nai-borbeno ribe

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Белия амур е №1!!!!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Според мен е Белия амур !
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Без да пренебрегвам достойнствата на сома, дивия шаран и амура аз също гласувам за бялата мряна.
Аватар
RiverFisher
новобранец
новобранец

Мнение от RiverFisher »

Специално се обръщам към колегата, който се изцепи, че дивият шаран и амура се вадели безпроблемно с плетените влакна. Макар и да ми е много познато името му оставам с впечатление, че твърде бързо се е самоиздигнал до "гросмайсторските" висоти - улова на сом. Май е пропуснал няколко дисциплини като например да се пробва по-дълго време около по-големите ни реки а не зарибените платени водоеми. Ако беше го направил, след като позагуби някоя и друга пръчка измъкната от земята заедно с колчето, или от ръцете му след като е свършило влакното, или след като го е вкарала във водата, навярно друга песен щеше да запее а не сега да се разхожда самодоволно с лодка /примерно по яз.Ивайловград/ теглен от сомове мутанти, които няма къде да се скрият и да се прави на велик и достигнал съвършенството рибар. Между другото риболова на такива сомове е преобладаващо с кльонк, изисква много свободно време и съмнителна мотивация с което е очевидно че е
доста далеч от стандартното понятие за риболова като хоби и спорт.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Без да обиждам , може ли найстина да попитам, кой , каде лови
аз лично платеното не го признавам , вярно че ловя предимно дребосък на опоскани от мрежари водоеми , но и без това риба не ям :D
iaks
новобранец
новобранец

Борбен сом 4 кг. някои виждал ли е

Мнение от iaks »

А бе колега. ти с борбения сом 4 кг. имам чувството че маи само по 60 кг. си ги ловил та викаш че и 4 кг. се дърпал(или пък си ги ловил в дунав със зака4ен към тех некои клон :shock: . аз имам претенции да сам фанал доста по 1-5 кг. и до един ги извадих като офицерски ботуш от водата. така че колегата с мряната дето му се смееш е доста по-прав от тебе макар да не сам сагласен че бялата мряна е най борбена
:fishing6:
iaks
новобранец
новобранец

а за толстолоб кжо ще кажете братлета

Мнение от iaks »

аз честно не сам сигурен стот не сам фаштал лично но сам виждал да хващат и ми се струва че толстолоб закачен на прът е нещо за което секи мечтае макар да има вероятност цял живот да не го изпита. освен това дунавските риби може би не е савсем коректно да се споменават понеже там риболова е доста по-специфичен и има фактори, спомагащи за това да ти се чини че си фанал рекордьора :D
:fishing6:
givi
новобранец
новобранец

Мнение от givi »

Белият амур е номер 1 :wink: Който не е хващал,той не знае какъв удар прави и каква борба пада,ако успееш да удържиш първият УДАР :shock:
Аватар
atillas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от atillas »

по съотношение борбеност/тегло заргана води без всякакво съмнение
никой не може да ме убеди че един 0,5 кг бял амур или мряна дърпа повече от зарган със същото тегло
ами че заргана си е направо като един малък марлин бе :lol:
Аватар
pks
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pks »

От скоро ходя по реките и язовирите и не съм хващал амур, сом, и бяла мряна, но 800 гр. пъстърва или 3-4 кг щука са ми покачвали адреналина. Страхотно е! Как изкачат от водатата само ...!!! А се е случвало и след борба с щука, да ме удари плувката (рибата скочи и се откачи) :o . Желая всекиму подобни емоции! :D
Само някак си да ги нямаше тия с мрежите, парашути, цапала и т.н. и да беше по-чисто побрега! :(
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

atillas написа:по съотношение борбеност/тегло заргана води без всякакво съмнение
никой не може да ме убеди че един 0,5 кг бял амур или мряна дърпа повече от зарган със същото тегло
ами че заргана си е направо като един малък марлин бе :lol:
Виж заглавието на подфорума.........Сладководен Риболов
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”