Гъбички по краката

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Гъбички по краката

Мнение от stas »

Добре де, нека все пак и аз да препоръчам едно мазило, което съм се убедил че помага. Казва се Travocort и го носеха познати от Гърция, защото тук май го нямаше. Брат ми има някакви гъбични хронични проблеми и това най-добре му действа. Аз го пробвах между пръстите на краката, когато се зачервят и нацепят. Много е болезнено. При мен се получаваха тези неща като тръгна през зимата за смадок- ботуши, вълнени и термо чорапи, студ, конденз и т.н., а също и докато спортувах по-активно. Ами две -три намазвания и все едно, че нищо не е било.
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Формалина върши работа, но според мен не си помисляй за него дори !!! :mrgreen:

Намажи си краката с йод 10-ина пъти и после мини на мазила и мехлемчета. За седмица няма да имаш проблем, ако махнеш и обувките с който си ходил до сега. :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Мазилата работят, но не махнеш ли обувките няма да стане.
Чорапите стават, като ги минеш на 90 градуса, но сега е момента да си купиш едни нови обувки. По възможност от естествени материали. Пребори гадините с нови чорапи и обувки, пък после може да се върнеш към старите, когато вече си здрав и са минали дезинфекция.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

chirusa_bg написа:Мазилата работят, но не махнеш ли обувките няма да стане.
Чорапите стават, като ги минеш на 90 градуса, но сега е момента да си купиш едни нови обувки. По възможност от естествени материали. Пребори гадините с нови чорапи и обувки, пък после може да се върнеш към старите, когато вече си здрав и са минали дезинфекция.
Подкрепям напълно. Гъбичките са заразни и е нужно да изхвърлиш все чорапи, които са имали досег с тях... или пране при висока темп. както е казал колегата. Обувките ги оставяш за ползване през късна есен и си купуваш нови- надупчени, с ресни, или тип мокасини, т.е. по отворени за да може да "дишат" краката. И забрави за обувки от изкуствени материали.
Задължително чорапи 100% памук, дори е препоръчително по дебели- те попиват потта и я държат по далече от кожата..

п.п. Навремето мен в казармата, партенките ме спасиха... Разбира се за лека обувка не стават, но ги препоръчвам на тези на които им се налага да носят високи обувки през лятото.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Краката ги киснеш в бледорозов разтвор от калиев перманганат.Ако е по силен ще изгори кожата.Чорапите също ,прежали няколко чифта.След това обувките със сода :idea:
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

До преди месец имах същият проблем само , че имах и едно люспене на кожата , което много болеше. barutchiata © е написал начина , по който се отървах от тея гадове по краката си :). Вечер вода и сода сутрин мажех краката с сода и малко в обувките . Реших си проблема за около 2 седмици .
ПП първите няколко дни краката ти ще се потят страшно много и поне при мен се получаваше нещо като пяна . Успех с лечението ;)
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Препоръчвам Бял Крем Рачев - ползвали сме го редовно в къщи в продължение на години и помага при много и различни случаи.

Съдържа цинк и изсушава кожата - преценявайте кога да намалите и спрете употребата му - а като настъпи този момент мажете мястото със зехтин.

Има гледам доста инфо и в нета....

http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=16&t=15338
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”