Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица и макара за тролинг
Модератор: bobopeli
Въдица и макара за тролинг
Здравейте на всички
Аз те първа искам да си организирам свободното време с тролинг и искам да си закупя подходящото оборудване което ще ми помогне за едно незабравимо преживяване на изваждането на голяма риба (ако имам късмет де).
Разполагам със сонар,лодка,мотор и сага е ред на въдица и макара за които сам заделил 400 лева.
Това което съм разбрал до момента е че късата въдица отчита по добре играта на воблера но ми се иска да е по дълга защото си мисля че удоволствието при ваденето ще е по голямо,а относно макарите си мисля че трябва да е по бавно оборотна за да е по мощна.
Надявам се да ми предложите нещо което вече сте изпробвали и ще ми е от помощ на новак като мен.
Благодаря предварително
Аз те първа искам да си организирам свободното време с тролинг и искам да си закупя подходящото оборудване което ще ми помогне за едно незабравимо преживяване на изваждането на голяма риба (ако имам късмет де).
Разполагам със сонар,лодка,мотор и сага е ред на въдица и макара за които сам заделил 400 лева.
Това което съм разбрал до момента е че късата въдица отчита по добре играта на воблера но ми се иска да е по дълга защото си мисля че удоволствието при ваденето ще е по голямо,а относно макарите си мисля че трябва да е по бавно оборотна за да е по мощна.
Надявам се да ми предложите нещо което вече сте изпробвали и ще ми е от помощ на новак като мен.
Благодаря предварително
Re: Въдица и макара за тролинг
Забравих да спомена че ще влача най вече на Ивайловград
-
- ще става разбирач
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=129&t=66840" onclick="window.open(this.href);return false; 

Прочетох темата но там се говори или не говори а спори за въдици не се споменава макари а бих искал тук някой да посочи конкретна въдица и макара от които е доволен
- minchoto
- ще става разбирач
Пръчка UGLY STIK Gold Tiger + 722 Trolling - http://www.bpfishing-bg.com/index.php?r ... duct_id=84" onclick="window.open(this.href);return false;
Макара Penn Slammer 460 - http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7215" onclick="window.open(this.href);return false;
Успех
Макара Penn Slammer 460 - http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7215" onclick="window.open(this.href);return false;
Успех

-
- ще става разбирач
Точно и на място и без да се замисляш.minchoto написа:Пръчка UGLY STIK Gold Tiger + 722 Trolling - http://www.bpfishing-bg.com/index.php?r ... duct_id=84" onclick="window.open(this.href);return false;
Успех
Взимаи ги и да знаеш,че на този голям водоем има и много големи сомове ..
Плетеняка да е 0.20 и наблегни на Shad rap i Tail Dencer ...
И да пишеш какво си хванал,освен настинката

Съгласен съм със всичко останало без това изречение.Атанас_Д написа: Плетеняка да е 0.20 и наблегни на Shad rap i Tail Dencer ...
Освен,ако не съм разбрал,че човека няма да лови и троли за сом.
0.20мм. брейд е прекалено тънък,а макар Денсера и Шад-рапа да са уловисти воблери са едни от най-слабите при удър на сом.
От макарите ти предлагам тази за около 260лв.Тествали сме я многократно с големи натоварвания на симулатор.Има уловени реални риби от нас,които можеш да видиш във филмите на Калоян Белополски.

Другите макари които ми харесват на БГ пазара и са в посочения от теб ценови клас са Тика Талисман,посочения Пен Сламер 460 и някои модели на Окума.

Аз ползвам в момента тези Дайви Фантом(известни за Европа под името Каприкорн),които ще продавам(260лв,) за да си взема нещо от по-висок клас.

Тунинговал съм ги с карбофлекс шайби с което съм увеличил драга им с 30% и сега е към 15кг.Добавил съм допълнително още един японски лагер,като съм заменил втулка и съм ги обслужил със специална смазка на Абу Гарсия(най-доброто за спинингови макари).

Ето клипче как се проверява дали аванса на макарата е плавен и без засичане.

Мога още да говоря за макарите на БГ пазара в посочения от теб ценови клас,като същото важи и за въдиците.Бих го направил при конкретен въпрос и реални желания за съвет от моята особа.
Всичко което съм написал съм го съобразил с посочения бюджет за въдица и макара.
Въдиците,които ми харесват за тролинг са 4-5 вида на 3 различни марки.Ако си от София бих те завел на място при вносителите за да можеш да докоснеш продуктите и да си избереш според твоя вкус и това,което ще чуеш за тях.
Момчета благодаря за препоръките.Точно на това се надявах на конкретна марка и модел,но ми се иска като ида в магазина да поискам да подържа няколко в ръцете и тогава да си избера,за това ще ви помоля ако може поне още една въдица да ми предложите
Относно трабукото къде мога да го намеря на тази цена

За мое съжаление не съм от София и ако може да посочиш още няколко модела ще съм ти много благодарен.Emo-83 написа: Мога още да говоря за макарите на БГ пазара в посочения от теб ценови клас,като същото важи и за въдиците.Бих го направил при конкретен въпрос и реални желания за съвет от моята особа.
Всичко което съм написал съм го съобразил с посочения бюджет за въдица и макара.
Въдиците,които ми харесват за тролинг са 4-5 вида на 3 различни марки.Ако си от София бих те завел на място при вносителите за да можеш да докоснеш продуктите и да си избереш според твоя вкус и това,което ще чуеш за тях.
Относно трабукото къде мога да го намеря на тази цена
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Когато ги държиш в магазина,нищо няма да усетиш!
Усета за такъмите идва от извадените риби и от реалните битки,а не от сухия тест в тъпия магазин!
Ако сега тръгваш е важно да тръгнеш ПРАВИЛНО от А към Я,а не да се изхвърлиш по препоръка на някой и да чакаш градация!
В живота и риболова има едно желязно правило:"Тръгни с малката кошница на пазар,па ако не ти стигне все ще се оправиш стига да повикаш НЕВОЛЯТА!"
Моя съвет е да заложиш такъми за риби до кило-две,които са 99% от улова на тролинг,па ако се почувстваш силен и недостижим за по-големи ми се обади,да ти дам СТАТИСТИКАТА в ръце и сам да си ги сметаш!
Успех в тролинга! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Само ще добавя,че изборът на въдица и макара за какъвто и да е риболов е като изборът между Руса или Черна мацка!
Един е доволен,па друг не!
Важното е на теб да ти аресва и най-важното,да ти помогнат максимално за развитие в риболова!Който разбира,не разделя риболова на хванатия вид риба,защото улова на всяка риба си носи своята специфика и удоволствие!Най-тъпия риболов е да игнорираш всички видове риби и да се отдадеш на само една и съща риба до безкрай! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
За Денсърите и Шадрапите си има друга тема,но не се притеснявайте и не ги мислете толкова!
Ето една 40-ка на Денсър за изплакване на окото и има още много преди нея,ма много едри сомове ще станат и няма да ни стигнат страниците у темата!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Бих ти препоръчал един-два Суверана на Абу,но за съжаление струват между 500-800лева и не са за всеки!

Тази също не е лоша за 1300-1800лева!

За нормални хора има и други екстра-драг макари!
Един Пен-чо и неговите братя Ахаби!

Или евтини за бедни!
Тази макара ми извади 32-ка та още ме е яд,че я подарих за 50кинта,но важното е че пак се е отчела с добър сом!

С това Флюгерче за стотина лева извадих 28-ца,но ме предаде после след 2ч. и 40м. в една битка и драга не зацепи,та загубих и ги замених с по-баяти!

Тази също не е лоша за 1300-1800лева!

За нормални хора има и други екстра-драг макари!

Или евтини за бедни!

С това Флюгерче за стотина лева извадих 28-ца,но ме предаде после след 2ч. и 40м. в една битка и драга не зацепи,та загубих и ги замених с по-баяти!

- minchoto
- ще става разбирач
Troli Rapala написа:....................

oppaaa написа:Прочетох темата но там се говори или не говори а спори за въдици не се споменава макари а бих искал тук някой да посочи конкретна въдица и макара от които е доволен
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ма нали тебе те чакахме бе колега фидерист,ти да му препоръчаш нещо,че по-ги разбираш макарите и въдиците!minchoto написа:Troli Rapala написа:....................Толкова много приказки и ... нищо
А човека искаше:
oppaaa написа:Прочетох темата но там се говори или не говори а спори за въдици не се споменава макари а бих искал тук някой да посочи конкретна въдица и макара от които е доволен

Саше,спри да пишеш на лична основа и вечна контра.Нито е градивно,нито ще постигнеш нещо освен разправии.Пиши за нещата,които знаеш и дай точно предложение на човека.Не му предлагай макари извън ценовия клас и въдици,които ги няма на пазара.Не му предлагай въдици за кило-две,когато е тръгнал за сом.....щото там не зная как селектираш рибата.Всичко посочено от мен става за бяла риба и сом,като гарантирам играта и отчитането на малките воблери.
Конкретно в случая не пуснах на човека въдиците,които харесвам,защото ги нямам снимани в лично фото.Няма да пусна ликове от сайт,защото ще ме обвиниш в търговия и споровете ще продължат за което нямам никакво желание.
За разлика от теб,държа на думата си и не пускам линкове към никакви сайтове....нито в този форум-нито в другия.
Сега ще изброя въдици,които ги има на БГ пазара и се харесват на мен и на повечето колеги за пари между 90 и 155лв..
Ъгли Стик 12-25лб.дължина 2.18м. 95лв.
Тика Уинс с жило отпред 143лв. 2.40м.
Тика Уасаби 12-30лб. 2.13м. цяло коляно цена 156лв.
Тика Актив. 2.40м. 20-40лб. 135лв.
Окума класик тролинг
Окума Магда тролинг
Севидж Гиар тролинг
Ред Драгон
Някои от инлайн въдиците на Дайва,които за съжаление ги няма в късия вариант,но при желание за подобна въдица ще ти намеря алтернативи на добри марки.
Има хубави модели и на Колмик,но техните данни не зная.
Поста ще си го допълня,когато извадя данните на останалите въдици.
Конкретно в случая не пуснах на човека въдиците,които харесвам,защото ги нямам снимани в лично фото.Няма да пусна ликове от сайт,защото ще ме обвиниш в търговия и споровете ще продължат за което нямам никакво желание.
За разлика от теб,държа на думата си и не пускам линкове към никакви сайтове....нито в този форум-нито в другия.
Сега ще изброя въдици,които ги има на БГ пазара и се харесват на мен и на повечето колеги за пари между 90 и 155лв..
Ъгли Стик 12-25лб.дължина 2.18м. 95лв.
Тика Уинс с жило отпред 143лв. 2.40м.
Тика Уасаби 12-30лб. 2.13м. цяло коляно цена 156лв.
Тика Актив. 2.40м. 20-40лб. 135лв.
Окума класик тролинг
Окума Магда тролинг
Севидж Гиар тролинг
Ред Драгон
Някои от инлайн въдиците на Дайва,които за съжаление ги няма в късия вариант,но при желание за подобна въдица ще ти намеря алтернативи на добри марки.
Има хубави модели и на Колмик,но техните данни не зная.
Поста ще си го допълня,когато извадя данните на останалите въдици.