Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Избор на макара за риболов на зарган
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- martin varna
- научил се да хвърля
Re: Избор на макара за риболов на зарган
Колега, ако лагера е капсулован и неръждаем какво ще му се случи?
Не знам какво ще стане. Знам само че имах макара която беше с капсулован лагер който след един сезон буквално се "завари". Най вероятно не е бил неръждаем но и колегата пита за макара с бюджет 120лв. Не знам за такъв бюджет дали се предлага макара с неръждаем капсулован лагер на бигела?
Не знам какво ще стане. Знам само че имах макара която беше с капсулован лагер който след един сезон буквално се "завари". Най вероятно не е бил неръждаем но и колегата пита за макара с бюджет 120лв. Не знам за такъв бюджет дали се предлага макара с неръждаем капсулован лагер на бигела?
-
- научил се да хвърля
Интересно как лагера на ролката на бигела на Okuma safina Pro FD все още не ми се заварил, а макарата е доста по-евтина от посочените в темата. При положение, че я ползвам вече над 1г. и редовно си я къпя с вода.
Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
- martin varna
- научил се да хвърля
Браво колега значи си направил добра покупка. Със здраве да си я ползваш дълго време!!!GENIUS написа:Интересно как лагера на ролката на бигела на Okuma safina Pro FD все още не ми се заварил, а макарата е доста по-евтина от посочените в темата. При положение, че я ползвам вече над 1г. и редовно си я къпя с вода.

Взимай Zauber-а,колега,в тоя ценови клас е номер едно 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Тази тема трябва да се премести май тук - http://www.nariba.com/forum/viewforum.php?f=142
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
[quote="КИРО"]Тази тема трябва да се премести май тук - http://www.nariba.com/forum/viewforum.php?f=142[/quote]
Щом си решил мести я в тебе хляба в тебе нежа
, ама там гледам шарандшийски пръчки избират 
Щом си решил мести я в тебе хляба в тебе нежа

Аз още веднъж благодаря на зарганджиите за профисионалните мнения. Най вероятно ще си взема ZUBERA или някое от макарките на Шимано, които се препоръчват за морски рибилов.
Все пак става въпрос за МОРСКИ РИБОЛОВ ОТ БРЕГА, аз зарганите уловени от лодка не ги броя
. Айде със здраве и много риболовни успехи. 
Все пак става въпрос за МОРСКИ РИБОЛОВ ОТ БРЕГА, аз зарганите уловени от лодка не ги броя

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Todorin написа:Щом си решил мести я в тебе хляба в тебе нежаКИРО написа:Тази тема трябва да се премести май тук - http://www.nariba.com/forum/viewforum.php?f=142, ама там гледам шарандшийски пръчки избират

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега аз вече се здобих с VEGA Regal за зарганите така че няма да съжаляваш.Todorin написа:Аз още веднъж благодаря на зарганджиите за профисионалните мнения. Най вероятно ще си взема ZUBERA
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
- spiritfog
- научил се да хвърля
Виж и тази. http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... i-Applause Аз ползвам такава, но размер 4000. Доволен съм много. Малките размери мисля,че ще вършат добра работа.
toshiro написа:Колега, ако лагера е капсулован и неръждаем какво ще му се случи?martin varna написа:Макарата задължително не трябва да има лагер на бигела. Защото морската вода направо ще го скапе за отрицателно време. Мисля че размер 2500 е достатъчен - да не ти скъса ръката ако мяташ цял ден, а пък и събира достатъчно влакно примерно 0.20 или максимум 0.23. не ти трябва по-дебело. Предложението на колегата за шимано ексейдж смятам че е добро. Мисля че беше с тефлонова втулка на бигела вместо лагер. Със същата макара ловя вече няколко години. Но винаги имай в предвид че след края на сезона задължително трябва да се смаже.
Сухо дупе риба не яде 

Привет колеги, айде и аз да се похваля че реших най-после проблема с макарето за зарганките
. От днес съм горд притежател на SHIMANO-NASCI C 3000 модел 2013г. На пръв поглед макарето изглежда прекрасно и удовлетворява всичките ми изисквания
. Бягайте зарганки че ида
. Благодарен съм на Стефчо от Goofish-Варна за съветите и коректната доставка. Айде останете със здраве и много успехи през настоящия сезон.