Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

съвети и препоръки за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
съвети и препоръки за фидер
здравейте реших да се обърна към вас ''батковците'' ако може да ме насочите малко ,доста изчетох във форума и доста филмчета изгледах и се запалих по този риболов и искам да го практикувам и аз да видя дали ще ми допадне като начинаещ немога сега да отделя много пари за хубав фидер но съм се спрял на два ако може да ми кажете какво мислите за тях и дали ще ми вършах работа:
1.GLOBE - SAMURAI FEEDER
Фидер пръчка
Фидер пръчка на 3 части + върхове • Материал – карбон микс • Дръжка корк+EVA • Водачи SIC
* Дължина - 3,60м.
* Транспортна дължина - 1,26м.
* Секции - 3+3
* Акция - 120гр.
* Тегло - 390гр.
2.ENERGO TEAM - THUNDER FEEDER
Артикулен номер: 35833
Фидер пръчка
Thunder e пръчка, която е достъпна за масовия риболовец и е с отлично съотношение цена-качество . Изработен от композитен материал фидера е изключително здрав и издържа големи натоварвания.
* Дължина - 3,60м.
* Секции - 3+2
* Акция - 40-80гр.
* Тегло - 318гр.
ще ловя само на язовири с тях.
3.Другия ми въпрос на кои връх колко грамова кощничка се слага?
4.кои е по подходящ за ''метод фидер''?
5.0.22 влакно добре ли е за основно или трябва да е по дебело?
благодаря ви за отделеното внимание
1.GLOBE - SAMURAI FEEDER
Фидер пръчка
Фидер пръчка на 3 части + върхове • Материал – карбон микс • Дръжка корк+EVA • Водачи SIC
* Дължина - 3,60м.
* Секции - 3+3
* Акция - 120гр.
* Тегло - 390гр.
2.ENERGO TEAM - THUNDER FEEDER
Артикулен номер: 35833
Фидер пръчка
Thunder e пръчка, която е достъпна за масовия риболовец и е с отлично съотношение цена-качество . Изработен от композитен материал фидера е изключително здрав и издържа големи натоварвания.
* Дължина - 3,60м.
* Секции - 3+2
* Акция - 40-80гр.
* Тегло - 318гр.
ще ловя само на язовири с тях.
3.Другия ми въпрос на кои връх колко грамова кощничка се слага?
4.кои е по подходящ за ''метод фидер''?
5.0.22 влакно добре ли е за основно или трябва да е по дебело?
благодаря ви за отделеното внимание
-
- Модератор
Re: съвети и препоръки за фидер
Ако в язовирчето има шарани и по-едри каракуди, вземи си първия фидер - контрола при ваденето им е по-добър. Пък и позволява поставянето на по-тежка кошничка. Впоследствие ще прецениш според върха, който си монтирал коя кошничка да ползваш.
Много е важно какъв ще ти е първият фидер и за какво и къде ще го ползваш .Ако вземеш някой сап много е вероятно да се разочароваш от риболова с фидер.Не знам колко парички си отделил.Пиши едно лично съобщение на бачо Илия /http://www.nariba.com/forum/memberlist. ... e&u=19796/ и го питай дали има още от Адвенчърите в Карлово.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- калин кацаров
- сериозен играч
Колега много е важно да се прави и разлика между дънния риболов и този с фидер. Лично аз предпочитам да е с финес цялата линия, възможно по-тънки влакна и малки куки.За основно за река най-добре 0.18, за язовир може и 0.20.Ако имаш възможност си купувай и по вносни кошнички, които са и по фино направени и размиването на храната става по-лесно.
Двата фидера стават за начинаещ риболов, но не и за маx. изисквания, защото са нисък клас пръчки.
Двата фидера стават за начинаещ риболов, но не и за маx. изисквания, защото са нисък клас пръчки.
-
- учете се от него
В момента има Адвенчъри 3.30, 3.60 и 3.90; ако някой проявява интерес, да ми пише на Л.С.dekata написа:.....Пиши едно лично съобщение на бачо Илия /http://www.nariba.com/forum/memberlist. ... e&u=19796/ и го питай дали има още от Адвенчърите в Карлово.

-
- научил се да хвърля
Колега аз имам Самурай и съм много доволен. За парите си е супер. Много здрав и сравнително чувствителен. Ползвам го основно по река Искър за бели мрени и морунажи. Хвърлям на 30-40 м със 70-грамова хранилка пълна със захранка без проблем. Препоръчвам ти го
.

.GLOBE - SAMURAI FEEDER аз съм с такъв 2 години и няма грешка много съм доволен 

колега каквот и давземеш за начинаещ са добри и двата според мен първият е по разумен избор дано ти носи много слука
- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За GLOBE забрави! По две причини:
- хеви фидер не е подходящ за начинаещ, а и на язовир няма да почнеш директно да гониш трофейни екземпляри;
- Самурая е доста голямо дърво (разглеждах го, защото имам директен на GLOBE, от който съм доволен). Освен това е 400+ гр., което си е твърде много!
ENERGO TEAM имат доста добри бюджетни пръчлета. Ако си от София мога да ти кажа къде да отидеш да разгледаш доста модели и ще можеш да сравняваш.
А метода можеш да го използваш с доста типове фидери... Има кошнички от 15 до 120+ грама.
- хеви фидер не е подходящ за начинаещ, а и на язовир няма да почнеш директно да гониш трофейни екземпляри;
- Самурая е доста голямо дърво (разглеждах го, защото имам директен на GLOBE, от който съм доволен). Освен това е 400+ гр., което си е твърде много!
ENERGO TEAM имат доста добри бюджетни пръчлета. Ако си от София мога да ти кажа къде да отидеш да разгледаш доста модели и ще можеш да сравняваш.
А метода можеш да го използваш с доста типове фидери... Има кошнички от 15 до 120+ грама.
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

-
- новобранец
благодаря ви че отделихте време да ми отговорите
и двата фидера са по 30лв знам че за вас са не много добър избор но в момента немога да отделя повече пари,а да ми дадете съвет какво влакно да слагам,кой връх с коя кошничка кога се използва (река,язовир),големи риби негоня щото язовирите които посещавам не се срещат много (от ловеч съм ) каква макара бихте ми препоръчали за тези фидери...знам че някои ще кажат чети във форума но според мен за всеки модел пръчка сигорно различна макара се иска,ако знаете други теми или статии които биха ме насочили или клипове

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
...с тия пръчки/без кавички/трябва да се застраховаш с дебели влакна и куки,поради лошата им работа.Без да съм ги държал в ръка цената им подскзва достатъчно ясно,че това е компромисен вариант на избор.Фидера е динамичен и ин тересен като риболов с покупката на неподходяща въдица може да не усетиш магията му.Моят съвет е да посъбереш още някоя парица и да си купиш нещо по....fishmanzzz написа:благодаря ви че отделихте време да ми отговоритеи двата фидера са по 30лв знам че за вас са не много добър избор но в момента немога да отделя повече пари,а да ми дадете съвет какво влакно да слагам,кой връх с коя кошничка кога се използва (река,язовир),големи риби негоня щото язовирите които посещавам не се срещат много (от ловеч съм ) каква макара бихте ми препоръчали за тези фидери...знам че някои ще кажат чети във форума но според мен за всеки модел пръчка сигорно различна макара се иска,ако знаете други теми или статии които биха ме насочили или клипове
http://www.riboci.com/%D1%80%D0%B8%D0%B ... uct_id=364
върху този модел имам пряко наблюдение и е супер за парите си.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Ще допуснеш грешка ,ако вземеш някоя от тези тояги.Направо си поръчай един Адвенчър от Бачо Илия,не е голяма разликата в цената,ще дадеш още 20-30 лв,но поне ще можеш да ловиш.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
usmiwka написа:Ще допуснеш грешка ,ако вземеш някоя от тези тояги.Направо си поръчай един Адвенчър от Бачо Илия,не е голяма разликата в цената,ще дадеш още 20-30 лв,но поне ще можеш да ловиш.

Последно промяна от С.Върбанов на Вто Мар 19, 2013 8:55 pm, променено общо 2 пъти.
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
мойте наблюдения от самурая, че за сопа за 35лв е страхотен
на дунава и искър грешка няма а с меките върхове на язовири също няма грешка. Ако ще ти е първи фидър свикни на по-евтин и обикновен.Един приятел и с плетеняк го ползва 2 години и проблем никакъв. на дунава с тежкия връх кошница 70гр наблъскана с храна не мърда и си мета спокойно.

-
- новобранец
70гр кошница може да не мърда на Дунав само и единствено ако си сложил и олово 150гр+Aemilivs написа:мойте наблюдения от самурая, че за сопа за 35лв е страхотенна дунава и искър грешка няма а с меките върхове на язовири също няма грешка. Ако ще ти е първи фидър свикни на по-евтин и обикновен.Един приятел и с плетеняк го ползва 2 години и проблем никакъв. на дунава с тежкия връх кошница 70гр наблъскана с храна не мърда и си мета спокойно.