Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Да решим проблема на TICA WONDER
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Да решим проблема на TICA WONDER
Здравейте колеги,имам въпросното боло и съм много доволен от нея,но има един проблем който много ме дразни.
Като се сгъне болото и снадките там където са закрепени водачите влизат една в друга и лакът излет след излет се наранява,водачите също могат да пострадат от това надите се заклинват макар и съвсем леко но ми се струва че с времето ще става все по-зле.Виждал съм болота които имат вътре в самата дръжка нещо като стопер който служи точно против такова заклинване на надите и предпазване на водачите да се удрят един в друг,WONDAR обаче го няма това.
Дайте идеи как да се отървем от тази досада,аз си търся подобен материал от който ще си поиграя и ще го направя това ама не намирам (то е нещо от рода на гума ама мекичко като това където се забиват куките на класьорите) ако някой знае от къде мога да си купя такова или поне как се казва да помага!
Като се сгъне болото и снадките там където са закрепени водачите влизат една в друга и лакът излет след излет се наранява,водачите също могат да пострадат от това надите се заклинват макар и съвсем леко но ми се струва че с времето ще става все по-зле.Виждал съм болота които имат вътре в самата дръжка нещо като стопер който служи точно против такова заклинване на надите и предпазване на водачите да се удрят един в друг,WONDAR обаче го няма това.
Дайте идеи как да се отървем от тази досада,аз си търся подобен материал от който ще си поиграя и ще го направя това ама не намирам (то е нещо от рода на гума ама мекичко като това където се забиват куките на класьорите) ако някой знае от къде мога да си купя такова или поне как се казва да помага!
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Да решим проблема на TICA WONDER
Няма ли да стане от някакъв материал ,като например микропореста гума ,да изсечеш с дзамба, с подходящ диаметър?Подметките на китайските джапанки от 2лв примерно.
Успех,не е нерешим проблем.

Успех,не е нерешим проблем.
Да нещо такова е материала за който питам и аз като на китайските джапанки,но ми се струва че от джапанка няма да стане щото ако го изрежа ф-то ще е малко ще погледна все пак утре и ще пиша.
Благодаря за идеята не се бях сетил за това
Благодаря за идеята не се бях сетил за това

-
- вече хвърля и на тежко
Значи ,като очертаваш и режеш,няма да го правиш отстрани,а от горе,върху самата подметка.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Това с джапанката е добра идея
,ще се възползвам и аз

ето как изглежда сега :

и ето как искам да го сделам
да стоят малко по-раздалечени водачите

и ето как искам да го сделам

За пръв път си купих такова боло през февруари 2006г - беше на 7 метра. После го махнах и си взех на 6 метра. После минах през много други модели и дължини, сега съм с друга марка. Това, която ми харесваше при тоя модел е именно това заклинване на снадките една в друга. Защо, защото може да се сгъне с едно коляно и да се лови и на по-къса дължина, АКО се налага или обстоятелствата го налагат - много пъти съм го правил. НО наистина с времето се изтърква лака на водачите, което не е добре.
Считам, че може да се помисли дали не може да се сложи някакво уплътнение - за водопроводен кран или нещо от тоя род, или някакво друго уплътнение с кръгло сечение. Може да се поразходиш по железарските магазини или в някоя голяма верига за строителни материали. Стига въпросното уплътнение да пасне добре на диаметъра на коляното на въдицата под водача. Но има хиляди уплътнения и според мен все ще се намери подходящо.
Поставянето може да е проблем - ако уплътнението е меко и еластично, ще стане. Трбява да се разтяга, че да може да прекрачи и водача за да застане под него. Дано да си го представяш как може да стане
Дано да успееш да намериш. Има и друг начин - да навиеш някакво черно тиксо(изолирбанд) или нещо подобно - тъничко, но по-дебеличко за да не позволява на долното коляно да се удря в лака на горния водач.
Има начини, но трябва да се експериментира - аз съм мислил върху това, но не съм пробвал.
Считам, че може да се помисли дали не може да се сложи някакво уплътнение - за водопроводен кран или нещо от тоя род, или някакво друго уплътнение с кръгло сечение. Може да се поразходиш по железарските магазини или в някоя голяма верига за строителни материали. Стига въпросното уплътнение да пасне добре на диаметъра на коляното на въдицата под водача. Но има хиляди уплътнения и според мен все ще се намери подходящо.
Поставянето може да е проблем - ако уплътнението е меко и еластично, ще стане. Трбява да се разтяга, че да може да прекрачи и водача за да застане под него. Дано да си го представяш как може да стане

Дано да успееш да намериш. Има и друг начин - да навиеш някакво черно тиксо(изолирбанд) или нещо подобно - тъничко, но по-дебеличко за да не позволява на долното коляно да се удря в лака на горния водач.
Има начини, но трябва да се експериментира - аз съм мислил върху това, но не съм пробвал.
Имам MAVER FALKON и в неговата дръжка има такова чудо и ми е ясно долу горе как ще стане само да си намеря подходящ материал ако трябва 2 дни ще си играя и ще разваля една камара материал но ще го направя и ще кача снимки и подробности по това как съм го сделал!
Не ми се иска да я увивам отвън искам да го изпипам и да не се вижда

Не ми се иска да я увивам отвън искам да го изпипам и да не се вижда

Пробвал ли си да потърсиш при вносителите на Тика дали няма такова нещо? Аз имам Суинг и в дръжкта има някакво такова чудо. Аз иначе имам едно правило за болото - винаги нося със себе си едно микрофибърно парцалче с, което си бърша ръцете от захранката. На края на риболова го изпирам и си бърша снадките на болото от песъчинки преди да го събера. Болото ми вече една година изглежда като чисто ново.
Не не съм търсил при вносителите ама предполагам че ако имат щяха да го сложат .........
Ако имаш някакви координати дай да ги попитам
Благодаря за идеите колеги
Давайте ощеееееее,че съм полудял и докато не го направя това няма да се спра!
Ако имаш някакви координати дай да ги попитам
Благодаря за идеите колеги

Давайте ощеееееее,че съм полудял и докато не го направя това няма да се спра!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Фибран
Има един който е по плътен и се обработва лесно с шкурка.

Ето

Ето
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Розовия фибран е по-плътен.
По принцип не съм виждал да се продава такова "нещо" за Тика Уондър. А и колегата е прав, че ако има, то щеше да бъде сложено във въдицата.
Иначе попитай тук - http://www.fishermanbg.com/
Успех!
По принцип не съм виждал да се продава такова "нещо" за Тика Уондър. А и колегата е прав, че ако има, то щеше да бъде сложено във въдицата.
Иначе попитай тук - http://www.fishermanbg.com/
Успех!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Шефе,има и син плътен 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Подсилен маркуч с оплетка от тези за газовите бутилки ! Взимаш си различни дебелини режеш колкото е нужно и слагаш на всеки пръстен , като го сцепиш от единия край за да може да се слага
Иначе най-лесно става с лейкопласт !

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тежи
И този проблем не е само при Уондъра.

Последно промяна от butnik на Чет Дек 13, 2012 9:26 am, променено общо 1 път.