Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Избор на климатик
Модератор: dantho.mihov
Избор на климатик
Здравейте колеги. От няколко дни съм пощурял да се ровя в нета за един модел на Панасоник...обаче инфото е мноооого кът. В смисъл, за реалното работно състояние на машината, как се държи и как изобщо се справя при температури под -10 градуса.
За това реших да пиша тук, и ако някой използва или знае нещо за въпросния климатик да драсне два реда. Ще съм много благодарен.
За това става въпрос.
http://www.kirov-clima.com/component/co ... -nkx1.html
За това реших да пиша тук, и ако някой използва или знае нещо за въпросния климатик да драсне два реда. Ще съм много благодарен.
За това става въпрос.
http://www.kirov-clima.com/component/co ... -nkx1.html
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Избор на климатик
За тия пари бих си взел Дайкин,имам два и работят безпроблемно и под -10.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
А някакъв модел...би ли ме насочил.butnik написа:За тия пари бих си взел Дайкин,имам два и работят безпроблемно и под -10.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Уруро Сарара , няма друг такъв климатик произвеждан в момента ама не е в тоя ценови диапазон
То и кой Дайкин е в този ценови клас де ... То не че няма ама 35цата е с по-нисък коп и от Панасоника та в случаят бих заложил на изпитаният Фуджак 12LEC - http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0%B8 ... 12-le.html без значение дали е на Фуджи , Фуджису или Дженерал . То е една и съща фирма с различни вносители
Инак топ дъ топ са Дайкин Профешънъл , Тошиба Дайсекай , Фуджи/Фуджитсу/Дженерал Нокрия , Чофу , Мицубиши Зубадан , като над всички грее звездата на Дайкин Уруро Сарара
Взимаш малце по-мощен от предназначеният за кубатурата ти и си свиркаш 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- CrossFire
- разбира нещата
Има един форум - СЕТКОМ, потърси го с гугъл. Там има доста инфо в подфорума за климатици. Аз лично четох две седмици докато се спра на Митсубиши. Успех с избора и дано имаш късмет с качествена сглобка.

Климатика, ще ми легне 950 кинта...с монтажа, от близък познат, директен вносител, а в посочения от мен сайт, е завишена доста...та си мисля, че за тази цена, май друго като съотношение, цена-качество едва ли има...!
Ако греша ме поправете...интересувам се специално за този модел NKX.
Ако греша ме поправете...интересувам се специално за този модел NKX.
- Павел Иванов
Стига да не го надцениш и да го тарифаш на помещение с кубатура над 50/55 кубика , то ще ти върши работа екстра за отопление смятам . Надцениш ли го обаче ще страдаш горко ако поверваш на тия до 90м3 обявени в онзи сайт 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Аз бих те посъветвал да огледаш моделите втора употреба.Ако не да ги купуваш,то поне за информация.
Иначе Павката добре е наредил "йерархията".
ПП:Лично аз съм фен на TOSHIBA,когато става въпрос за климатици (лично мнение).
Иначе Павката добре е наредил "йерархията".

ПП:Лично аз съм фен на TOSHIBA,когато става въпрос за климатици (лично мнение).

- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
+1 за Тошибата
- GODzillata
Дайкин - Мерцедесът на климатиците! 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов

Павел Иванов
Павел Иванов
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колеги,работя във фирма за японски климатици втора употреба и по мои наблюдения японските климатици (тези,които са внос директно от Япония) се различават по параметри от същите марки,които са произведени за европейския пазар.
Що се отнася до Дайкина,наистина е добър,особено новите модели,но май по - бързо им се предават компресорите.Тошибата е много корава машина.Имам в къщи три тошиби,две от които са 95-та година модел и работят като кучета.
Пак казвам:това са лични наблюдения и не си налагам мнението на никого.Просто се опитвам да бъда полезен на колегата.
ПП:Не взимай в никакъв случай климатик,който е по - малък от колкото ти трябва за сметка на разни екстри.По - важно е климатика да те стопли отколкото да има UV-лампа или йонизатор или не знам си кво...
Успех с търсенето на най - добрия климатик.
Що се отнася до Дайкина,наистина е добър,особено новите модели,но май по - бързо им се предават компресорите.Тошибата е много корава машина.Имам в къщи три тошиби,две от които са 95-та година модел и работят като кучета.
Пак казвам:това са лични наблюдения и не си налагам мнението на никого.Просто се опитвам да бъда полезен на колегата.
ПП:Не взимай в никакъв случай климатик,който е по - малък от колкото ти трябва за сметка на разни екстри.По - важно е климатика да те стопли отколкото да има UV-лампа или йонизатор или не знам си кво...
Успех с търсенето на най - добрия климатик.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз имам наблюдения върху някои машини на Даикин...и със със смесени чувства...вярно здрави машини...но определено не превъзхождат доста други като Тошиба, Хитачи или Футжитцу.
На работното ми място съм с 12 климатика Даикин и смело мога да заявя, че има какво още да се иска...особенно за топлото.
На работното ми място съм с 12 климатика Даикин и смело мога да заявя, че има какво още да се иска...особенно за топлото.
Помещението, за което ми трябва е 16 -18 кв.м....на 2,60 височина.Павел Иванов написа:Стига да не го надцениш и да го тарифаш на помещение с кубатура над 50/55 кубика , то ще ти върши работа екстра за отопление смятам . Надцениш ли го обаче ще страдаш горко ако поверваш на тия до 90м3 обявени в онзи сайт
Малка спалня е, та мисля тази машина би трябвало да се справи без проблеми...
п.п. Иначе и аз съм фен на високия клас ДС инвертори, но цената отива другаде...и вярвайте ми...помпят ни яко със солени надценки.
- Павел Иванов
За това помещение Панасоника ще ти върши идеална работа 

Павел Иванов
Павел Иванов