Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Сом от Марица 50 кг. днес
Модератор: emo vasilev
-
- ще става разбирач
Re: Сом от Марица 50 кг. днес
За колегата Васко. Аз съм ял 72 килограмов сом.Ловен на язовир Ивайловград. По -късно разбрах , че е на мрежа. Сома не съм виждал ,. Месото беше транжирано на пържоли. Беше много вкусен , но с много тлъстина. Добре ,че беше ноември месец и беше вече студено. Лятото такова нещо нямаше да се яде.
Христо - наслука на всички
-
- новобранец
Не знам как с 0.20 ще изкара 50 сом средно 0.20 издържа между 5-6 килограма аи плетено да е макс 10 кг
-
- научил се да хвърля
На практика човекът хванал сома работи във вестник" Хасковска Марица". Пише два пъти седмично на цяла страница във вестника. Остро крититкува бракониерите и изобщо всички,които не ловят по правилата. Все пак има правила и закони според,които живеем в тая държава,нали?Абсолютно съм убеден,че сомът си е хванат на въдица. Както сам е казал-има 15 души свидетели на ваденето. Изстипосан е от колегите си на първа страница на вестника.Дали ще иска да се разчуе ако го е хванал по втория начин? Относно пускането-законът му позволява да вземе тази трофейна риба,въпрос на личен избор е дали да я вземе или пусне. В крайна сметка и кравите в кланицата отиват под ножа,ама не сме седнали да ореваваме орталъка заради това,нали? При мен тая дилема не стои-просто няма как да хвана подобно нещо така,че...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- кирил великий
- разбира нещата
Аз не се съмнявам, че този човек честно си е хванал сома. Изобщо не се съмнявам в него. Но ми е чудно как се вади сом над 60 - 70 кг. с въдица и лодка от сам човек!? Напр. в един конкурс участваше сом 102 кг. - как се вади такова чудовище от водата с въдица? Какво влакно се използва? С покойния Боби Бец (може би си спомняте за такъв човек) на яз. Искър с воблер хванахме един сом 10 кг. Два часа навивахме, той се връщаше обратно, забиваше надолу, влакно Костенурка 0.40 за малко да се скъса. Боби ловеше бели риби, не очаквахме сом толкова горе в слоевете. Аз бях юноша тогава, но стисках въдицата яко, докато Боби хвана сомика с една къса канджа. Аз бях към 90 кг. тогава, сега съм 140, и пак ме е страх да хвана сом над 10 кг. , а пък над 60 кг. и не желая, честно казано. И си мисля как се вади 102 кг. сом в лодка или на брега с въдица. С мрежа ми е ясно как...
Българинът е с такъв манталитет, че ако хване отровна риба, пак ще я изяде, само защото е без пари...
И за да не я фане другJoshua написа:Българинът е с такъв манталитет, че ако хване отровна риба, пак ще я изяде, само защото е без пари...
-
- ще става разбирач
http://www.vbox7.com/play:7d82b0f7&start=8
Поздрав на всички сомаджий!!
-
- ще става разбирач
аху - иху, лаф моабет, фото риболов ... браво на майсторите,изкарали са го, събрали са се, ядене, пиене. к'во повече?
няма к'во да се коментира.

късмет работа . .
- malkia_boxing
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Иначе на края кат го пуснаха му викат " айде бягай да растеш "ribohva6ta4 написа:http://www.vbox7.com/play:7d82b0f7&start=8

А иначе по темата : Аз бих се снимал с тая риба и обрато в реката. Щоме устояла на времето и е успяла да се запази да порастне толкова много, заслужава да живее

Времето лети като магнит.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
"Четирима здравеняци едвам извадили сома от лодката.."
Въпроса е как един е успял да го вкара там, при това във водата
)))))
Въпроса е как един е успял да го вкара там, при това във водата

- кирил великий
- разбира нещата
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- сериозен играч
Добре де Кириле....като не-се интересуваш от риболов на сом,защо въобще пишеш и питаш за него.кирил великий написа:Да, sandista, тъкмо това питам и аз - и в този случай също.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Как ще изядат тая риба бе бахту у боклуците смешни като са умрели за месо и за сом да си купят бе
Смешки са тия и то с въдица ако бех аз на тоя човек щех да се снимам и да пусна снимки и да направя клип как го вадя а не как го ям

Риболова е хоби.Наслука 

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
кирил великий написа:Уловиха чудовищен сом от Марица
20.08.2012 12:36; 24 часа онлайн; 2801; 1;
Снимка: haskovo.net
Сом с дължина 210 сантиметров и тегло 50 килограма е уловил в река Марица "професорът" на хасковските рибари Щерю Щерев, съобщава регионалният сайт haskovo.net.
Така нареченият „Чудовищният" се спотавайл в тихо вирче край димитровградското село Черногорово. Досега не е бил хващан толкова голям сом в река.
„От 50 години ловя риба, но не съм виждал такава през живота си!", споделя Щерю.
Бърза консултация с рибари от цялата област потвърждава, че никой не е чувал за речен сом с такива килограми. Най-големият досега бил около 40 кг, уловен от димитровградчанин.
Измъкването на сома и транспортирането му са се оказали истински предизвикателства.
Рекордният улов щял да бъде изяден на приятелска софра с отбрани представители - дългогодишни речни рибари. По стара традиция, за подобен улов се полагали тежки почерпки. За да не избяга слуката.
ЕТО И ПОРТРЕТ НА РИБАРИТЕ СЪС СОМА:
МОЙ КОМЕНТАР - МНОГО ОТ СОМОВЕТЕ НАД 50 КГ. СА УЛАВЯНИ С МРЕЖИы А НЕ С ВЪДИЦИ. Тук има спецове, нака кажат възможно ли е двама души с лодка да извадят сом над 70 кг. с въдица. Или сам човек да го направи?
Ще те цитирам колега погледни няколко клипа че и над 70 и над 100кг даже се вадят с въдица на яз.Тича как е изваден 110кг сом с мрежа не е ами пак със въдица така че е възможно

Риболова е хоби.Наслука