Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

съвети и препоръки за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: съвети и препоръки за фидер
Къде видя да сравнявам Адвенчър с Шимано ,Гарболино и тнт.Имах предвид ония два фидера по 30лв.С.Върбанов написа:usmiwka написа:Ще допуснеш грешка ,ако вземеш някоя от тези тояги.Направо си поръчай един Адвенчър от Бачо Илия,не е голяма разликата в цената,ще дадеш още 20-30 лв,но поне ще можеш да ловиш.![]()
Не знаех , че адвенчъра е по хубав от Мило , Гарболино и Шимано
Още утре си хвърлям фидерите в шавара и отивам да си търся адвенчъри за да се вкарам в адвенчър и то голям
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Защо при положение и че има и спокойни и тихи заливи иместенцаborislav6990 написа:70гр кошница може да не мърда на Дунав само и единствено ако си сложил и олово 150гр+Aemilivs написа:мойте наблюдения от самурая, че за сопа за 35лв е страхотенна дунава и искър грешка няма а с меките върхове на язовири също няма грешка. Ако ще ти е първи фидър свикни на по-евтин и обикновен.Един приятел и с плетеняк го ползва 2 години и проблем никакъв. на дунава с тежкия връх кошница 70гр наблъскана с храна не мърда и си мета спокойно.

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Абе оставете тоя Самурай на мира... Той става, ама за колци на доматите.
Миналата година почти бях зарязал фидер риболова, защото за първи фидер си бях взел едно подобно дърво на Филстар. Едва след като сложих едно качествено връхче разбрах, че така няма да я бъде...
Миналата година почти бях зарязал фидер риболова, защото за първи фидер си бях взел едно подобно дърво на Филстар. Едва след като сложих едно качествено връхче разбрах, че така няма да я бъде...
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

Все пак затова е кръстен Самурай-щото може да се биеш с него.
- ivelin_1976
- разбира нещата
Брат, не съм го виждал на живо, но като му гледам грамажа може и за брулене на орехи да става. Те шаранджийките ми по-леки от тоз самурайDass написа:Абе оставете тоя Самурай на мира... Той става, ама за колци на доматите..

Към колегата питащ - НЕ прави грешката да започваш с подобни боклуци

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
На ENERGO TEAM вероятно... По-добрия вариант е, но е композитен и малко бие на старите стъклопластови спининги. И с двата общо взето ще е мъчение. 

-
- новобранец
http://www.bulit2000.com/energo-team-thunder-feederstich написа:Кой е тоя Thunder ? Дай некви линкове.
разбирам ви напълно но повече от 40 лв не мога да отделя като ми вдигнат заплатата на 4-цифрено число тогава вече ще мога да си позволя да отделя 150-200 лв за нещо качествено

- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не ни разбирай неправилно! Аз също си имам "горна граница" на разходите. Всеки има (или почти)...
Моя съвет е събери петдесетина лв. и си вземи някой от фидерите на Енерго тийм или Формакс. С тях щогоде ще усетиш фидер риболова. Или по-добрия вариант е да си вземеш нещо по-качествено втора употреба. Понякога колеги продават добри фидери на съвсем приемливи пари...
Единия ми фидер е Hakuyo и общо взето нямам оплаквания, но все пак е от средния ценови диапазон.

Единия ми фидер е Hakuyo и общо взето нямам оплаквания, но все пак е от средния ценови диапазон.
Последно промяна от Dass на Сря Мар 20, 2013 11:08 pm, променено общо 1 път.

-
- учете се от него
Заре, аз Шиманото си(Катана ВХ мултихеви 3.66/4.27) го ползвам за дънарка- с пружини, сигнализатор и оптегач... иначе, обикновено за нормален риболов с фидер на затворен водоем ползвам двуколенен Адвенчър 3.30м.....С.Върбанов написа:![]()
Още утре си хвърлям фидерите в шавара и отивам да си търся адвенчъри за да се вкарам в адвенчър и то голям

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Може и за кол на доматите да го ползвашБачо Илия написа:Заре, аз Шиманото си(Катана ВХ мултихеви 3.66/4.27) го ползвам за дънарка- с пружини, сигнализатор и оптегач... иначе, обикновено за нормален риболов с фидер на затворен водоем ползвам двуколенен Адвенчър 3.30м.....С.Върбанов написа:![]()
![]()
![]()

п.п. Ти не ловиш с фидер , а с директни

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Най-лошото е, че няма колегата повечко парички !!!
Аз също почнах с Хеви на Глоб
За 40 лева, не зная каква въдица ще си вземеш, но запомни определено няма нищо общо с Риболова с кошничка
Пишат ти хора които малко или много са ловяли с фидер въдици сменили продали счупили и имат някакво обективно мнение по въпроса.
Ако ловиш на затворен водоем един Медиум или лайт медиум ти върши уникална работа. Ловиш ли обаче на реки си взимаш хеви ! или медиум хеви !!!
Аз така бих направил. Попитай в форума дали някой ще ти даде въдица за тези парички и да е горе долу свясна. Щом се появи някой с предложение, напиши го в темата да го видят специалистите и ще ти кажат какво да правиш. Най вероятно мнението ще е негативно, но да не ти прави впечатление
успех !!!
Аз също почнах с Хеви на Глоб

За 40 лева, не зная каква въдица ще си вземеш, но запомни определено няма нищо общо с Риболова с кошничка

Пишат ти хора които малко или много са ловяли с фидер въдици сменили продали счупили и имат някакво обективно мнение по въпроса.
Ако ловиш на затворен водоем един Медиум или лайт медиум ти върши уникална работа. Ловиш ли обаче на реки си взимаш хеви ! или медиум хеви !!!
Аз така бих направил. Попитай в форума дали някой ще ти даде въдица за тези парички и да е горе долу свясна. Щом се появи някой с предложение, напиши го в темата да го видят специалистите и ще ти кажат какво да правиш. Най вероятно мнението ще е негативно, но да не ти прави впечатление

успех !!!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега за 2-3 месеца си спести още 50лв, купи си нещо свястно и не се занимавай с глупости.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- новобранец
да май ще чакам да доиде 20-ти (април) да взема пак кинти и ще спестя още малко но ходи ми се за риба вече 

-
- учете се от него
Като почнеш да ловиш и с фидер, тогава може да умуваш по въпроса.С.Върбанов написа:..............
Може и за кол на доматите да го ползвашТова не означава , че ще си купя подобен боклук , като адвенчър за да ми е кеф
А това 3,30м някак си ми е малко смешно за риболов на 50-70м
Ако ловиш на 5м пред теб - уклей , перки и други дребни боклуци може да го ползваш иначе за свободен водоем хич не ми се връзва на мен лично за ...................

п.п. вярно е че предпочитам да ловя с директни телескопи и за по-нататък пак ще бъде така, ноооо... имам и доста запомнящи се излети и само с фидер и то "класико" за разлика от разите паткарски дънарски варианти, в паткарници и подобни локви, Заре!