Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

надувна лодка
Модератор: emo vasilev
Re: надувна лодка
В българия могат да ти помогнат много малко хора или фирми с напълването на лодката с полиуретан.
Едни от тях са BASF -България
http://www.basf.bg/departamente.html
\Обади се там и ще получиш информация, хората с любезни
Иначе аз бих ти я напълнил но не съм в България за съжаление.
Едни от тях са BASF -България
http://www.basf.bg/departamente.html
\Обади се там и ще получиш информация, хората с любезни

Иначе аз бих ти я напълнил но не съм в България за съжаление.
-
- ще става разбирач
руснаците пък ползват "бяла гума" на прах(белая резина),която смесват с бензин до получаването на
гъстота "сметана" и мажат дъртите си гумени лодки.ставали перфектно. ама откуде е тая гума....
къде ли не попитах,навсякъде гледат кат ваксинирани кокошки.
гъстота "сметана" и мажат дъртите си гумени лодки.ставали перфектно. ама откуде е тая гума....

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
-
- и господ не е толокова добър
В Бургас,когато работех във Васил Коларов-кабелния завод,имаше такава гума.Взимахме я и я разреждахме с бензин и после си мазахме отдоло колите,става перфектно.grizmin написа:руснаците пък ползват "бяла гума" на прах(белая резина),която смесват с бензин до получаването на
гъстота "сметана" и мажат дъртите си гумени лодки.ставали перфектно. ама откуде е тая гума....![]()
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
а как и е техническото наименование да я търсим, спомняш ли си , мамка и гума и резина,щото старата полска лодка чака ли чака.snegk написа:В Бургас,когато работех във Васил Коларов-кабелния завод,имаше такава гума.Взимахме я и я разреждахме с бензин и после си мазахме отдоло колите,става перфектно.grizmin написа:руснаците пък ползват "бяла гума" на прах(белая резина),която смесват с бензин до получаването на
гъстота "сметана" и мажат дъртите си гумени лодки.ставали перфектно. ама откуде е тая гума....![]()
и как да си осигурим някое кило, ти не можеш ли да станеш дистрибутор

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
-
Питай хора които работят по кабелните заводи,няма начин да не я знаят.Аз като ученик карах 1 месец стаж,така беше през комунизма.Караха на да работим лятото,през ваканцията.
-
- ще става разбирач
засега греда отвсякъде, нито кабелен завод нито познати в бранша.
макя му и гума,и свет.
макя му и гума,и свет.
Тук в Ловеч преди се сглобяваха Москвичите, а майка ми работеше там и ми беше взела мастика - помня, че беше в сиви полиетиленови продълговати фишеци (нещо като пликчета семки, но по-дебели и дълги), та аз тогава ги разредих с бензин (3 бр.) и мазах москвича от долу след карпежлък - изкара бая време, но не съм убеден, че на колегата grizmin ще му свърши работа - не зная дали издържа на многократни еластични движения. А ако е за вътре - не става, защото не се надува и не разширява обема си!snegk написа: В Бургас,когато работех във Васил Коларов-кабелния завод,имаше такава гума.Взимахме я и я разреждахме с бензин и после си мазахме отдоло колите,става перфектно.
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

-
- ще става разбирач
за отвън ми трябва благодаря за инфото 

Мастиката(ударението е на първото а,другата е за вътрешна употреба
) се използва за хидроизолации,не знам дали ще стане за лодка.Но нищо не ти пречи да опиташ-на плитко,де.

Интересува дали някой колега е пълнил лодката си с пяна и какви са му впечатленията от това упражнение. Имам в наличност старата, прекрасна едно време, лодка на баща ми. Някаква съветска, "Волна" май беше. U-образна, сто фасона и тн. Обаче не държи налягане, защото насила я прецакахме. Мина едно мазно петно и стана грозна работа. Михме я с прах и веро (голяма простотия), след време се втвърди и сега изпуска от плата повсевместно. Тъпотия, обаче белята стана и я зарязахме. Сега като чета тука се питам, дали мога пак да я вкарам в боя с тази пяна. Или да пробвам първо с мазилата за басейни, пък ако не стане - пяна. Обаче с тези мазила дали ще е достатъчно гъвкава да се скатава добре, и нещо за пяната - дали не става много тежка.
-
В някакъв завод ги пълнеха и става перфектно.Тези от бутилките не става,няма как да прецениш колко пяна да сложиш за да не се деформира,там я пълнят на веднъж и я оставят в някакво нормално полужение и като исъхне става перфектна без деформации.
Тези пени в тубичките са много бързи. Те са за фиксиране,монтаж или изолация. Нямат достатъчна плътност и много трудно може да стане.
Аз виждам следния вариант :
Да се свържите с фирма която изготвя полиуратанови панели (сандвич панели и прочие), или с директен вносител на полиуретанови компоненти(BASF или BAYER примерно).
Плътността на крайния полиуретан мисля, че трябва да е около 40 - 80г/литър.
Отвореното време (времето след смесване а двата компонента до началото на реакцията ) трябва да е не по малко от 30-60секунди, в това време трябва да се вкара материала в лодката и да се разпредели в балона.
Другия вариянт, който мисля, че е по удачен (трябва ви специална система обаче) е дасе използва специален катализатор, който активира реакцията при достигане на определена температура. По този начин ще може да се смесят двете компоненти много добре и спокойно, и след това да се вкара сместта в лодката, ислед това да се активира с повишаване на температурата. Това може да се изпълни през някой горещ летен ден. Пълни се балона в гаража и после се изнася на нагорещения асфалт.
Предварително си изчислявате обема на лодката и обема на материала който ще получите след разпенване. Разпененеия материал трябва да сима съвсем малко по коялм обем от обема на балона. След напълването и началото на реакцията не трябва да се затваря винтила на лодката а да се държи отворен докато не взема да се показва пяна, после се затваря и с още янколко дружки въуражени с шила може да направите по някоия дупка на балона ако вземе налягането да се повишава много (или ако сте изчислили обените грешно) иначе може да гръмне лодката
За всеки случай пробвайте първо на някоя много стара или разцепена лодка, или дори на някоя вече разцепена но имаща поне една здрава камера.
Твърдата пяна има по принцип затворени пори (80-90%) та и дори да се намокри няма да потъните ако някаде след употреба се е раздрала лодката. Сед това може да се шпаклова с полиестерен или епокси кид.
Трябва да се отбележи, че материала не е много евтин но не повече от 5-6лв на килограм .
Аз виждам следния вариант :
Да се свържите с фирма която изготвя полиуратанови панели (сандвич панели и прочие), или с директен вносител на полиуретанови компоненти(BASF или BAYER примерно).
Плътността на крайния полиуретан мисля, че трябва да е около 40 - 80г/литър.
Отвореното време (времето след смесване а двата компонента до началото на реакцията ) трябва да е не по малко от 30-60секунди, в това време трябва да се вкара материала в лодката и да се разпредели в балона.
Другия вариянт, който мисля, че е по удачен (трябва ви специална система обаче) е дасе използва специален катализатор, който активира реакцията при достигане на определена температура. По този начин ще може да се смесят двете компоненти много добре и спокойно, и след това да се вкара сместта в лодката, ислед това да се активира с повишаване на температурата. Това може да се изпълни през някой горещ летен ден. Пълни се балона в гаража и после се изнася на нагорещения асфалт.
Предварително си изчислявате обема на лодката и обема на материала който ще получите след разпенване. Разпененеия материал трябва да сима съвсем малко по коялм обем от обема на балона. След напълването и началото на реакцията не трябва да се затваря винтила на лодката а да се държи отворен докато не взема да се показва пяна, после се затваря и с още янколко дружки въуражени с шила може да направите по някоия дупка на балона ако вземе налягането да се повишава много (или ако сте изчислили обените грешно) иначе може да гръмне лодката

За всеки случай пробвайте първо на някоя много стара или разцепена лодка, или дори на някоя вече разцепена но имаща поне една здрава камера.
Твърдата пяна има по принцип затворени пори (80-90%) та и дори да се намокри няма да потъните ако някаде след употреба се е раздрала лодката. Сед това може да се шпаклова с полиестерен или епокси кид.
Трябва да се отбележи, че материала не е много евтин но не повече от 5-6лв на килограм .
Re:
http://www.balkanboats.com/productdetai ... =88&id=163гост написа:Аз искам да ппопитам има ли някакъв начин да си импрегнирам плата на лодката защото спада от самия плат - мястото е около 40-50 кв.см.
Консултирай се и опитай това.
Здравейте , изчетох темата , търсих и в интернет но май само тук е писано по въпроса. Имам надувна лодка , 2 от камерите изпускат , от каде не знам , имам си колесарче и по принцип се старая да държа лодката надута но ... Та искам да ми я напълнят някаде с пяна , можете ли да ме насочите към фирма или майстор , от София съм. Благодаря.