Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Заключено
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил

Мнение от Troli Rapala »

Тук се боря с една 32-ка на тролинг в силен вятър и вълни! :wink: Сомът мина през борда без да се обърнем! :rolleyes: Мога да стоя и прав в лодката с часове,въпрос на навик и желание! :idea:

Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Troli Rapala написа:Тук се боря с една...
Виж и тази сигурно е много стабилна, щом мацката стои изправена...

Изображение

Изображение
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

Благодаря за постовете @Troli Rapala! :)
1200 лв става, но 80 кг са множко. За толкова колесар, тогава пък по-голямка лодка, а караваната на колата отгоре .... :lol:
Двойния корпус не само че тежи, но и са го направили крив за фасон, та ще ми пречи. Едностенните лодки също са непотопяеми, обезпечени са с балони в носа и кърмата.

Темата "стабилност" не ме вълнува, дамата не е мой тип! :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тия двете мацки барабар с кучката ако закъсат много,че ги спасим веднага на моето корито и кючек ша играят от кеф! :wink: Алуминиевите лодки на Линдер-Фиш 410 от клипа са по-нестабилни от Сепията и мога да обясня защо! :wink: 4000 левчета за алумин са доста далече от масова лодка за 800лева! :wink:Щом изключваме стабилността,като критерий за избор то бих предпочел пак Сепията-47кила заради отсеците на носа и бака!Сигурен ли си в мерките на посочените лодки,щот ми се струва че Шуменската е 315санта,а Тутраканката е 285см? :rolleyes: Тутраканката ми изглежда по-малка и съответно по-лесна за качване на покрива на колата!Схемата на Сампо е същата,лодка Романтика върху Партнера и Караванка отзад!Романтиката също е перфектен избор,щот е лекичка алуминка с правоъгълна форма/намалява се клатенето/ и е на добра цена,вървят около хилядарката! :drinkers: Сампо е твоя пример,намери му снимките! :wink: :drinkers:
pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

Да разбираме, че става въпрос за ползване на язовир или река. Защото мисля че и двете не са подходящи за море. Аз бих избрал "шуменката". И един безплатен съвет, ако темата "стабилност" не те интересува, обърни внимание на мореходността като критерий за избор.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

pavlin69 написа:Да разбираме, че става въпрос за ползване на язовир или река. Защото мисля че и двете не са подходящи за море. Аз бих избрал "шуменката". И един безплатен съвет, ако темата "стабилност" не те интересува, обърни внимание на мореходността като критерий за избор.
Е за кво му е мореходност,да нема да минава през Ламанша за по-преко? :mrgreen: Ако ти специално се интересуваш от мореходност на тези лодки,потърси в Гуглето за преходи на цял океан с .....! :rolleyes: :drinkers:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tjueO9cLwc

Не изглежда грам мореходна,а само "пляс,пляс,педалитееее-водно колелоо"! :mrgreen: 3000мили сам у коритцето в Атлантическия океан на гребла за 35дена,па дали е мореходно? :rolleyes: Треа само сърце и дупе,не е за всеки срещнат! :cry: :rolleyes:
bulgarian
новобранец
новобранец

Мнение от bulgarian »

Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Troli Rapala написа:Тук се боря с една 32-ка на тролинг в силен вятър и вълни! :wink: Сомът мина през борда без да се обърнем! :rolleyes: Мога да стоя и прав в лодката с часове,въпрос на навик и желание! :idea:

Изображение
Какво се бориш бе,виж се че седиш като че ли си глътнал бастун :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
agogov
новобранец
новобранец

Мнение от agogov »

bulgarian написа:Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще разгледам този тип лодки, благодаря колега! :D Всичко ме устройва, единствено компромис с външния вид за сега......

Мореходност не знам как се определя, но лодката на море с мен няма да ходи, на язовири, езера и реки ще ходи.
Кое определя едната с по-добра мореходност спрямо другата, ако мореходност е:
moreh.gif
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

Troli Rapala написа:
pavlin69 написа:Да разбираме, че става въпрос за ползване на язовир или река. Защото мисля че и двете не са подходящи за море. Аз бих избрал "шуменката". И един безплатен съвет, ако темата "стабилност" не те интересува, обърни внимание на мореходността като критерий за избор.
Е за кво му е мореходност,да нема да минава през Ламанша за по-преко? :mrgreen: Ако ти специално се интересуваш от мореходност на тези лодки,потърси в Гуглето за преходи на цял океан с .....! :rolleyes: :drinkers:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... tjueO9cLwc

Не изглежда грам мореходна,а само "пляс,пляс,педалитееее-водно колелоо"! :mrgreen: 3000мили сам у коритцето в Атлантическия океан на гребла за 35дена,па дали е мореходно? :rolleyes: Треа само сърце и дупе,не е за всеки срещнат! :cry: :rolleyes:
Това, че не изглежда не означава, че не изпълнява качествата, които автора на темата се е постарал да намери и публикува малко по-нагоре. А, че му е необходима мореходност е повече от ясно. Друг е въпроса в каква степен. Ако ще я ползва само в язовир там всяко детско корито изпълнява първите три елемента на мореходността. Като му сложиш и мотор и ето ти на тебе лодка. Шегувам се разбира се. Не е за подценяване мореходността, но зависи къде и от колко човека ще се ползва.

И още нещо, това че думата мореходност има корен "море" не означава, че се отнася само за лодки които ще се ползват на море.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

pavlin69 написа:
И още нещо, това че думата мореходност има корен "море" не означава, че се отнася само за лодки които ще се ползват на море.
А стига бе,а кво точно означава коренът "море",че не се сещам? :rolleyes: :mrgreen: Пич взе да се правиш на Колумб,чак и "безплатни" съвети даваш,та ми е интересно ако си платим на ко ша ма научиш? :rolleyes: Дай да си говорим според възможностите и опита,а не базирайки се на фантастични представи относно собствените си тайни желания! :wink: Не вярвам да разбираш от лодки и да имаш голям опит,та чекам оборване! :rolleyes: Мисля така,защото няма как да мислиш за мореходност при положение,че човека иска да си пренася лодката на покрива на колата,което логично изключва 100коня двигател и 5метра Бостън Уолер! :mrgreen: Железен,заради желязната логика! :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

agogov написа:
bulgarian написа:Към автора на темата: Колега виж такъв тип лодка http://prodavalnik.com/ribarska-alumini ... -i30087911" onclick="window.open(this.href);return false;
Ще разгледам този тип лодки, благодаря колега! :D Всичко ме устройва, единствено компромис с външния вид за сега......

Мореходност не знам как се определя, но лодката на море с мен няма да ходи, на язовири, езера и реки ще ходи.
moreh.gif
В този файл се определя мореходността на КОРАБИТЕ,а не на рибарските или туристическите лодки! :idea: :rolleyes: Та да не намесваме Капитанското и Корабите в любителския риболов моля,моля! :rolleyes: :mrgreen: Аре да не намесваме и Дончо Папазов,че ще стане мазало! :D :cry: Качването на покрива на колата е единственото изискване за търсената лодка,плюс цена около хилядарката,всичко друго е спам и ръсене на излишен мозък! :cry:
pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

Troli Rapala написа:
agogov написа:

moreh.gif
В този файл се определя мореходността на КОРАБИТЕ,а не на рибарските или туристическите лодки! :idea: :rolleyes: Та да не намесваме Капитанското и Корабите в любителския риболов моля,моля! :rolleyes: :mrgreen: Аре да не намесваме и Дончо Папазов,че ще стане мазало! :D :cry: Качването на покрива на колата е единственото изискване за търсената лодка,плюс цена около хилядарката,всичко друго е спам и ръсене на излишен мозък! :cry:
Имаш ли наблюдения/и сведения/ за околосветското на Дончо Папазов?
Няма да стане мазало, ако се каже истината!

А условието наистина е да се качи на багажника на автомобил.....и само това
pavlin69
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin69 »

Troli Rapala написа:
agogov написа:

moreh.gif
Ок, няма да даваме повече акъл и съвети! :)
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Изображение

обаче ще трябва да сменяш жената и колата /освен ако твойта не е чехкиня де.../
Заключено

Обратно към “Екипировка”