Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

!!!
Модератор: dantho.mihov
- krokibg
- учете се от него
Батка,вземи се отпусни,избери си малко по-скъпичка макара,и след време като си отделяш от мъжките пари,вземи си още една и така ще си направиш такъми с които да ти е кеф да ловиш.То верно че солта не прощава на нищо,но удоволствието от риболова е преди всичко.Иди,пипни ги,пробвай балансирана ли е,как се държи аванса и още някой дреболий и си избери това което ще ти пасне.Не мисли за цената,защото тя е спирачката на всичко.Решаваш,даваш и това е.Вече ги няма произведените в Япония Шимана,а тези от по 50-60 лв са всички с по-един лагер и рано или късно ще започнат от солта и пясъка да изяждат пластмасовите/не съм сигурен от какъв материал са/втулки,и тогава ще псуваш много.Гледай да имат поне три лагера.Байтрънъра е добра и за язовир и за море /предполагам/ Аз за последно,миналата година си взех Nexave 3000F със четири лагера заради спининга,и съм много доволен защото се държи прекрасно.Exage 2500 4 лагера,Nexave 2500 FA 4 лагера,и от тях съм доволен,защото са по-евтини и не се налага да използувам скъпите модели които имам.Пробвай и това е.Успех !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Krokibg написа:....Вече ги няма произведените в Япония Шимана....
batmilen написа:...защо да им пълня гушите на местните "корморани-карабатаци"...
Мммммммм , баш за туй съм препоръчал баш туй Шимано

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- krokibg
- учете се от него
Значи,пак не съм се изразил правилно!!!Аз искам да кажа,иди виж ги там където ги има,после си ги поръчай от където ти е най-изгодно.То се знае от всеки че слагат големи надценки.Ти мислиш ли че тези по 50,60,70 лв ги взимат на тези цени от производителя ??? Не, те поръчат голямо количество от обикновенните макари на Шимано и когато им пращат стоката,производителя им слага и по някоя и друга бройка от квалитетните макари,като бонус та да може утре нашите пак да поръчат.Дават им ги в по-големи количества на много тънки цени 10-15 лв/на вносител/ и нашите собственници на складове,си правят каквото си искат с цените,слагат 20 лв одгоре,и магазинерите си слагат 20-30 и ето ти цената.Нали сме свободен пазар.Представете си колко са нагли и мръсници тези дето ги вкарват,да слагат 1000 лв надценка на макара,която навън е 700-800лв.Толкова долни и лакоми същества несъм виждал.Ако Стелата я продават навъншния пазар по магазини,по разни онлайн магазини по 700лв,мислите ли че от производителя ги купуват за повече от 200 лв.Аз не мисля така.Онези навън и те си слагат надценки,но се съобразяват,докато нашите,ако се уредят да купуват директно от производител на 200лв,пак ги продават на 1700-1800 лв.Направо са страшни лакомий.Някой ги е излъгал че са бизнесмени и те са се взели на сериозно.Никой не спазва правилото че оборота прави печалбата и гледат да станат милионери за един ден.Производителя сигурно си прави проверки къде,как им продават стоката.Това производство което се появи сега,е одговор точно на тези плоднешки обири които вносители и магазинери ни правят.Като им слагат такива цени на хубавите макари,те не се продават и започват да залежават във складовете на производитея.Абе,всичко това го знаете че е така но нека го прочете някой от превъзбудените вносители,че да се вземат в ръце и да не правят обикновенните риболовци на тъпанари и да оценяват това че някой им позволява да му продават стоката на 1000 лв оотгоре
за всяка бройка 

- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Има два вида търговия:
1. Можеш да печелиш от продажба на малко количество с голяма надценка!
2. Големи количества с малки надценки!

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Пичове, а аз веднъж купих "макара" за 4.50лв!!!!
И съм хващал с нея чат-пат. Не е истина, то бива, бива, ама т'ва за да е толкова пари на дребно, сигурно от кораба са за 1лв десет бройки
А, забравих - даже имаше влакно на шпулата
Ебати изкривения пазар сме тук.
Тая "макара" една каракуда около педя я съсипа - започна да скърца жално, спря да навива и рибето си отиде!!! Паднах от смях.
И съм хващал с нея чат-пат. Не е истина, то бива, бива, ама т'ва за да е толкова пари на дребно, сигурно от кораба са за 1лв десет бройки

А, забравих - даже имаше влакно на шпулата

Ебати изкривения пазар сме тук.
Тая "макара" една каракуда около педя я съсипа - започна да скърца жално, спря да навива и рибето си отиде!!! Паднах от смях.
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- krokibg
- учете се от него
За това говорим де !!!!!1лев на едро за 10бр и 4.50 или 5.40 на дребно.Знаете ли виййй какви разходи има
Докато ги купи,транспортира,слага специални стойки,да им пусне малко парно зимата че ще им е студено,щото ценага е такава че материала бързо замръзва и като калкулира всичко,срещу единия лев излиза цифрата 5.40 лв.Дава 10 лв-печели 440 лв.Сметката е проста,нема лабаво.То с тези боклуци и щипок да ти удари,ще спре макарата

-
- новобранец
- Обратна връзка:
БЪЛГАРСКИТЕ МИЛИОНЕРИ
МАГАЗИНЕРИ, МИЛИОНЕРИ, КОЖОДЕРИ И ВОДОМЕРИ, ИСКАТ
ДА СТАНАТ БОГАТИ ЗА ЕДИН МИГ ВРЕМЕ, БЕЗ ДА ИМ ДРЕМЕ!
Но не са познали, щото ние не сме с капаци на очите.....
ВСЯКА СТОКА ОТВЪН Е ПО ЕФТИНА, ОТКОЛКОТО ТУК У НАС!
Постепенно нещата ше си додат по местата и някои хора ше
срещнат умора в тази търговия, дето връзват тенекия.....
НЕ МОЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СКУБЕШ !!! ИМА РАВНОВЕСИЕ и т.н.
....на Илиенци напр., китайците продават макари с по 4 лагера
и 2 шпули, които държат по 250 метра-0.30 за по 15 лв. !!! и са
си достатъчно добри.....

ДА СТАНАТ БОГАТИ ЗА ЕДИН МИГ ВРЕМЕ, БЕЗ ДА ИМ ДРЕМЕ!
Но не са познали, щото ние не сме с капаци на очите.....
ВСЯКА СТОКА ОТВЪН Е ПО ЕФТИНА, ОТКОЛКОТО ТУК У НАС!
Постепенно нещата ше си додат по местата и някои хора ше
срещнат умора в тази търговия, дето връзват тенекия.....
НЕ МОЖЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СКУБЕШ !!! ИМА РАВНОВЕСИЕ и т.н.
....на Илиенци напр., китайците продават макари с по 4 лагера
и 2 шпули, които държат по 250 метра-0.30 за по 15 лв. !!! и са
си достатъчно добри.....

Ако се пази тишина, рибата идва близо до брега !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми то на Илиенци има и "Италиански" обувки произведени в Турция къде също са по десетина лева и също са си добри
Semper Fidelis кефиш отсекъде
Едно кефиш от към туй че като тия дни улетел у форума изръсваш акъл на килограми какво що и как требвало да се направи , друго как се изказваш по таз тема
Качественна шпула ( иде реч сал за шпулата
не за цялата макара
) и навън иде от 25$ нагоре кат читава от световно признат производител за средният му клас макари без да се взима от аукциони иде средно 50$ ( пак напомням че става въпрос сал за шпула
) ! Тъй и "Италианските" обувки ! В Италия читави обувки под 200 евра няма
Ама за сметка на това тука мож си намери такива ( пак "Италиански"
) за 10лв.

Semper Fidelis кефиш отсекъде

Качественна шпула ( иде реч сал за шпулата

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.