Питане към баш сомаджийте

Модератор: sapuna

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: Приятелю стига си раздухва идеите..... ами бягай в патентно ведомство да запишеш уреда, че китайците не спат..... туку виж другата седмица са го пуснали на Илиянци по лев и пидесе за брой :lol: :lol: :lol: :idea:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от VGS »

Значи, пробвай да тестваш устройството си *след като го направиш тазбира се* по следния начин. Качваш се в една надуваема лодка, по добре да не е руска и я надуваш много добре ( но да не я изтрескаш повечето са до 0,25 bar). Та значи качваш си се в лодката и пускаш устройството в действие. И ако ти разтресе лодката(но добре да вибрира, примерно като си седнал на борда да ти се разтриса дупарата), е те тогава може да пускаш въдиците да видим дали ще работи. Е разбирасе трябва и да докараш съответния звуков сигнал + една чепарка на ел. мотор да пляска по същото време във водата. Пляскането също играе роля и рибоците го усещат и им влияе. Таа УСПЕХ !!! от все сърце!!!

Та така като си прочета писането май по добре да вземеш да се учиш да кльонкаш а ? :).
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Rak1 , не съм "баш сомаджия" , но ще ти пусна една пътечка за размисъл , пък ти ще си решиш какво да правиш нататък.
Преди 20-25 години предавахме по БНТ някакво световно първенство по синхронно плуване от закрития басеин на Червено знаме /софианец си/.
Та тогава подавахме плейбека към залата , а те имаха някаква система за озвучаване и под водата , та състезателите да не загубят синхрона , когато са под вода и не чуват добре кво става отгоре.
А че микрофините работят под вода съм сигурен , и звука /трептенията/ са си автентични , пробвано е , само ги увиваш във PVC фолио и изолираш добре от водата.
Преди 6-7 години на едно изложение във НДК имаше някакви "жълти" високоговорители , потопени във вода , явно всички елементи в тях/шпули,трептилки и др./ са устойчиви на вода , а на тебе ти требват баш такива .
звука или вибрациите във водата
Звука е вибрация , разликата е в каква среда се разпространява , въздух или вода , така че си мисля че трябва да излъчваш звука подводно , както и да го запишеш подводно :roll: :?: :roll: . Сомовете не са като сирените да излизат на брега и да слушат кльонка нощем , "чуват" го само подводно.
примерно като си седнал на борда да ти се разтриса дупарата
мощността дозираш докато се получи онова усещане от цитата ..
Иначе звука го имам и е доста изчистен.
А звука май не трябва да е "изчистен" , а автентичен , никой не знае какво му харесва най много рибата :roll:
Темата е много интересна , пиши докъде си стигнал , а публиката е гарантирана , дай боже накрая на експеримента да ръкопляскаме :smt038 :smt038
Само да не попаднеш на сом-майтапчия , да ти откачи каракудата от куката и внимателно да закачи ламинирана снимка на сом :lol: , каквото повикало , такова се и обадило .
Желая ти успех , дай боже и Асан да яде баница !

PS. не рабравяй ревизията на закрития басеин на Червено знаме , да знаеш колко е необходимата мощност на усилвателя ..
На платено не одим !
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Незнам дали ще помогне,но скоро гледах по телевизията даваха следният експеримент.В пустинята на земята една гърмяща змия а отдвете страни по идин телефон на един метър от змията.Първо звъни единия с някаква мелодия змията неибава,после другия на вибрация и змията право при телефона да го гледа.Тъй,че ако докараш някаква вибрация подобна на кльонк защо да не стане.Успех в начинанието. :wink:
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Електронен кльонк отдавна е измислен, поне америаканците така си хвалят стоката. Да ама си мисля, не е ли по-добре направо някой да ни закача рибите, защо да губим време да ни клъвне. Или пък най-добре е да си седим в къщи и да си купуваме риба от магазина :?

Колега, не ме разбираш неправилно. Тръпката от риболова е в самия процес на ловене и примамване, а не в крайния резултат. Ако търсим само крайния резултат това вече не е спортен риболов.
От Въча по-хубав няма.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За мен тази колежка е предизвикателство
за всеки сомаджия.Ако хвана такъв сом.
Е тва ми е мечтата.

Изображение
Не зная какво общо има с електронния
Кльонк.Но със сигурност може да работи
по-добре от него.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Става да си върже човек големия сом за нея да е сигурен че няма да избяга :lol: :lol: :lol:
Лошо е обаче ако забрави човек да и подхвърли някое агне или коза да се наяде че може и жив да го измаа :lol: :lol: :lol:
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Teleto написа:За мен тази колежка е предизвикателство
за всеки сомаджия.Ако хвана такъв сом.
Е тва ми е мечтата.

Изображение
Не зная какво общо има с електронния
Кльонк.Но със сигурност може да работи
по-добре от него.
Еийй къде я намери таз убавица-"кльонка" ше и се губи из между пръстенцата... :lol:
Я елате рибенца при батко...
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

Ivak написа:Става да си върже човек големия сом за нея да е сигурен че няма да избяга :lol: :lol: :lol:
Кой да не избяга - сома или тя? :smt082 :smt082 :smt082 :smt082 :smt082

Извинявам се на Rak1 за off-а, но затова ми харесва този форум, защото има и душа!

Наслука!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Малеееее,сома ако я види,ще се скрие за следващите 100 години :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Troli

Мнение от Troli »

Жалко,че нямаме такива жени във България!Да помагат за големия!Да умее да го изскара на време! :D :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”