Техники в мач-риболова

Модератор: Paublo_Eskobar

tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Здравей sladkovodni .

В списание "Български Риболовец" брой 12 / декември / от 2001г. има възли за връзване на флуорокарбоново влакно с монофилно и преплетено - мисля че ще ти свършат работа .Ако го нямаш , или не можеш да го намериш може да се опитам да ти ги нарисувам или опиша - ако решиш че ще са ти от полза.Възлите се казват: 1.Възел Дънкан 2.Възал Суис Ханс. 3. Възел Къмпаунд 4. Възел Хомър и 5. Възел Клинч .

Късмет и наслука !
sladkovodnij
новобранец
новобранец

Мнение от sladkovodnij »

tetko влизах в сайта ва "Български риболовец" там има резюме само на някой от публикациит на списанието, а архивът им е само за 2004г.
Немога да настоявам да ми рисуваш възлите, но ако все пак имаш това желание и достатъчно свободно време, ще ти бъда безкрайно благодарен! :D :D :D
КЛИНЧА съм го пробвал, но не съм възхитен от качествата му. Има по малко извести възли, които го преборват. Вързвам едно и също влакно с клинч и с др. възел и ги запримчвам, опиъвам с кантарче КЛИНЧА СЕ КЪСА на около 70-75% от здравината на влакното.
Харесвам сръчните ръце!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Здравей sladkovodni .

Време и желание не ми липсват да опитам да ти нарисувам възлите ,но се притиснявам дали ще ги направя достатъчно разбираеми .Затова ти предлагам да ти сканирам въпросната статия и да ти я изпратя на личния имеил - ако си съгласен ми даи някъкъв имеил.
Относно възела Клинч : аз съм много доволен от него - ползвам го от както го видях в списанието и до сега не ме е подвеждал - правил съм си експерименти , влакното се къса , но извън възела , а възела си остава цял.
Наскоро видях някъде из нета възел Клинч ,който нямаше нищо общо с този от списанието - да не би да говорим за два различни възела?
Наслука !
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Тетко , чакай чакай :D прочетох ча си знаел рецептата за някъкъв
вълшебен възел , :wink:
ще е нахално ли да те помоля , ако си я скенирал статията да ми я пратиш и на мене по е-маил . Ще съм ти благодарен , сигурен и щадящ влакното възел не се намира лесно .
Благодаря ти предварително и наслука
e-mail : chirusa_bg@yahoo.com
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Еее чак пък вълшебен не бих казал.Въобще не е нахално . Днес ще скенирам статията и ще ти я изпратяв.
Наслука!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

БЛАГОДАРЯ ТИ :oops:
sladkovodnij
новобранец
новобранец

Мнение от sladkovodnij »

tetko и аз ти благодаря предварително. Щом имаш скенер давай.
E-mail:ivkoco@abv.bg
Ще се радвам ако аз някога бих могъл да ти бъда полезен с нещо.
Относно КЛИНЧА видях го точно в нета, така че твърде е възможно да говорим за различни възли. Пусни и него ако обичаш.
Само да не станем много учениците с пощите, че тогава ще ми теглиш една................ :evil: :twisted: :evil: :twisted: !!!
Харесвам сръчните ръце!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

До sladkovodnij и chirusa_bg

Ако нещо съм объркал и не получите статията с възлите пишете да ви я пусна повторно.Ще се радвам ако съм ви помогнал.

sladkovidni моляте като разгледаш възлите пусни само едно кратка съобщение тук във форума дали наистина става въпрос за два различни възела - просто ми е любопитно.

Наслика и късмет - само големи рибоци да дърпате през настоящия сезон.
sladkovodnij
новобранец
новобранец

Мнение от sladkovodnij »

Здравей tetko! Много ти благомерси!

Ти си голям антиквар бе брато, де ги вадиш тия от 2001г.
Довечера започвам практически занятия по усвояване на възлите от картинките. След това ще има и тестване.
Относно клинча - Говорил съм и съм имал в предвид "Съвършен клуп", а съм писал, че това е "Клинч". Много елементарно се издъних! :oops: :oops: :oops: Извинявам се на форума!
А иначе, Клинча при мен си е в серийно производство, но и него го вързвам по малко по различен начин от това, което ми показваш ти, обаче съм доволен от него.
Това което аз вързвам и го наричам Клинч го има на oberon.cult.bg/Fish/Snarqjenie/vazli.html Там го има и въпросния Съвършен клуп и др. възли.

Успех и НАСЛУКА!
Харесвам сръчните ръце!
tetko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tetko »

Това е първия брой който си купих от тази поредица ,от там на татък имам почти всички броебе , и зимъска кът няма риба се залъгвам със списанията.
Хич да не ти пука че е станала издънка ,нали се разбрахме накрая.
Разгледах възлите от адреса ,който си посочил и мисля че като пробваш новия Клинч ще забравиш за този който си използвал до момента.
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Супер сте, ами що не подкараш ред твърдо моно, ред меко моно,па после - потъващо, па плаващо... и тн. и тн :twisted: :twisted: :twisted: И един въпрос към всички: Колко издържа 010 - плетено 8) 8)
Аватар
pet55
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pet55 »

зависи от марката но не по малко от 3 - 3.5 кг.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”