Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Сигнализатор
Модератор: sapuna
Re: Сигнализатор
За бялата риба най-добрия сигнализатор за мен е светулката. Представлява по-големия вариант на светещата ампула които слагаме на плувката. Чупи се и се огъва и се съединява с конектор. Става светещо кръгче което слагаме на влакното между предпоследния и последния водач на пръчката и отпускаме 3-4 м. надолу. Вижда се поне на 200 м. Най важното предимство е че е 5 гр. лек, не плаши рибата и като ти залепи горе на пръчката си вадиш без да го махаш.има го сниман във списание Български риболовец есенните броеве на2007 г

Риболовци.
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re:
Аз съм ги ползвал голям боклук са. Вярно, че са ефтини но не си стуват парите. Метода с телта ми се струва сполучлив. Аз лично използвам едни леки звънчета на които захващането е с кука от тел. Закачам ги между сигнализатора и макарата с охлабен почти докраи аванс.afgany написа:има и едни малки сигнализаторчета които се закачат на самата въдица които биха вършили чудна работа, те не оказват напрежение върху линията, но лично не сам ги ползвал никога, ако някой ги е ползвал може да каже нещо повече за тях ?!
-
- разбира нещата
Re: Сигнализатор
Аз си използвам и шарански сигнализатори и байт рънъри само че на колци , а не на род под , преди правех номера със стиропора но, след като се появиха сигнализаторите вече ловя с тях. Миналото лято сработи прекрасно и на Искъра и на Гарваново -язовирче до Хасково.Само се изчаква достатъчно време бялата, за да погълне стръвта и се стискаш да не засечещ в самото начало, което на моменти е доста трудно
.Пищенето е на два пъти първия като захапе рибката , после спира защото ляга на дъното и започва да я гълта, след като потегли има второ пищене на което аз засичам.При добър байт рънър мисля ,че рибата не усеща съпротивление което да я изплаши. Не ползвам обтегачи само сигнализатор и макара байт рънър.Сега че има и кухи пищения има но когато има кълване звука е постоянен и няма как да се объркаш, после спира няколко секунди пауза и почва пак с тръгването на рибата.Така че е пробвано и работи колеги.