Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил
Тук се боря с една 32-ка на тролинг в силен вятър и вълни!
Сомът мина през борда без да се обърнем!
Мога да стоя и прав в лодката с часове,въпрос на навик и желание!

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Виж и тази сигурно е много стабилна, щом мацката стои изправена...Troli Rapala написа:Тук се боря с една...

Благодаря за постовете @Troli Rapala! 
1200 лв става, но 80 кг са множко. За толкова колесар, тогава пък по-голямка лодка, а караваната на колата отгоре ....
Двойния корпус не само че тежи, но и са го направили крив за фасон, та ще ми пречи. Едностенните лодки също са непотопяеми, обезпечени са с балони в носа и кърмата.
Темата "стабилност" не ме вълнува, дамата не е мой тип!

1200 лв става, но 80 кг са множко. За толкова колесар, тогава пък по-голямка лодка, а караваната на колата отгоре ....

Двойния корпус не само че тежи, но и са го направили крив за фасон, та ще ми пречи. Едностенните лодки също са непотопяеми, обезпечени са с балони в носа и кърмата.
Темата "стабилност" не ме вълнува, дамата не е мой тип!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тия двете мацки барабар с кучката ако закъсат много,че ги спасим веднага на моето корито и кючек ша играят от кеф!
Алуминиевите лодки на Линдер-Фиш 410 от клипа са по-нестабилни от Сепията и мога да обясня защо!
4000 левчета за алумин са доста далече от масова лодка за 800лева!
Щом изключваме стабилността,като критерий за избор то бих предпочел пак Сепията-47кила заради отсеците на носа и бака!Сигурен ли си в мерките на посочените лодки,щот ми се струва че Шуменската е 315санта,а Тутраканката е 285см?
Тутраканката ми изглежда по-малка и съответно по-лесна за качване на покрива на колата!Схемата на Сампо е същата,лодка Романтика върху Партнера и Караванка отзад!Романтиката също е перфектен избор,щот е лекичка алуминка с правоъгълна форма/намалява се клатенето/ и е на добра цена,вървят около хилядарката!
Сампо е твоя пример,намери му снимките!

Да разбираме, че става въпрос за ползване на язовир или река. Защото мисля че и двете не са подходящи за море. Аз бих избрал "шуменката". И един безплатен съвет, ако темата "стабилност" не те интересува, обърни внимание на мореходността като критерий за избор.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Е за кво му е мореходност,да нема да минава през Ламанша за по-преко?pavlin69 написа:Да разбираме, че става въпрос за ползване на язовир или река. Защото мисля че и двете не са подходящи за море. Аз бих избрал "шуменката". И един безплатен съвет, ако темата "стабилност" не те интересува, обърни внимание на мореходността като критерий за избор.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tjueO9cLwc
Не изглежда грам мореходна,а само "пляс,пляс,педалитееее-водно колелоо"!

Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;
- krokibg
- учете се от него
Какво се бориш бе,виж се че седиш като че ли си глътнал бастунTroli Rapala написа:Тук се боря с една 32-ка на тролинг в силен вятър и вълни!Сомът мина през борда без да се обърнем!
Мога да стоя и прав в лодката с часове,въпрос на навик и желание!
![]()

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ще разгледам този тип лодки, благодаря колега!bulgarian написа:Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;

Мореходност не знам как се определя, но лодката на море с мен няма да ходи, на язовири, езера и реки ще ходи.
Кое определя едната с по-добра мореходност спрямо другата, ако мореходност е:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Това, че не изглежда не означава, че не изпълнява качествата, които автора на темата се е постарал да намери и публикува малко по-нагоре. А, че му е необходима мореходност е повече от ясно. Друг е въпроса в каква степен. Ако ще я ползва само в язовир там всяко детско корито изпълнява първите три елемента на мореходността. Като му сложиш и мотор и ето ти на тебе лодка. Шегувам се разбира се. Не е за подценяване мореходността, но зависи къде и от колко човека ще се ползва.Troli Rapala написа:Е за кво му е мореходност,да нема да минава през Ламанша за по-преко?pavlin69 написа:Да разбираме, че става въпрос за ползване на язовир или река. Защото мисля че и двете не са подходящи за море. Аз бих избрал "шуменката". И един безплатен съвет, ако темата "стабилност" не те интересува, обърни внимание на мореходността като критерий за избор.Ако ти специално се интересуваш от мореходност на тези лодки,потърси в Гуглето за преходи на цял океан с .....!
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tjueO9cLwc
Не изглежда грам мореходна,а само "пляс,пляс,педалитееее-водно колелоо"!3000мили сам у коритцето в Атлантическия океан на гребла за 35дена,па дали е мореходно?
Треа само сърце и дупе,не е за всеки срещнат!
![]()
И още нещо, това че думата мореходност има корен "море" не означава, че се отнася само за лодки които ще се ползват на море.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
А стига бе,а кво точно означава коренът "море",че не се сещам?pavlin69 написа:
И още нещо, това че думата мореходност има корен "море" не означава, че се отнася само за лодки които ще се ползват на море.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
В този файл се определя мореходността на КОРАБИТЕ,а не на рибарските или туристическите лодки!agogov написа:Ще разгледам този тип лодки, благодаря колега!bulgarian написа:Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;Всичко ме устройва, единствено компромис с външния вид за сега......
Мореходност не знам как се определя, но лодката на море с мен няма да ходи, на язовири, езера и реки ще ходи.

Имаш ли наблюдения/и сведения/ за околосветското на Дончо Папазов?Troli Rapala написа:В този файл се определя мореходността на КОРАБИТЕ,а не на рибарските или туристическите лодки!agogov написа:Ще разгледам този тип лодки, благодаря колега!bulgarian написа:Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;Всичко ме устройва, единствено компромис с външния вид за сега......
![]()
Та да не намесваме Капитанското и Корабите в любителския риболов моля,моля!
![]()
Аре да не намесваме и Дончо Папазов,че ще стане мазало!
![]()
Качването на покрива на колата е единственото изискване за търсената лодка,плюс цена около хилядарката,всичко друго е спам и ръсене на излишен мозък!
Няма да стане мазало, ако се каже истината!
А условието наистина е да се качи на багажника на автомобил.....и само това
Ок, няма да даваме повече акъл и съвети!Troli Rapala написа:В този файл се определя мореходността на КОРАБИТЕ,а не на рибарските или туристическите лодки!agogov написа:Ще разгледам този тип лодки, благодаря колега!bulgarian написа:Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;Всичко ме устройва, единствено компромис с външния вид за сега......
![]()
Та да не намесваме Капитанското и Корабите в любителския риболов моля,моля!
![]()
Аре да не намесваме и Дончо Папазов,че ще стане мазало!
![]()
Качването на покрива на колата е единственото изискване за търсената лодка,плюс цена около хилядарката,всичко друго е спам и ръсене на излишен мозък!

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:

обаче ще трябва да сменяш жената и колата /освен ако твойта не е чехкиня де.../