Мандренското езеро и щуки ?

Модератор: sapuna

dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Мандренското езеро и щуки ?

Мнение от dantho.mihov »

Като спаднат температурите рибите мигрират в дълбоките места.А най-дълбоки са в Мандра и съответно щуката следва храната си.В реката остават дребни екземпляри.Наистина, поради недостатъчната им храна щуките са по-настървени, но са толкова малко на брой, че не сме сигурни кой екземпляр е последен.На реката в Средец пика отмина преди две седмици, когато Уклейките /белевицата/ и Бабушките поеха в посока към Мандра.Миналата седмица пробвах на реката нов воблер и се хвана щучка към педя.Пуснах я, защото си е бебе.Тези дни колеги вадят нарядко до 1 кг., но по правило и те са маломерни.Сега се връщам от реката край Дебелт - изобилие от Костури, а Уклеи чат-пат и нямаше смисъл да залагам за Щука.Трябва да се търси вече в Мандра в дясно от устието на Средецка река в посока Димчево.
ivo.conkov
новобранец
новобранец

Мнение от ivo.conkov »

онзи ден пробвах и там, но ништо. но поне беше пално с хора, на канала в дебелт и грудовската река това не е ли едно и сашто място?
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Реката е една, но местата са твърде различни.Канала край Дебелт е изкуствена корекция на старото корито на реката.А около км. преди канала се събират в едно Средецка река и Драчевска река.В Средецка река се влива и Дюлевска река.Та популацията е твърде различна в отделните сезони.Например Кефала - все още не се хваща.
ivo.conkov
новобранец
новобранец

Мнение от ivo.conkov »

значи все пак на канала в дебелт си е наи удачното място за ловене на щука? аз ходих и на тази след димчечево, как и беше името факииска ли? обаче водата е много бистра, а се лови само под моста, а горе моста е пален с хора, и много рядко удря а и все манички риби.и аз вече се чудя каде да ходя.
killname
новобранец
новобранец

Мнение от killname »

stil92 написа:да и знам за тоя крокодил ... най много да ми изяде щуката ако има останала такава ?

Циганите от Горно Езерово фанали някой сом или някоя по голема щука и казали "АААААААААААААААААААААААААА КРОКОДИЛ" ..... той да е умрел крокодила на тоя клинч пък и може някой от небезизвестните бургазлии който е гледал крокодил и той да е ритнал камбаната да го е "погребал" в мандрата и да са фанали нещо такова .... 99% съм сигурен че някой е искал сензация и не мисля че е било трудно да я получи ...... пък и си мисля че ако пуснем некой циганин в Африка където има крокодили ще му е лесно да се приспособи .. все пак са корави к.......а които имат това силно развито чувство да оцеляват навсякъде .. докато крокодил в Бг ... и то на свобода ..... не мисля
Което днес не може Сатаната , ще го възложи утре на Жената
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”