Гъбички по краката

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Гъбички по краката

Мнение от Д.Граховски »

Пичове появи ми се следния проблем: От понеделник се появи някаква болка,сърбеж и миризма от нозете ми(то миризма имаше и преди ама това от много ходене със затворени обувки и след миене няма проблем).Сега и да ги измия старателно пак мирише,а вчера видях и малък обрив и зачервяване и сърбеж.Вчера кат станах от кафето ме наболяваше сякаш кожата ми е суха и се напуква.
Някой имал ли е подобен проблем и как да се справя с него?Четох за Ламизил гел и някакви др мазила ама не знам до какво да прибегна.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Re: Гъбички по краката

Мнение от kRaikkonen »

Сега прочетох на моя съквартирант за твоя проблем и той ми каза " Най-сигурният начин е да си отрежеш краката " :lol: От много време той се бори с подобни проблеми, като е сменил 99% от мазилата и хапчетата на пазара. Преди 3 седмици започнаха да му се появяват обриви и нагоре по краката и се принуди да отиде за 50-ти път на кожен лекар.
Оказа се, че гъбичките са най-малкия проблем и има някаква инфекция , която е опасна и е можело да лежи в болница заради това. По кръвен път можело да се разнесе по цялото тяло и после ставало много неприятно.
Написах всичко това, за да видиш че самолечението в случая е рисковано и само можеш да удължиш и усложниш нещата.
Отиди на лекар, вземи си направление ако не ти се плаща, но колкото по-бързо се посъветваш с лекар толкова по-добре :wink:
Изображение
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Всяка вечер си миеш краката и си правиш разтвор от вода и хлябна (сода бикарбонат), слагаш краката, като е желателно да стоиш поне 15-20 мин. и така поне седмица. Отделно в одувките с които си ходил сипваш по малко сода бикарбонат. Можеш да си обтриваш и пръстите и между тях и тогава да слагаш чорапи. Същото важи и ако имате неприятен мирис под мишниците, слабините и т.н. Гадната миризма идва от гъбичките Гъбите се развиват в кисела среда а основата ги убива. Скъпите мазила са измислени за да правят богати фармацевтичните компании.
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

В болниците има един разтвор,мисля със съдържание на формалин.С него мажат краката на залежали се болни.Мажеш ноктите и между пръстите и стъпалото, оставаш да изсъхне, миеш и проблема трябва да е решен... По принцип, с 1 мазане проблема се решава... ФОРМАЛИНА не е крем или обикновено мазило, или безобидно като кислородна вода и спирт... Той убива бактериите и гъбичките, затова се използва при мъртъвците, нали престояват 24 часа преди да ги погребат.... ЗАТОВА не прекалявай, за да не направим някоя беля... Мажеш 1 път и трябва да има ефект, ако е минимален изчакай 1 месец и пак..
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Ето какво казва уикипедия за формалина :arrow: :arrow: :arrow:

Формалин
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Формалинът е воден разтвор съдържащ 37—40 % формалдехид и 6—15 % метилов спирт като стабилизатор. Той е добро дезинфекциозно и дезодориращо средство. Използва се за среда за съхранение на анатомически препарати и средство за дъбене на кожи. Формалдехид е класифицирана като вероятен канцероген за човека от Американската агенция за опазване на околната среда. Международната агенция за изследване на рака (IARC) е установил, че има "достатъчно доказателства", че използването на формалдехид води до рак при хората .
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Ползва се формалин , но се смесва с глицерин и след няколко намазвания би трябвало да няма проблем ! Така решихме проблема на мой познат преди доста години в Лондон :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Този препарат се вкарва от Швейцария и не съдържа само формалин.Доста е дефицитен,не става дума само за съдържание на формалин около 20 % - има и други съставки.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Не искам да споря с никой от вас, но излиза така. Защо може да е лесно и евтино, след като може трудно и скъпо. Успех в лечението, всеки има глава на раменете си и сам да си преценя.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Като начало ще пробвам това със содата,пък ако не стане ще ходя на лекар,ще питам и за това лекарство,ама дано не се стига до лекари,че не обичам болниците.

Изображение

Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Д.Граховски написа:?Четох за Ламизил гел и някакви др мазила ама не знам до какво да прибегна.
Действай смело с него - след 4-5 дена ще разбереш какво е облекчение.
Минах по този път преди 2г - доволен съм. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

При мен най добър ефект дава Клотримазола. Струва 3-4 лв. и е безвреден, става за мазане и по слабините.. Ефектът му се вижда след 24ч., ако не отивай на лекар щото с времето това не само че не минава ами и се задълбочава....
Содата също е добър вариант, също имаше и една бебешка пудра против подсичане, но те не лекуват гъбичките, а само предотвратяват появата им.
И бих те посъветвал за захвърлиш затворените обувки при все и да носиш костюми, все пак живеем в Б-г и не е задължително да бъдем мазохисти :D

п.п. При мен нещата се оправиха изцяло кога заебах банковия сектор и почнах да ходя лятото с джапанки :lol: :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
naB4o
новобранец
новобранец

Мнение от naB4o »

И аз имах подобни проблеми, решението, което ме спаси е следното:
Всички гъбясали чорапи и обувки, ги изпираш, на колкото по-висока температура може да ги изпереш - по-добре. От тях, дори и да се лекуваш, там си има бактериики, които пак могат да ги причинят. Ако трябва или предпочиташ да си със затворени обувки, сменяй чифта всеки ден, редувай 2 чифта, и ползвай пудра за крака, която е фут гард, шол, в чорапа и в самата обувка. И за мазилата, 1 от най-добрите беше МИКОДЕРМИН! Факта че беше много добро за гъбички, и същевременно много евтино, породи това да го спрат преди години. Сега използвах Анти-Мико Спирт и Клотримазол 1%, по-евтини но при мен се оказаха най-ефикасни.
Гъбичките се лекуват САМО, с постоянство и добра хигиена. Може да ти отнеме няколко месеца, че дори и към година ако са много упорити. Ако не ги лекуваш, ще почнат да ти се цепят кожите между пръстите, което е адски гадно.
Успех!
:)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

От днес съм на содо и ламизило терапия,ще действам ударно.След работа ще накисна обувките и чорапите,а па утре на риба ще ходя с чехли че ми е по-арно с тях.Работата няма как да я зарежа,а в тая сфера няма как без да си с обувки.Може да взема някакви с отдушник :D .Много от нещата не ми бяха ясни ама хич,за което съм ви безкрайно благодарен.Надявам се скоро да се отърва от гъбита че е адски неприятно.

Изображение

Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Чехлите не са фактор за спасение, дори обратното. Гъбите както казах се развиват в кисела среда плюс топлина и влага. Дори при чехли ако има нужната среда се прихващат по лесно. Единственото което им прекъсва развитието е основна среда. Дори и да има влага и топлина при основна среда гъбите нямат шанс. Успех с лечението.
Преди време ми се появи проблем с неприятна миризма само под едната мишница. Редовно къпане, дезодоранти и какво ли не пробвах без особено голям успех. Изчетох доста за паразитите и най-вече за гъбите докато не стигнах до содата бикарбонат. Гъбите са упорити паразити които при лекарства се видоизменят и много често ако едно лекарство ти действа, след време те стават резистентни и дори започват да се хранят с него. Единственото нещо което ги мори тотално е содата. Тези неща не се казват, дори се отричат, че са глупости защото секват кранчето на печалбата на фармацевтичните компании.

Със сода бикарбонат успешно се лекува и рака. Някой може да се смее, но е истина. Основният причинител са гъбите КАНДИДИ и се развива когато се повиши киселинността на кръвта. Преди две години майка ми почина от рак. От тогава чета всичко и най-вече алтернативни лечения на болестите. Лекарите ги учат от доста години само едно, какво лекарства да изписват. Защо да те излекуват от дадена болест, след като могат да те поддържат в състояние на подобрение но не излекуван и да те принуждават да купуваш отново и отново лекарства.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ще съм с чехли щото ми е по-приятно и не ме боли,не за друго.

А за рака и аз съм го чел това,даже човека който го е открил и си лекувал пациентите със сода му взели лиценза.Здравеопазването вече няма за цел толкова да лекува човек,колкото да гълта пари.Знам го от личен опит.
Преди 2 години баща ми падна от орех и си надроби костта на лявата ръка,оживя като по чудо.И нали си е здравно осигурен му взеха 3000 лв за изкуствена кост.Докато не даде парите(седмица и половина)не му я сложиха.В последствие разбрахме че има вероятност да са сложили друга по-евтина,като преди операцията не искаха да ни покажат документите на продукта който сме закупили.Сега баща ми чувства дискомфорт,но не желае да се занимава с лекари,та да проверим дали не са ни метнали.

Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Разни”