Избор на климатик

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Избор на климатик

Мнение от robo_kop »

Здравейте колеги. От няколко дни съм пощурял да се ровя в нета за един модел на Панасоник...обаче инфото е мноооого кът. В смисъл, за реалното работно състояние на машината, как се държи и как изобщо се справя при температури под -10 градуса.
За това реших да пиша тук, и ако някой използва или знае нещо за въпросния климатик да драсне два реда. Ще съм много благодарен.
За това става въпрос.

http://www.kirov-clima.com/component/co ... -nkx1.html
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Избор на климатик

Мнение от butnik »

За тия пари бих си взел Дайкин,имам два и работят безпроблемно и под -10.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

butnik написа:За тия пари бих си взел Дайкин,имам два и работят безпроблемно и под -10.
А някакъв модел...би ли ме насочил.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Уруро Сарара , няма друг такъв климатик произвеждан в момента ама не е в тоя ценови диапазон :? То и кой Дайкин е в този ценови клас де ... То не че няма ама 35цата е с по-нисък коп и от Панасоника та в случаят бих заложил на изпитаният Фуджак 12LEC - http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0%B8 ... 12-le.html без значение дали е на Фуджи , Фуджису или Дженерал . То е една и съща фирма с различни вносители :wink: Инак топ дъ топ са Дайкин Профешънъл , Тошиба Дайсекай , Фуджи/Фуджитсу/Дженерал Нокрия , Чофу , Мицубиши Зубадан , като над всички грее звездата на Дайкин Уруро Сарара :D Взимаш малце по-мощен от предназначеният за кубатурата ти и си свиркаш :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
CrossFire
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от CrossFire »

Има един форум - СЕТКОМ, потърси го с гугъл. Там има доста инфо в подфорума за климатици. Аз лично четох две седмици докато се спра на Митсубиши. Успех с избора и дано имаш късмет с качествена сглобка.
Изображение
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

Климатика, ще ми легне 950 кинта...с монтажа, от близък познат, директен вносител, а в посочения от мен сайт, е завишена доста...та си мисля, че за тази цена, май друго като съотношение, цена-качество едва ли има...!
Ако греша ме поправете...интересувам се специално за този модел NKX.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Стига да не го надцениш и да го тарифаш на помещение с кубатура над 50/55 кубика , то ще ти върши работа екстра за отопление смятам . Надцениш ли го обаче ще страдаш горко ако поверваш на тия до 90м3 обявени в онзи сайт :wink:

Павел Иванов
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Аз бих те посъветвал да огледаш моделите втора употреба.Ако не да ги купуваш,то поне за информация.
Иначе Павката добре е наредил "йерархията". :lol:
ПП:Лично аз съм фен на TOSHIBA,когато става въпрос за климатици (лично мнение).
Изображение
Изображение
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

+1 за Тошибата
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Дайкин - Мерцедесът на климатиците! :smt023
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

:lol: :lol: :lol: А стига с робуването на марки , а :roll: В ценовият клас за който пита робо полисмена Тошибите са си Кариер или Мидея в което лошо няма , духат по-топло от нискобюджетните Дайкин , Мицубиши , Фуджи и пр. ама харчат малце повече ток . Друг е въпроса че Фуджаците даже при модела Нордик си ползват китайската Тошиба компресор който е един от най-доказаните такива ама нали за марки си приказваме :mrgreen: Панасоник в този клас по нищо не отстъпва на някоя от другите "японски" марки , произведени в случаят извън Япония по бюджетни причини . Като е основно за отопление гледа какъв КОП му предлага дадената духалка при определени параметри , заглежда и запаса от мощност , поглежда какви що-годе реални показатели за кубатура / отопление и приписват , вади си десет кубика от "реалните" и си пазарува спокойно . Примерно за упоменатият Панасоник му дават повечето климатизатори да е ефективен за помещения 60 - 65 кубика при отопление . Има КОП 3.79 при отдавана мощност за отопление мин.-0.90 ср.-4.25 мх.-5.10кw , демек няма да има никакви ядове с помещение от 50 кубика при -10 градуса . Посоченият от мен Фуджак , тука не слагаме допълнителната отстъпка която има робо , е в същият ценови клас но с КОП 4.04 и мах. 5.60kw , демек има малце повече резерв . При Тошибата RAS13 имаме малко по-нисък КОП 3.68 и мах 5.00kw . При Дайкина 35ца в този ценови клас вече имаме най-лоши показатели КОП -3.61 и мах 3.70kw . Виж имат 50ка на много добри пари която отвява другите в този ценови клас но все пак тя е 18ка от де и да я погледнеш :mrgreen: В случаят съвета си ми остава същият - не надценявай машинката относно кубатура за отопление и Панасоничето ще ти върши екстра работа :wink:

Павел Иванов
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Колеги,работя във фирма за японски климатици втора употреба и по мои наблюдения японските климатици (тези,които са внос директно от Япония) се различават по параметри от същите марки,които са произведени за европейския пазар.
Що се отнася до Дайкина,наистина е добър,особено новите модели,но май по - бързо им се предават компресорите.Тошибата е много корава машина.Имам в къщи три тошиби,две от които са 95-та година модел и работят като кучета.
Пак казвам:това са лични наблюдения и не си налагам мнението на никого.Просто се опитвам да бъда полезен на колегата.
ПП:Не взимай в никакъв случай климатик,който е по - малък от колкото ти трябва за сметка на разни екстри.По - важно е климатика да те стопли отколкото да има UV-лампа или йонизатор или не знам си кво...
Успех с търсенето на най - добрия климатик. :smt023
Изображение
Изображение
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

Аз имам наблюдения върху някои машини на Даикин...и със със смесени чувства...вярно здрави машини...но определено не превъзхождат доста други като Тошиба, Хитачи или Футжитцу.
На работното ми място съм с 12 климатика Даикин и смело мога да заявя, че има какво още да се иска...особенно за топлото.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
robo_kop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от robo_kop »

Павел Иванов написа:Стига да не го надцениш и да го тарифаш на помещение с кубатура над 50/55 кубика , то ще ти върши работа екстра за отопление смятам . Надцениш ли го обаче ще страдаш горко ако поверваш на тия до 90м3 обявени в онзи сайт :wink:
Помещението, за което ми трябва е 16 -18 кв.м....на 2,60 височина.
Малка спалня е, та мисля тази машина би трябвало да се справи без проблеми...

п.п. Иначе и аз съм фен на високия клас ДС инвертори, но цената отива другаде...и вярвайте ми...помпят ни яко със солени надценки.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

За това помещение Панасоника ще ти върши идеална работа :wink:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”