Избор на климатик

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Избор на климатик

Мнение от s4etovod »

Робо, всички колеги, които са изброили ред японски марки са прави - сигурно са по-добри от Панасоника.

Аз, като теб, преди 4 години имах абсолютно същата дилема - Панасоник 12-ка или друг климатик с поне 300-400 лева отгоре, че и повече. Накрая избрах Панаконик - има 5 години удължена гаранция..... Само че моделът е някакъв GKE мисля, но като параметри е същия като показаният от теб.

Еми кво да ти кажа - ако помниш миналата година каква зима с двумесечен 35 сантиметров сняг беше + замръзнала нафта в доста автомобили ..... - нямах НИКАКЪВ проблем!!! Нито замръзва, нито нищо - бачкаше без проблем.... Само да не забравяш да му почистваш филтрите, че тогава и на 40 градуса да го настроиш няма да вдигне и 20!!!

Прецени и това обаче: Две години след като купих климатикът се замислих как да отоплявам другите две стаи - едната е за децата, другата спалня. Поне там в никакъв случай не бих сложил климатик :twisted: И избрах :arrow: два радиатора по 2000 вата на ADAX!!! Общо струват към 500 лева. Сега имат вече гаранция 7 години!!! С климатика, радиаторите, бойлер и т.н. всичко на ток най-голямата сметка за ток миналата зима за 80 м2 жилище беше 250 лв, тази да е 300....

В заключение - Панасоника е здрава машина според мен, но за спалня и детска 100% избирам въпроните радиатори - просто не усещаш, че ги има-няма течение, няма алергии, не изсушават и въздуха.

Успех :drinkers:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

s4etovod написа:... С климатика, радиаторите, бойлер и т.н. всичко на ток най-голямата сметка за ток миналата зима за 80 м2 жилище беше 250 лв, тази да е 300....
250 лв. ама с работещи нон-стоп ли уреди? :roll:

Защото миналата зима сметката ми беше 530 лв. /2 климатика, 1 конвектор и 3 бойлера/, а сега за декември ми е 350, но очаквам в края на януари да счупя миналогодишния си рекорд.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Аха, с включени радиатори, климатик, бойлер - нон стоп, като пак уточнявам, че това е миналата зима, която си беше баш яка. Ясно е също, че през деня намалявах температурата на 18 градуса, като няма никой в къщи. Това всъщност е за блок, ако е къща си иска повече.. В блок все ти помагат комшиите от всички страни...
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

s4etovod написа:Аха, с включени радиатори, климатик, бойлер - нон стоп, като пак уточнявам, че това е миналата зима, която си беше баш яка. Ясно е също, че през деня намалявах температурата на 18 градуса, като няма никой в къщи. Това всъщност е за блок, ако е къща си иска повече.. В блок все ти помагат комшиите от всички страни...
При мен нещата са аналогични на твоите, но плащам много повече... :shock: ....тъпа работа, ей!.......хем съм с външна изолация, пвц дограма, комшии под и над мен, и въпреки всичко е студено в коридора и тоалетната, като цяло плащам много, а получавам малко! :oops:
Замислям се да направя И вътрешна изолация на стените и таваните. :roll:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

Колеги за 36 кв.м височина 2.80м, какво може да ми предложите. Нещо до 2-2 и нещо...Чудя се, кой е по-удачен, в смъсл този с 30 - 40кв.м или тези с 40-50кв.м.
За тоз NOCRIA, какво мислите...като надежност и ефективност.
http://www.vimaks-klimatici.com/klimati ... a-814.html#
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Колега preparatos,на линка,който си качил е написано най - висок КОП и т.н.,но не са написани консумирана и отдавана мощност за отопление и охлаждане както и самият КОП.Иначе NOCRIA-та си е модел на FUJITSU и е много читав климатик,но не мога да преценя дали ще се справи с помещението.
Изображение
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Написани са :wink: КОП - 4.44 , отдавана мощност - 0.90 - 6.00 - 9.10kw . Консумирана мощност 1.35kw . Инак Нокрията си е Нокрия , бест ъв дъ бест на ТРИОто :D Във варианта Дженерал е малко по-евтина - http://www.vimaks-klimatici.com/klimati ... -1029.html , докато във варианта Фуджи е доста по-скъпа - http://www.vimaks-klimatici.com/klimati ... -1229.html :mrgreen: Едно и също нещо , различни вносители , различни цени :twisted: Със сигурност ще се справи при този запас от мощност , но ако взимах за мен бих заложил на осемнайската , ей така ако се задържи дълъг студ , но може да е неоправдано при минималната разлика на топлотдаване между двата модела :roll:

пп - Кире , разхода на ток ти е нереален , има нещо гнило в цялата система дет я ползваш , сигурен ли си че климатиците ти са правилно изчислени , че тока който идва у вас е с нужният волтаж и уредите не "помпат" без да използват пълното си КПД , а и за чий са ти три бойлера :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Павел Иванов написа:Написани са :wink: КОП - 4.44 , отдавана мощност - 0.90 - 6.00 - 9.10kw . Консумирана мощност 1.35kw....
Сори!!!Отворих линка и го погледнах без да отворя бутона Техническа спецификация.
В такъв случай мисля,че климатика ще се справи с помещението ти.
Изображение
Изображение
Аватар
preparatos
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от preparatos »

Благодаря за отговорите, колеги... и аз така предполагах, че няма да има проблем ... :drinkers: :D
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

butnik написа:За тия пари бих си взел Дайкин,имам два и работят безпроблемно и под -10.
Точно така ;) Дайкин наистина са много добри ;) Миналата зима си взехме и се оказа една от най-студените в последните години,а климатика не замръзна и веднъж дори. Спомням си,че имаше и -25 градуса температури и не му беше проблем ;) 1500 лв. хвърлиха наще за 12-ка,но си заслужаваше ;) Модел незнам. Трябва да го проверя и ако още се интересуваш ще ти го кажа ;) А относно сметките за ток .... Миналата зима при наличието на климатик,икономичен + конвектор в моята стая на Air Elek с термостад и прочие + 1 хладилник + 1 фризер + бойлер ( нов на Елдом) + печка ( верно стара от преди 20 години и не е клас А ) = 400 лв на месец.Апартамента е 100 м2,но използваме само 2 стай за спане.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Колега, споделиха ми, че важен параметър за качеството на един климатик е количеството фрион, което е в него. Така, че когато имаш колебания м/у някои модели обърни внимание и на този факт.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Robo-kop Fujitso Siemens, Това е което ползвам аз, с монтажа ми стъпи на 1600 лева. При минус 17 18 изключва, иначе машината не я чуваш как работи, само въздуха как излиза от тялото !!! Дайкин Митсубиши са номер едно за климатици, ама Сименса не пада по доло, Аз живея в мансарда около 90 квадрата климатика ми е 9-ка имам разход с него около 45 50 лева зимата , като е включен постоянно, пускам го да топли на 24 градуса макс и си работи изключва си сам абе смарт климатик И НЕ Е ИНВЕРТОРЕН !!! Супер икономичен, и пак ти казвам до -18 работи после или изключва тоест остава стенбай абе уникален
ще видя модела точно
и ще ти пиша
Изображение
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

Благодаря колеги за мненията. Но аз вече взех Панасоника, но серията NКЕ...в събота ще го монтирам и ще пиша как е. Поздрави.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Колега,ще ти ползвам темата за един два въпроса и аз.
Скоро си монтирахме този климатик в сервиза.
Изображение

Изображение

24-ка е,ама до там съм с знанията си.
Някой ползва ли такъв,и колко му излиза сметката.
Отопляваме 40м2 помещение,към 100м3.
Основно си работи на 16-17*,
само като влезем да работим го вдигаме на 23-24*.
Това за около 3-4 часа на ден.
Електромера е навън,и не се вижда,че да си направим сметката.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Иво Вълов написа:..... Аз живея в мансарда около 90 квадрата климатика ми е 9-ка имам разход с него около 45 50 лева зимата , като е включен постоянно.....
Колега,да няма някаква грешка?Мансарда 90 кв.м. с климатик 9-ка.....звучи меко казано странно.
Изображение
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”