съвети и препоръки за фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: съвети и препоръки за фидер

Мнение от usmiwka »

С.Върбанов написа:
usmiwka написа:Ще допуснеш грешка ,ако вземеш някоя от тези тояги.Направо си поръчай един Адвенчър от Бачо Илия,не е голяма разликата в цената,ще дадеш още 20-30 лв,но поне ще можеш да ловиш.
:lol: :rolleyes: Не знаех , че адвенчъра е по хубав от Мило , Гарболино и Шимано :shock: Още утре си хвърлям фидерите в шавара и отивам да си търся адвенчъри за да се вкарам в адвенчър и то голям :lol:
Къде видя да сравнявам Адвенчър с Шимано ,Гарболино и тнт.Имах предвид ония два фидера по 30лв.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

borislav6990 написа:
Aemilivs написа:мойте наблюдения от самурая, че за сопа за 35лв е страхотен :) на дунава и искър грешка няма а с меките върхове на язовири също няма грешка. Ако ще ти е първи фидър свикни на по-евтин и обикновен.Един приятел и с плетеняк го ползва 2 години и проблем никакъв. на дунава с тежкия връх кошница 70гр наблъскана с храна не мърда и си мета спокойно.
70гр кошница може да не мърда на Дунав само и единствено ако си сложил и олово 150гр+ :drinkers:
Защо при положение и че има и спокойни и тихи заливи иместенца :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Абе оставете тоя Самурай на мира... Той става, ама за колци на доматите.
Миналата година почти бях зарязал фидер риболова, защото за първи фидер си бях взел едно подобно дърво на Филстар. Едва след като сложих едно качествено връхче разбрах, че така няма да я бъде...
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Все пак затова е кръстен Самурай-щото може да се биеш с него.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Dass написа:Абе оставете тоя Самурай на мира... Той става, ама за колци на доматите..
Брат, не съм го виждал на живо, но като му гледам грамажа може и за брулене на орехи да става. Те шаранджийките ми по-леки от тоз самурай :D
Към колегата питащ - НЕ прави грешката да започваш с подобни боклуци :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Кой е тоя Thunder ? Дай некви линкове.
Изображение
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

На ENERGO TEAM вероятно... По-добрия вариант е, но е композитен и малко бие на старите стъклопластови спининги. И с двата общо взето ще е мъчение. :shock:
Изображение
fishmanzzz
новобранец
новобранец

Мнение от fishmanzzz »

stich написа:Кой е тоя Thunder ? Дай некви линкове.
http://www.bulit2000.com/energo-team-thunder-feeder
разбирам ви напълно но повече от 40 лв не мога да отделя като ми вдигнат заплатата на 4-цифрено число тогава вече ще мога да си позволя да отделя 150-200 лв за нещо качествено :drinkers: самурая е свършил няма го в наличност само този има но наскоро видях един хакуйо мисля че беше 3.60 40-80 кация :smt006
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Не ни разбирай неправилно! Аз също си имам "горна граница" на разходите. Всеки има (или почти)... :) Моя съвет е събери петдесетина лв. и си вземи някой от фидерите на Енерго тийм или Формакс. С тях щогоде ще усетиш фидер риболова. Или по-добрия вариант е да си вземеш нещо по-качествено втора употреба. Понякога колеги продават добри фидери на съвсем приемливи пари...

Единия ми фидер е Hakuyo и общо взето нямам оплаквания, но все пак е от средния ценови диапазон.
Последно промяна от Dass на Сря Мар 20, 2013 11:08 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

С.Върбанов написа: :lol: :rolleyes: Не знаех , че адвенчъра е по хубав от Мило , Гарболино и Шимано :shock: Още утре си хвърлям фидерите в шавара и отивам да си търся адвенчъри за да се вкарам в адвенчър и то голям :lol:
Заре, аз Шиманото си(Катана ВХ мултихеви 3.66/4.27) го ползвам за дънарка- с пружини, сигнализатор и оптегач... иначе, обикновено за нормален риболов с фидер на затворен водоем ползвам двуколенен Адвенчър 3.30м.....

:mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Бачо Илия написа:
С.Върбанов написа: :lol: :rolleyes: Не знаех , че адвенчъра е по хубав от Мило , Гарболино и Шимано :shock: Още утре си хвърлям фидерите в шавара и отивам да си търся адвенчъри за да се вкарам в адвенчър и то голям :lol:
Заре, аз Шиманото си(Катана ВХ мултихеви 3.66/4.27) го ползвам за дънарка- с пружини, сигнализатор и оптегач... иначе, обикновено за нормален риболов с фидер на затворен водоем ползвам двуколенен Адвенчър 3.30м.....

:mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Може и за кол на доматите да го ползваш :mrgreen: Това не означава , че ще си купя подобен боклук , като адвенчър за да ми е кеф :idea: А това 3,30м някак си ми е малко смешно за риболов на 50-70м :idea: Ако ловиш на 5м пред теб - уклей , перки и други дребни боклуци може да го ползваш иначе за свободен водоем хич не ми се връзва на мен лично за моя риболов :wink: Аз също ловя на затворени водоеми , на отворени още не съм пробвал :D

п.п. Ти не ловиш с фидер , а с директни :idea: Фидера си го ползваш за дънна въдица от край време , че и сигнализатори им слагаш :lol: Но това не е фидер риболов за жалост :mrgreen:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Най-лошото е, че няма колегата повечко парички !!!
Аз също почнах с Хеви на Глоб :)
За 40 лева, не зная каква въдица ще си вземеш, но запомни определено няма нищо общо с Риболова с кошничка :)
Пишат ти хора които малко или много са ловяли с фидер въдици сменили продали счупили и имат някакво обективно мнение по въпроса.
Ако ловиш на затворен водоем един Медиум или лайт медиум ти върши уникална работа. Ловиш ли обаче на реки си взимаш хеви ! или медиум хеви !!!
Аз така бих направил. Попитай в форума дали някой ще ти даде въдица за тези парички и да е горе долу свясна. Щом се появи някой с предложение, напиши го в темата да го видят специалистите и ще ти кажат какво да правиш. Най вероятно мнението ще е негативно, но да не ти прави впечатление :)

успех !!!
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Колега за 2-3 месеца си спести още 50лв, купи си нещо свястно и не се занимавай с глупости.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
fishmanzzz
новобранец
новобранец

Мнение от fishmanzzz »

да май ще чакам да доиде 20-ти (април) да взема пак кинти и ще спестя още малко но ходи ми се за риба вече :(
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

С.Върбанов написа:..............
Може и за кол на доматите да го ползваш :mrgreen: Това не означава , че ще си купя подобен боклук , като адвенчър за да ми е кеф :idea: А това 3,30м някак си ми е малко смешно за риболов на 50-70м :idea: Ако ловиш на 5м пред теб - уклей , перки и други дребни боклуци може да го ползваш иначе за свободен водоем хич не ми се връзва на мен лично за ...................
Като почнеш да ловиш и с фидер, тогава може да умуваш по въпроса. :D Риболова с хранилки "метод фидер" е забранен и в модерния шаранджийски състезатезателен риболов, и в състезателния фидерен риболов :idea: :idea: :idea: ; с две думи това си е риболов "на дъно" и няма нищо общо с общоприетите принципи за риболова с фидер :wink: :idea: . Много си далеч от тези неща, и като гледам няма как да станеш по-близо с триколенните сопи, "методите" и тъпите самозасичащи монтажи с плетени поводи и куки за акули, без значение какво пише на тях и колко парички струват! :idea: :wink:

п.п. вярно е че предпочитам да ловя с директни телескопи и за по-нататък пак ще бъде така, ноооо... имам и доста запомнящи се излети и само с фидер и то "класико" за разлика от разите паткарски дънарски варианти, в паткарници и подобни локви, Заре! :D :drinkers: :D :drinkers:
Изображение
Заключено

Обратно към “Риболов на фидер”