, защото не е в химическа връзка с основния материал. Не случайно в листовката на "ПауърПро" пише, че влакното се обезцвятява, но може да бъде оцветено от риболовеца в какъвто си иска цвят с помощта на "вълшебния перманентен маркер";
2. При интензивно използване плетеняците се пръскат и започват да пускат филаменти, което и ти си забелязал. По тази причина е добре да се отстраняват първите 2-3 метра през няколко риболова, особено при употреба на въртящи блесни в бърза вода, или при джиг, когато линията минава бързо до дъното. Наложително е, ако не се ползват лидери;
3. Примитивизъм е да мислим, че примерно при риболов на кефал ползваме брейд, "защото е по-здрав". Мислещите риболовци го ползват заради по-високата чувствителност. Един подходящ, хубав брейд за кефал има издържливост 4, 6 до 8 либри. Това дава ли му някакво особено предимство пред качествен монофил, що се отнася до здравината? Според мен - не;
4. Всеки трябва да се примири със загубите, ако иска да е спинингист. Дори и най-скъпите примамки, уви, са консуматив. Тук не става дума за това да сме гъзари - много колеги със скромни доходи не правят компромиси с оборудването си;
5. Ще брадясва, много ясно - това не е макара за брейд, нито пък какъвто и да е вирбел ще помогне, особено щом ловиш в река. За пръчките не се ангажирам с коментар, но имам резерви;

п.п.с. Ментетата на "ПауърПро" се ползват с изключително добро име сред риболовците. Здрави са, трайни, държащи добре на възли и всякакви издевателства. Аз лично си бях купил една ролка 8 лб(реално беше поне 0.20, но това е друг въпрос) за 12 лв от "Илиенци" за издевателства и направо се чудих какво да сторя с него, обаче така и не можах да го скапя напълно. Бях го навил на една непретенциозна макара "Дайва Кеприкорн - А", размер 1500. Не помня да съм "брадясвал" непоправимо.

п.п.п.с. Можем да коментираме и използването на флуорокарбон за основна линия, но в случая по-скоро е неуместно.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Мунчо написа: ....бях купил една ролка 8 лб(реално беше поне 0.20, но това е друг въпрос...
Че колко дебело трябва да е 8-либровото? По-тънко от 0.20 ли?
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”