Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Сом от Марица 50 кг. днес
Модератор: emo vasilev
- кирил великий
- разбира нещата
Сом от Марица 50 кг. днес
Уловиха чудовищен сом от Марица
20.08.2012 12:36; 24 часа онлайн; 2801; 1;
Снимка: haskovo.net
Сом с дължина 210 сантиметров и тегло 50 килограма е уловил в река Марица "професорът" на хасковските рибари Щерю Щерев, съобщава регионалният сайт haskovo.net.
Така нареченият „Чудовищният" се спотавайл в тихо вирче край димитровградското село Черногорово. Досега не е бил хващан толкова голям сом в река.
„От 50 години ловя риба, но не съм виждал такава през живота си!", споделя Щерю.
Бърза консултация с рибари от цялата област потвърждава, че никой не е чувал за речен сом с такива килограми. Най-големият досега бил около 40 кг, уловен от димитровградчанин.
Измъкването на сома и транспортирането му са се оказали истински предизвикателства.
Рекордният улов щял да бъде изяден на приятелска софра с отбрани представители - дългогодишни речни рибари. По стара традиция, за подобен улов се полагали тежки почерпки. За да не избяга слуката.
ЕТО И ПОРТРЕТ НА РИБАРИТЕ СЪС СОМА:
МОЙ КОМЕНТАР - МНОГО ОТ СОМОВЕТЕ НАД 50 КГ. СА УЛАВЯНИ С МРЕЖИы А НЕ С ВЪДИЦИ. Тук има спецове, нака кажат възможно ли е двама души с лодка да извадят сом над 70 кг. с въдица. Или сам човек да го направи?
20.08.2012 12:36; 24 часа онлайн; 2801; 1;
Снимка: haskovo.net
Сом с дължина 210 сантиметров и тегло 50 килограма е уловил в река Марица "професорът" на хасковските рибари Щерю Щерев, съобщава регионалният сайт haskovo.net.
Така нареченият „Чудовищният" се спотавайл в тихо вирче край димитровградското село Черногорово. Досега не е бил хващан толкова голям сом в река.
„От 50 години ловя риба, но не съм виждал такава през живота си!", споделя Щерю.
Бърза консултация с рибари от цялата област потвърждава, че никой не е чувал за речен сом с такива килограми. Най-големият досега бил около 40 кг, уловен от димитровградчанин.
Измъкването на сома и транспортирането му са се оказали истински предизвикателства.
Рекордният улов щял да бъде изяден на приятелска софра с отбрани представители - дългогодишни речни рибари. По стара традиция, за подобен улов се полагали тежки почерпки. За да не избяга слуката.
ЕТО И ПОРТРЕТ НА РИБАРИТЕ СЪС СОМА:

МОЙ КОМЕНТАР - МНОГО ОТ СОМОВЕТЕ НАД 50 КГ. СА УЛАВЯНИ С МРЕЖИы А НЕ С ВЪДИЦИ. Тук има спецове, нака кажат възможно ли е двама души с лодка да извадят сом над 70 кг. с въдица. Или сам човек да го направи?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Сом от Марица 50 кг. днес

http://www.rositza.com/arhiv/2012/2012-08-01-088.pdf
Аз там съм пораснал...
- stoilkatastz
- ще става разбирач
ЦЦцццц изядоха сомчето. 

- stefan4etoo
- сериозен играч
Абе всичко добре ама с 0.20(от непрофесионалисти
) малко не ми се вярва.Мое мнение

- vasko8008
- научил се да хвърля
някой по някакъв повод дали е опитвал вкуса на толкова голям сом?дали изобщо е вкусен?лично аз си мисля че такава риба не е вкусна(без да съм опитвал разбира се)а дори и да е вкусна не заслужава съдбата да бъде изядена.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
bobo_33333 ти разлика между река и язовир правиш ли ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- kaleeff
- ще става разбирач
0.20 - 52 кила сом ще я отнесе като чавка, болна медуза. Айде ние доматиту с колците не ядем!
Фен-клуб Таранка!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според вестника - 52-килограмов сом, с дължина 190 см, ...
А този е "с дължина 210 сантиметров и тегло 50 килограма"
Ха сега де ?
: ) 
А този е "с дължина 210 сантиметров и тегло 50 килограма"
Ха сега де ?

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
нормално е Маришките сомове да са по тънки и дълги,този сом е мъжки/виж снимките,колко е тънък,без корем/,това ги прави по-добри бойци,течението на реката си казва думата,речните сомови са спортисти.
валатът не най-лошото нещо на света
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Всички рибки плуват, само пържените - НЕ!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат улавяни само по веднъж !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Да ,според ИАРА язовира е по надолуС.Върбанов написа:bobo_33333 ти разлика между река и язовир правиш ли ?

Не може да се вярва на вестника

Аз там съм пораснал...
С.Върбанов написа:Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат улавяни само по веднъж !

Но явно трябва да се предадем, виж че и в пресата съобщението клони към месото, софрата...ракийцата, чалгата

Всъщност този, не беше ли същия който беше хванал сом с въдица посред зима за да почерпи Бойко Борисов??!Пак имаше съобщение в местната преса и коментари тук.
Ако е така, гаранция, че и този сом е хванат със "същата въдица"

Последно промяна от naskobo на Вто Авг 21, 2012 10:55 am, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- СЪНДИ
- вече хвърля и на тежко
Я,не видимли........ къ сомо се вади със въдица.Не моем и повярва. 

Не е важно колко си живял.А как си живял.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Насе предадох се отдавна ..... скоро ще си продам всичко що е за риба и свързано с нея ! Просто няма смисъл .