Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица и макара за тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Въдица и макара за тролинг
Не се занимавай и интересува кой от къде и какво си е поръчал.....това ли ти е твоя проблемTroli Rapala написа:
Ма нали тебе те чакахме бе колега фидерист,ти да му препоръчаш нещо,че по-ги разбираш макарите и въдиците!Покажи му своите макари и въдици,па ни сподели кой от форума ти ги е пробутал без да иска!

Спри да сереш по темите и бъди конкретен с отговори,а не с постове на лична основа.
Точно така стават разправиите....от болни комплексирани мозъци занимаващи се с характеристики и биографии на хора,вкарващи непрекъснато епитети към тях.
Моля модераторите да се обърнат със забележка към колегата......щото на мен ми е писнало отдавна от него.....пробвал съм всичко и накрая не аз,а собственика на друг форум го изтри.
Не позволявайте виртуалните му войни и противоречия да ги пренася във всяка тема и пост.
Ще помоля поста ми да бъде изтрит след прочитане,ако аз не мога да направя това.
Последно промяна от Emo-83 на Вто Авг 27, 2013 12:20 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Опааа,Влез в купува-продава,тролингисти си продават пръчките!Има един карбонов Шекспир-Ъгли Стик Лайт 240-с акция 20-50 за 88лева хем е лека,хем е здрава!Има и Трабуко Болено за 20кинта от стъклопласт и за да не се усере и тая тема,спирам! 

Виж прочети в този линк,нещо дребно за тази макара.oppaaa написа: Относно трабукото къде мога да го намеря на тази цена
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... &start=510" onclick="window.open(this.href);return false;
Уникална снимка, браво

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Уникална снимка, бравоstomanco написа:

Верно е,даже печели конкурса за най-голяма сомска уста на тролинг за 2013година!

Въдичката е шимано бийстмастер 2,10 /рязана дръжка, сега е 2,00/ акция 20-70, за воблери газещи 3-7м. перфектна, за борба с голям сом друга не бих си взел
, прави му сметката какво представлява. Тежи 230гр. и кефа от ваденето на голяма риба е пълен.
Ти като я хвана пръчката първия път у лодката помниш ли какво каза - с тая пръчка ще изкарам всеки един сом. Вярвам ти, защото са ти удряли доста пъти големи и чувството ти е познато.
Макарата е куантум бока 40, перфектно балансира целия такъм и най-важното много прецизен за мен аванс.
Цена за комплекта 400лв

Ти като я хвана пръчката първия път у лодката помниш ли какво каза - с тая пръчка ще изкарам всеки един сом. Вярвам ти, защото са ти удряли доста пъти големи и чувството ти е познато.
Макарата е куантум бока 40, перфектно балансира целия такъм и най-важното много прецизен за мен аванс.
Цена за комплекта 400лв

- Прикачени файлове
-
- d87d55309b3d1201d2b26f601e29bfc7.jpg (32.62 KiB) Преглеждано 1925 пъти
-
- $T2eC16ZHJF0E9nmFSuLcBQEsB5OM(g~~60_12.jpg (94.53 KiB) Преглеждано 1925 пъти
- minchoto
- ще става разбирач
Ами аз съм споделил, колега професионалист - кратко и ясно, за разлика от теб:Troli Rapala написа:Ма нали тебе те чакахме бе колега фидерист,ти да му препоръчаш нещо,че по-ги разбираш макарите и въдиците!Покажи му своите макари и въдици,па ни сподели кой от форума ти ги е пробутал без да иска!
Кой ми ги е пробутал, не е интересно за никой, важното е, че съм с прекрасни впечатления от въпросните такъмиminchoto написа:Пръчка UGLY STIK Gold Tiger + 722 Trolling - http://www.bpfishing-bg.com/index.php?r ... duct_id=84" onclick="window.open(this.href);return false;
Макара Penn Slammer 460 - http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7215" onclick="window.open(this.href);return false;
Успех

Мисля, че и ти има какво да споделиш с аудиторията по този въпросTroli Rapala написа:А сега моля те,би ли ни показал с каква въдица и макара е изваден,та да се ориентираме в обстановката?![]()
Благодаря,предварително!

Хубав такъм имаш Стоманчо.С него няма как да ти се опре риба наистина.
Има модели на Куантум,които ги продават във всички сомски сайтове в чужбина.Тук също ги има.А за Шимано,няма какво да говорим.
Не знаех,че фотото на сомската глава е на твоята риба.Само воблера познах и даже зная на кой е.
От сега нататък ще смятам,че всеки твой успех е и наш.

Има модели на Куантум,които ги продават във всички сомски сайтове в чужбина.Тук също ги има.А за Шимано,няма какво да говорим.
Не знаех,че фотото на сомската глава е на твоята риба.Само воблера познах и даже зная на кой е.

От сега нататък ще смятам,че всеки твой успех е и наш.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Благодаря на Стоманко за споделеното!
Значи твоята пръчка е с тежина 230грама?
Това е много важен момент за избора на въдица за тролинг=ТЕЖИНАТА!
Моите също са в границата около 200грама,даже и по-леки защото ме кефи да вадя или да се боря с всяка риба само с една ръка за повече усещане и емоция!
Макарата уморява рибата,а не пръта и за това е по-важно да се инвестират големи кинти в нея!Ролята на пръта е друга стига да е лека,защото предложеното Ъгли-Тайгър=400грама е за хора които не разбират тънкостите в тролинга!Този баят колец е подходящ и се използува за тролинг с даунригер!
Та който лови с геги по 400-500грама без даунригер си е за негова сметка и няма какво да добавя!
Само не ми стана ясно,защо Стоманко си е купил точно такава пръчка за тролинг Къса и Лека от КАРБОН,а не некой тежък стъклопластов колец като Ъгли-Тайгър?
Не виждам смисъл да се дават 100лева за стъклопластов колец,като е пълно с такива по 20-30лева на всякакви марки?
Не бих платил 80лева повече само защото Ъгли-Тайгър е с дръжка имитация на корк!

Само не ми стана ясно,защо Стоманко си е купил точно такава пръчка за тролинг Къса и Лека от КАРБОН,а не некой тежък стъклопластов колец като Ъгли-Тайгър?
За тролинг по-дълга от 2,10 не е удобна и само пречи, особено когато си в най-малката лодка на гьола
. Преди тази имах спийд мастер 50-100 и въпреки че беше 180гр. акцията идваше много баята за плитки и дребни воблери. Затова тази 20-70гр. ми дойде точно това, което търсих.
Макарата е изцяло метал тежи 420гр. и за размер 40 има значително по-голяма шпула от шиманата 4000. По-тежка няма да взема, защото излишно ще уморява ръката при продължителна борба. А и на тази и дават драг 24либри, което не че има голямо значение при нашия тролинг, при положение че работим на мек аванс.
За тролинг по-дълга от 2,10 не е удобна и само пречи, особено когато си в най-малката лодка на гьола

Макарата е изцяло метал тежи 420гр. и за размер 40 има значително по-голяма шпула от шиманата 4000. По-тежка няма да взема, защото излишно ще уморява ръката при продължителна борба. А и на тази и дават драг 24либри, което не че има голямо значение при нашия тролинг, при положение че работим на мек аванс.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Значи Стоманко е пробвал и мислил,мислил и пробвал различни варианти,пък накрая се е спрял на този вариант!
Ставаме двама с този лек и удобен вариант!Изброихме предимствата,та всеки си има глава на раменете и може да избира свободно тежък или лек вариант за въдица и макара,за тролинг! 

Да Стоманко е пробвал и мислил.....дълги години наред,нищо,че това му беше 2-я сом в живота.(нищо лично Стоманко,говоря на колегата и не се заяждам с теб....уважавам те).
Сега на състезанието Меркюри Оупън ще бъде закаран симулатора и ще имат възможност всички да пробват безплатно вадене на различни килограми сомове и марлини.Та ще те видя и тебе как боравиш със съчката,която ползваш.
Макарата наистина е от изключително голямо значение и при здрав такъм се правят разлики в минутите на вадене.
Другото,което ще има специално за теб Саше,машинка за правене на възли....флоро към брейд.И ако ми скъсаш някой такъм на снадката ще те поздравя.Щото си голям философ,но воблера в устата на сома е твой и добре,че беше Стоманко да ти го върне,иначе капото щеше да е 100%.
Сега на състезанието Меркюри Оупън ще бъде закаран симулатора и ще имат възможност всички да пробват безплатно вадене на различни килограми сомове и марлини.Та ще те видя и тебе как боравиш със съчката,която ползваш.
Макарата наистина е от изключително голямо значение и при здрав такъм се правят разлики в минутите на вадене.
Другото,което ще има специално за теб Саше,машинка за правене на възли....флоро към брейд.И ако ми скъсаш някой такъм на снадката ще те поздравя.Щото си голям философ,но воблера в устата на сома е твой и добре,че беше Стоманко да ти го върне,иначе капото щеше да е 100%.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Опааа,къде се изгуби бре?
Кажи кво си купи,като въдица и макара за тролинг?
Вече съдя за развитието на някой тролингист по такъмите и воблерите,та за това ми е интересно на какъв етап си?

За момента съм се спрял на въдиця и макара Penn но все още обмислям защото не съм сигурен за водачите на въдицата https://www.fishing-market.com/shop/pro ... uctID=4364" onclick="window.open(this.href);return false;
макарата мисля да е Penn Slammer 460
А ето и скромната ми колекция воблери за която също може да ми дадете съвети с каво да я допълня
макарата мисля да е Penn Slammer 460
А ето и скромната ми колекция воблери за която също може да ми дадете съвети с каво да я допълня
- Прикачени файлове
-
- IMG_6284-1600.jpg (152.07 KiB) Преглеждано 1827 пъти
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Опааа,вече е късно за съвети защото си минал през "облъчването"!
Пръчката е минала покрай карбона=а дано е 100%карбон,ма надали!
Май треаше първо да прочетеш предишната тема по въпроса,където обясних какво е "Процес Хауалд" при Пен и Шекспир!Нема как една въдица 2.10-2.40м. да тежи 300-400грама и да е направена 100% от карбон!
Влез в официалния сайт,там никъде не пише 100% карбон за този модел въдица,докато при новия подобрен модел Нано пише 1/3 от въдицата е от карбон 30Т или 40Т и..........,как и да е,като мине време ще се усетиш и ще знаеш,че Сърф пръчката не е за тролинг!
Макарата е добро начало,а за воблерите ти завиждам колко са малко и по-лесно ще избираш!
Успех,пътя за развитие е изцяло пред теб!