Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Питане към баш сомаджийте
Модератор: sapuna
Значи, пробвай да тестваш устройството си *след като го направиш тазбира се* по следния начин. Качваш се в една надуваема лодка, по добре да не е руска и я надуваш много добре ( но да не я изтрескаш повечето са до 0,25 bar). Та значи качваш си се в лодката и пускаш устройството в действие. И ако ти разтресе лодката(но добре да вибрира, примерно като си седнал на борда да ти се разтриса дупарата), е те тогава може да пускаш въдиците да видим дали ще работи. Е разбирасе трябва и да докараш съответния звуков сигнал + една чепарка на ел. мотор да пляска по същото време във водата. Пляскането също играе роля и рибоците го усещат и им влияе. Таа УСПЕХ !!! от все сърце!!!
Та така като си прочета писането май по добре да вземеш да се учиш да кльонкаш а ?
.
Та така като си прочета писането май по добре да вземеш да се учиш да кльонкаш а ?

Rak1 , не съм "баш сомаджия" , но ще ти пусна една пътечка за размисъл , пък ти ще си решиш какво да правиш нататък.
Преди 20-25 години предавахме по БНТ някакво световно първенство по синхронно плуване от закрития басеин на Червено знаме /софианец си/.
Та тогава подавахме плейбека към залата , а те имаха някаква система за озвучаване и под водата , та състезателите да не загубят синхрона , когато са под вода и не чуват добре кво става отгоре.
А че микрофините работят под вода съм сигурен , и звука /трептенията/ са си автентични , пробвано е , само ги увиваш във PVC фолио и изолираш добре от водата.
Преди 6-7 години на едно изложение във НДК имаше някакви "жълти" високоговорители , потопени във вода , явно всички елементи в тях/шпули,трептилки и др./ са устойчиви на вода , а на тебе ти требват баш такива .
. Сомовете не са като сирените да излизат на брега и да слушат кльонка нощем , "чуват" го само подводно.

Темата е много интересна , пиши докъде си стигнал , а публиката е гарантирана , дай боже накрая на експеримента да ръкопляскаме

Само да не попаднеш на сом-майтапчия , да ти откачи каракудата от куката и внимателно да закачи ламинирана снимка на сом
, каквото повикало , такова се и обадило .
Желая ти успех , дай боже и Асан да яде баница !
PS. не рабравяй ревизията на закрития басеин на Червено знаме , да знаеш колко е необходимата мощност на усилвателя ..
Преди 20-25 години предавахме по БНТ някакво световно първенство по синхронно плуване от закрития басеин на Червено знаме /софианец си/.
Та тогава подавахме плейбека към залата , а те имаха някаква система за озвучаване и под водата , та състезателите да не загубят синхрона , когато са под вода и не чуват добре кво става отгоре.
А че микрофините работят под вода съм сигурен , и звука /трептенията/ са си автентични , пробвано е , само ги увиваш във PVC фолио и изолираш добре от водата.
Преди 6-7 години на едно изложение във НДК имаше някакви "жълти" високоговорители , потопени във вода , явно всички елементи в тях/шпули,трептилки и др./ са устойчиви на вода , а на тебе ти требват баш такива .
Звука е вибрация , разликата е в каква среда се разпространява , въздух или вода , така че си мисля че трябва да излъчваш звука подводно , както и да го запишеш подводнозвука или вибрациите във водата

мощността дозираш докато се получи онова усещане от цитата ..примерно като си седнал на борда да ти се разтриса дупарата
А звука май не трябва да е "изчистен" , а автентичен , никой не знае какво му харесва най много рибатаИначе звука го имам и е доста изчистен.

Темата е много интересна , пиши докъде си стигнал , а публиката е гарантирана , дай боже накрая на експеримента да ръкопляскаме

Само да не попаднеш на сом-майтапчия , да ти откачи каракудата от куката и внимателно да закачи ламинирана снимка на сом

Желая ти успех , дай боже и Асан да яде баница !
PS. не рабравяй ревизията на закрития басеин на Червено знаме , да знаеш колко е необходимата мощност на усилвателя ..
На платено не одим !
-
- и господ не е толокова добър
Незнам дали ще помогне,но скоро гледах по телевизията даваха следният експеримент.В пустинята на земята една гърмяща змия а отдвете страни по идин телефон на един метър от змията.Първо звъни единия с някаква мелодия змията неибава,после другия на вибрация и змията право при телефона да го гледа.Тъй,че ако докараш някаква вибрация подобна на кльонк защо да не стане.Успех в начинанието. 

Електронен кльонк отдавна е измислен, поне америаканците така си хвалят стоката. Да ама си мисля, не е ли по-добре направо някой да ни закача рибите, защо да губим време да ни клъвне. Или пък най-добре е да си седим в къщи и да си купуваме риба от магазина
Колега, не ме разбираш неправилно. Тръпката от риболова е в самия процес на ловене и примамване, а не в крайния резултат. Ако търсим само крайния резултат това вече не е спортен риболов.

Колега, не ме разбираш неправилно. Тръпката от риболова е в самия процес на ловене и примамване, а не в крайния резултат. Ако търсим само крайния резултат това вече не е спортен риболов.
От Въча по-хубав няма.
- man1966
- ще става разбирач
Еийй къде я намери таз убавица-"кльонка" ше и се губи из между пръстенцата...Teleto написа:За мен тази колежка е предизвикателство
за всеки сомаджия.Ако хвана такъв сом.
Е тва ми е мечтата.
Не зная какво общо има с електронния
Кльонк.Но със сигурност може да работи
по-добре от него.

Я елате рибенца при батко...
-
- разбира нещата