Да решим проблема на TICA WONDER

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Да решим проблема на TICA WONDER

Мнение от С.Върбанов »

Така е ! Но преди така се правеше когато нямаше фибран :D Макар ,че никога не съм навивал тиксо , а си бях резнал маркуч и проблема беше решен , като си махах и монтажа де , както и макарата след всеки риболов !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

За фибран и аз си мислех,но според мен той ще отдаде и няма да с траен дълго време.Имам в предвид,че фибрана не е като гумата при натиска от задната част на надата на болото и ще започне да се поорязва.В крайна сметка ако не намеря добър материал и фибрана ще пробвам.
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ionko_terziev »

и аз се чудех как да го реша този проблем и опитвах с какво ли не..сега като заговорихте за джапанки и ми дойде друго в главата.има едни чехли с по дебела подметка и ще пробвам да отрежа от тях парче по дължина и леко по леко да се опитам да го обработя до необходимото..
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Според мен така както аз си го представям преди да почнеш да режеш вкарай го след като махнеш тапата от задния край на дръжката и леко го баутай вътре и като почне да се надига някоя нада и тогава почваш да режеш по малко от сечението докато стане така че да подпре до необходимата дължина.Има опасност да я изрежеш повечко и да стане по-дълбоко от колкото трябва и така докато го нагласиш.Поне така си го представям аз :)
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

galin_fcb написа:Според мен така както аз си го представям преди да почнеш да режеш вкарай го след като махнеш тапата от задния край на дръжката и леко го баутай вътре и като почне да се надига някоя нада и тогава почваш да режеш по малко от сечението докато стане така че да подпре до необходимата дължина.Има опасност да я изрежеш повечко и да стане по-дълбоко от колкото трябва и така докато го нагласиш.Поне така си го представям аз :)
ще изкарам от другите болонези някоя такава джаджа и ще пробвам дали ще стане и по него ще го правя..
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Има едни изолации за тръби /най-вече водопроводни/, които са много леки, което според мен е много важно. Не зная обаче докъде стига номенклатурата им в малките размери. Имат и някаква еластичност, така че може и да ти свършат някаква работа.
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

gamon написа:Има едни изолации за тръби /най-вече водопроводни/, които са много леки, което според мен е много важно. Не зная обаче докъде стига номенклатурата им в малките размери. Имат и някаква еластичност, така че може и да ти свършат някаква работа.
Кажи как се казва материала или поне от къде си ги купил :)
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има го в складовете за строителни материали !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

В мазазините за водопроводни материали и тези за отоплителни инсталации. Във вторите мисля ще намериш по-голямо разнообразие.
Аватар
vankata81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vankata81 »

може да вземеш една тръба за изолация с диаметър колкото най дебелата част и да и нарежеш канали около 2мм/колкото да минат крачетата на водачите/ през разстояние съответстващо на разстоянието на което искаш да се намират водачите. ще се получи нещо като гребен където водачите ще са в каналите и на достатъчно разстояние един от друг за да не се драскат.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

При болото всеки грам е от значение, не мога да разбера защо си усложнявате живота?Като се изтърка лака, ще я прелакираш, като се амортизира пръчката- да си жив и здрав нова, по- хубава да си купииш :P
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
galin_fcb
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от galin_fcb »

Купих си изолация за водопроводна тръба и след малко почвам да действам ........... :D
ionko_terziev
разбира нещата
разбира нещата

и покажи резултата,ако ли не ще те търся по реката за да го видя..
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

naskobo написа:При болото всеки грам е от значение, не мога да разбера защо си усложнявате живота?Като се изтърка лака, ще я прелакираш, като се амортизира пръчката- да си жив и здрав нова, по- хубава да си купииш :P
+1. Кво толко като се изтрива лака и за колко време ще се изтрие . Мойто боло е Шимано Катана и го има същия момент, но вече ми служи 4-5 години и пак си изглежда добре, въпреки че не го забърсвам със специална микрофибърна кърпичка. Мисля си че това са уреди, които да ни слугуват и да ни носят удоволствие, а не да им бдиме като на новородено. Но всеки си има подход и всеки си взима решение за себе си. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Да уточним ,че тези предпазители се слагат по желание СЛЕД риболов :idea:

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”