Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Мандренското езеро и щуки ?
Модератор: sapuna
Мандренското езеро и щуки ?
Решил сам слд 2 дни да отида към Прословутото ни Мандренско езеро до Бургас да пробвам за щука, но искам да попитам някой скоро чувал ли е там да се хваща щука и ако можете да ме упътите къде точно да отида на кои места ?
-
- сериозен играч
Re: Мандренското езеро и щуки ?
Внимавай много и слагай дебел метален повод: http://www.burgasnews.com/burgas/obshte ... koto-ezero
да и знам за тоя крокодил ... най много да ми изяде щуката ако има останала такава ?
- big chopar
- новобранец
Колега stil92,крокодила който са видели е сом,който атакува рибета да се храни,сега се пази от хипопотами и анаконди.
А сега сериозно-малко и е рано още на щуката,иска още малко да захлади и ще започне да дава.Все пак пробвай-не се знае от кой храст ще скокне зайо.

-
- Модератор
За сега само малки щучки на тапа с рибе.
ходих в неделя на моста след димчево и пробвах на блесна но уви ... За сметка на това видях едни хора които на рибка изкараха добра щука около кило и полвина и една малка .. и тази вечер ще ида да пробвам пак на блесна и баща ми на рибка та да видим какво ще излезе 

Предполагам ти си този юнак?! Айде още веднъж честито за първата риба на блесна. За напред повече и по-големи! 

- Прикачени файлове
-
- DSC_0011.JPG (85.57 KiB) Преглеждано 2247 пъти
аз сам , аз сам
преди три дни хванах 4 като едната бешее доста по добре от другите на големина
направо задобрявам вече ... последните ми три пати когато ходя вече отарвавам капото ;д

-
- новобранец
..............
Модерирано!
Пиши на Кирилица!!!
Модерирано!
Пиши на Кирилица!!!
-
- Модератор
Мястото не си улучил. За да успееш да я намериш следвай принципа, че щуката следва храната /разбирай пасажа/. Второ условие е да има подходящи за нея укрития като камъни, дупки, шавари.Обитава спокойни води, разляти места не много дълбоки.Шансовете за успех са по-големи, когато за стръв се използва Бабушка или Уклейче.Иначе и на друга стръв може да се хване, стига да е вид обичаен за водоема или мястото, където го търсиш.
-
- новобранец
благодаря за подробния отговор.а все пак някое конкретно място може ли да кажете?
-
- Модератор
Колеги твърдят, че са хващали на стената. Но аз съм я ловил само на канала край с. Дебелт и бреговете до с. Димчево.
-
- новобранец
ами в дебелт обиколих почти цялата река, имам само една уловена и то точно под моста, но като видях че там се изтича мрасния канал и се пуснах нагоре по реката и единстжените ми удари са от костур(на голяма рибка и голяма троика ловя) като се има предвид. и далбоки места пробвах и плитки неште и неште. някакав друг савет?
-
- Модератор
Ти си избягал от едно добро място бе колега.
Наесен, когато рибите се прегрупират, така се случва. Следващия път следвай Уклейките, а не Костурите.Има ли струпване на много Уклеи - разпъвай за щучка.Но струва ми се, че сезона приключва - идната седмица се очаква първия сняг.

-
- новобранец
снега има ли значение за щуката? и да те питам как да видя за уклея каде се намира? аз по принцип хващам само с таранки, защото друга страв нямам.
в средец няма ли да има щука да пробвам и там?