Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Избор макара.
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Избор макара.
Koлега,надали размера30 ще позволи оптимално за постигане на дистанцията.
И аз съм фен на куантума

тази шпула на куантума е дълбока ,като Черно море

Трябва нещо с по плитка шпула,като мачовите модели...като това размер 2000 е с широка и по плитка шпула
Tica - Dyna Spin GQ2000

Аз там съм пораснал...
Здравей колега bobo_33333! Ползвал съм и мачова макара за бомбарда. Вярно, че позволява по-далечно изхвърляне, но плитката шпула има и своите минуси - събира по-малко влакно. Квантума му дават да обира на един оборот 28 инча или 71см, посочената Тика 66см. Като навия старо влакно отдолу на шпулата ще стане по-плитка - капацитета и е 150м 0.25 - място има бол. А и такава макара в България няма да си купя - цената и е над 300лева, а я взех на изключително изгодна цена. Не устоях, а приложение все ще и намеря.
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Супер ,че си я взел изгодно и ще ти влезе в употреба,ама не си ме разбрал ,май...ico_dok написа:Здравей колега bobo_33333! Ползвал съм и мачова макара за бомбарда. Вярно, че позволява по-далечно изхвърляне, но плитката шпула има и своите минуси - събира по-малко влакно. Квантума му дават да обира на един оборот 28 инча или 71см, посочената Тика 66см. Като навия старо влакно отдолу на шпулата ще стане по-плитка - капацитета и е 150м 0.25 - място има бол. А и такава макара в България няма да си купя - цената и е над 300лева, а я взех на изключително изгодна цена. Не устоях, а приложение все ще и намеря.
Не говоря за мачови макари и шпули...
Недей сравнява ,модел 2000 и 3000 и 4,6 оборота с 5,2 оборота и после когато има отдолу много влакно то се мачка и стяга и и ако първоначално си 2мм под ръба с влакното на шпулата ,след първия излет ,ще си поне с 3мм под ръба...

Смисъл виж как е шпулата,не е мачова ,ами спинингова

http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=8685
Аз там съм пораснал...