Колебание относно мотор за лодка.

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Колебание относно мотор за лодка.

Мнение от kodek »

Ми просто бил с надуваема лодка?Обади се на ЛС ако решиш да ти дам телефона на собственика на "заведение , бар,магазин и хотел" шишарката на "дъното" на яз.Батак.Човека продава морски сърфове в комплект за непотопяем катамаран за около 300лв.Аз също имам такъв, но от по-висок клас и е морски, праскали се ме вълни от 1.5м на Бургас,и какво от това? катамарана е непотопяем от "Австралийски морски сърфове"Направо "непотопяем сал" Не го продавам моя за нищо!с "Ветерок" - Руски 8 кс. вадих доста закъсали колеги с надуваеми на острова на Батак при сериозна буря.
kokomin
новобранец
новобранец

Мнение от kokomin »

Колега,ако си се спрял на електричката вземи си задължително с максимайзера.Моторгайда е много добър избор.Ще ти трябва и полутягов акумулатор.Не се хвърляй на скъпи и западни,тези на Монбат са доста добри.С тази лодка ,двама човека и 70 Аh полутягов акумулатор спокойно ще можеш да тролиш цял ден.Но по нататък пак ще стигнеш до бензинов.
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Мерси колеги за съветите,ще се радвам ако мога да помогна на някой с нещо за напред.Зара вече го хвърлих :lol:
gogibo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gogibo »

И кво показа ?
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

gogibo написа:И кво показа ?
Като дойдат нещата другата седмица,тогава ще покаже. Ако е калъч, пак ще мятам догодина :D Да питам ,костур може ли да се лови сега със лодка?
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

koko6oko написа: По нататък ще питам и за пръчка
А там колко "разбирачи" ще се изредимеее... Бедна ти е фантазията! ;)
Стигни до там.. Едно по едно. ;)
Основният проблем е че тук надали можеш да намериш човек, който да е пробвал от ВСИЧКО, за да може да ти каже "това е по-добро от другото"...
Първият ми "тягов" акумулатор беше български.. Скоро взех и втори, уж за резерва.
По 60-70 А/ч бяха и двата. Вторият беше стар, стартов, български, свален от дизел, който не можел да пали с него.
Е, "старата и скапана" Искра издържа година и нещо повече от новия "тягов"... Та така :)
После минах на бензинови и най-вече тролинг и позабравих електричката... :oops:

Костур може.. още може би две седмици. Мрежи да ловиш - също. ;)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Акумулатори имам няколко ,впрочем и аз съм много доволен от искрата.Преди време взех на бош от германия,замина за една зима на бензинова кола.Като тръгна да влача, ще пробвам искрата за колко време ще разреди до 20%.После ще тествам и берга ,почти им е еднакъв ампеража.На пета нема да карам това поне запомних :D Мрежите много съм ги хващал ,стига толкова :D Пръчка ми предлагаха в магазина за 40 лева,2,10 много нежна ми се стори,но не красива некакси..Такъмите ми за риболов, винаги държа да са естетични поне.Гледах на върхара сонара по хобито,дава рибите като малки бели точици.Дали и този който мисля да взема ,така ще ги дава?
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

koko6oko написа:Ех пак ме наплашихте,че няма да ми стигат силите с електро мотора..ще взема задължително с максимайзер тогава :D Ако ми хареса тролинга и джига,догодина ще взема по голяма лодка с колисар.Гаража ми е малък за по голяма лодка.
О,ще ти хареса със сигурност.По-голямата лодка и колесара си имат своите предимства.После ще ти трябва и по голяма кола или джип и става една...не е за разправяне :D .Абе вкараш ли се веднъж в тази игра няма връщане.А относно електрическия,като ти свършат тоците на Жребеца се оглеждай за една голяма бяла лодка с име "GERI",ще те издърпам до брега :lol: :lol: :lol: .
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Ей ще ме изкефи колега с бензинов мотор, да се наложи аз да го дърпам :lol: веднага и камерата ще пусна :P Като си поръчах мотора MotorGuide VariMAX V45 36" питах за пета скорост,той се учуди и каза,че може да си карам на макс колкото искам :roll: Така че и глисаш ще има :lol: дано да е честен само де..
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

koko6oko написа:..питах за пета скорост,той се учуди и каза,че може да си карам на макс колкото искам :roll: ..
Не е баш колкото си искаш, а докогато издържи акумулатора ;)
Максимайзер има смисъл когато караш на ниска "предавка".. Дадеш ли газ до края - максимайзерът не "работи".. :)
Намери някъде табличка с разхода на ток на моторчето ти при различните скорости...
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
kokomin
новобранец
новобранец

Мнение от kokomin »

Хубавото на Мотогайда е,че няма скорости и скороста се увеличава много плавно, но няма такава мощност ,че да можеш да глисираш .Капитана е прав за зависимоста между скорост и максимайзер.Иначе в Америка има доста мощни ел. двигатели ама те май работеха на 24 волта.
kokomin
новобранец
новобранец

Мнение от kokomin »

Не съм много сигурен,но мисля че този който си поръчал е с дълъг ботуш, а на теб ти трябва с къс.Попитай все пак дилъра.
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

kokomin написа:Не съм много сигурен,но мисля че този който си поръчал е с дълъг ботуш, а на теб ти трябва с къс.Попитай все пак дилъра.
D
Да колега с дълъг е,аз исках с по късия ,нямали и аз поръчах този.Това проблем ли е :shock: дано да ми кажете с време,че да даотменя поръчката ако трябва.
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

koko6oko написа:
kokomin написа:Не съм много сигурен,но мисля че този който си поръчал е с дълъг ботуш, а на теб ти трябва с къс.Попитай все пак дилъра.
D
Да колега с дълъг е,аз исках с по късия ,нямали и аз поръчах този.Това проблем ли е :shock: дано да ми кажете с време,че да даотменя поръчката ако трябва.
Електрическите двигатели се регулират по височина,което означава,че може да се сложи на всякакъв транец(то си го пише и в упътването де).Така че това изобщо не е проблем.Дължината на ботуша има значение при бензиновите мотори,където се търсят високи скорости и глисаж.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
kokomin
новобранец
новобранец

Мнение от kokomin »

Това е вярно ,стига да му е удобно на колегата да го управлява с вдигната ръка,защото в случая ръкохватката ще е на нивото на главата му.
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”