Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил
Здравейте колеги!
Поизчетох тук и в други форуми за лодките, предимствата и недостатъците им, имам скромен опит, но се нуждая от вашите мнения, базирани на опит относно твърда лодка, която може да се превозва върху автомобил. От последното произлизат някои ограничения относно тегло(50-60мах) и габарити(дължина 3,60мах). Катамаран не ми е по вкуса. Ще се ползва за риболов и разходка 2,3 пъти годишно.
Защо твърда, защо малка и опасна, нека не обсъждаме в тази тема.
Ето тези оглеждам, някой има ли впечатления от тях?
Тутракан: 315/130/35? ~47 кг Шумен: 2,85/140/55? ~47 кг Някакви подобни, идеи?
Благодаря!
Поизчетох тук и в други форуми за лодките, предимствата и недостатъците им, имам скромен опит, но се нуждая от вашите мнения, базирани на опит относно твърда лодка, която може да се превозва върху автомобил. От последното произлизат някои ограничения относно тегло(50-60мах) и габарити(дължина 3,60мах). Катамаран не ми е по вкуса. Ще се ползва за риболов и разходка 2,3 пъти годишно.
Защо твърда, защо малка и опасна, нека не обсъждаме в тази тема.
Ето тези оглеждам, някой има ли впечатления от тях?
Тутракан: 315/130/35? ~47 кг Шумен: 2,85/140/55? ~47 кг Някакви подобни, идеи?
Благодаря!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Твърда лодка , подходяща за превоз върху автомобил
Ето една идейка.agogov написа:Някакви подобни, идеи?
Благодаря!

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=86&t=81894
Този тип лодки се клатят безобразно.Да се използват за разходки не е добра идея ,тъй като винаги трябва да се съобразяваш къде сядаш, за да не се обърне. Имал съм подобна на "шуменката" със същите параметри и я продадох много бързо.В момента съм с RIB лодка.Успех!
Наясно съм че се клатят и обръщат малките твърди лодчици.....
@dako71 определено лодчето ми хареса, но малко трудно ще я качвам на колата......все пак ще я имам предвид, пук и й следя житието и битието
@dako71 определено лодчето ми хареса, но малко трудно ще я качвам на колата......все пак ще я имам предвид, пук и й следя житието и битието

- pachosz
- сериозен играч
Колега, моята мичуринка (Лагуна-3) преди да си купя колесар я качвах на вана на специално направен за нея багажник. На комби предполагам ще е още по-лесно. 3,45 на 1,45 ми е лодката. Тежи 75 кг.
Проблем беше, че винаги за да я кача, трябваха поне още двама души. Като си купих колесар, проблема изчезна
.
Верно е скъпичко удоволствието, но си заслужава.
Ето как беше преди колесара:

Проблем беше, че винаги за да я кача, трябваха поне още двама души. Като си купих колесар, проблема изчезна

Верно е скъпичко удоволствието, но си заслужава.
Ето как беше преди колесара:

-
- ще става разбирач
Колега замислял ли си се за вариант алуминиева лодкаagogov написа: Поизчетох тук и в други форуми за лодките, предимствата и недостатъците им, имам скромен опит, но се нуждая от вашите мнения, базирани на опит относно твърда лодка, която може да се превозва върху автомобил.
............Някакви подобни, идеи?

Можеш да си ги превозваш на покрива на колата и т.н.
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
/Стоичков/
Според мен всяка над 30-35 ще ти е трудно да я качваш сам на покрив.agogov написа:.. трудно ще я качваМ на колата...
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Алуминиева бих взел, имам и къде да я съхранявам, харесват ми много, сам ще се оправям с нея, но цената й не е оправдана за моите нужди, по-добре да си наемам лодки или назаем .......Бих разгледал конкретно предложение, ако има такова....
Най-полезна в темата би ми била информация и то за първата на снимките(на Тутракан) лодка. Нея не съм я виждал на живо, не съм виждал снимки как стои на вода, снимки на дъното също, наистина ли борда е 35см- според засечката(2-3)см на транеца ми изглежда, че борда е поне 40 см..... Няма ли тук някой с такава лодка?
Ето така смятам да я качвам(надявам се да не се приеме за реклама, макар коритото да ми допада
): http://www.youtube.com/watch?v=s5iPhfeByP0" onclick="window.open(this.href);return false;
Най-полезна в темата би ми била информация и то за първата на снимките(на Тутракан) лодка. Нея не съм я виждал на живо, не съм виждал снимки как стои на вода, снимки на дъното също, наистина ли борда е 35см- според засечката(2-3)см на транеца ми изглежда, че борда е поне 40 см..... Няма ли тук някой с такава лодка?
Ето така смятам да я качвам(надявам се да не се приеме за реклама, макар коритото да ми допада

- Batkata61
- научил се да хвърля
+1 !capetano написа:Според мен всяка над 30-35 ще ти е трудно да я качваш сам на покрив.agogov написа:.. трудно ще я качваМ на колата...
-
- ще става разбирач
Има лодка много подобна, като параметри на това което си гледал на видеото. Чешко производство (Marine), много високо ниво на качество. Ако не бъркам мисля, че в момента единия размер около 4 м и нещо е с промо цена. Потърси в нета.agogov написа:Алуминиева бих взел, имам и къде да я съхранявам, харесват ми много, сам ще се оправям с нея, но цената й не е оправдана за моите нужди, по-добре да си наемам лодки или назаем .......Бих разгледал конкретно предложение, ако има такова....
..........
Ето така смятам да я качвам(надявам се да не се приеме за реклама, макар коритото да ми допада): http://www.youtube.com/watch?v=s5iPhfeByP0" onclick="window.open(this.href);return false;
/Стоичков/
/Стоичков/
- pachosz
- сериозен играч
Колегата не е споменал има ли лимит за цената.
Иначе верно тази Marine изглежда чудесно, ама за 410 м. лодка - 4300 лв. при условие, че се ползва 2-3 пъти годишно, на мен лично множко ми се виждат тия парички. За толкова може да се вземе хубава лодчица с двигател +колесар и теглич даже ако няма на колата си
В края на краищата, всеки знае джоба си.
Иначе верно тази Marine изглежда чудесно, ама за 410 м. лодка - 4300 лв. при условие, че се ползва 2-3 пъти годишно, на мен лично множко ми се виждат тия парички. За толкова може да се вземе хубава лодчица с двигател +колесар и теглич даже ако няма на колата си

В края на краищата, всеки знае джоба си.
-
- ще става разбирач
Сега погледнах понеже, както споменах си спомням, че имаше някаква промоция... пише, че е от 4300 на 3870 лв, но не знам има ли още количества!?pachosz написа:Колегата не е споменал има ли лимит за цената.
Иначе верно тази Marine изглежда чудесно, ама за 410 м. лодка - 4300 лв. ...
Иначе колегата казва, че иска да му е лека и пр. за да може да си я качва върху колата и т.н. и наистина бюджет не е споменал

/Стоичков/
/Стоичков/
Показал съм снимки на две лодки. Цените на подобни са под 1000лв. Писах че алуминиевите са хубави, но неоправдано скъпи в моя случай. Търся конкретна информация и отзиви за посочените модели, снимки също. Останалите модели лодки-надуваеми, RIB-ове, алуминиеви и кораби разни само раздуват ненужно темата.........
ПП Говорил съм с 2-ма,3-ма колеги вече, за което им благодаря!
ПП Говорил съм с 2-ма,3-ма колеги вече, за което им благодаря!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Агогов,тия двете лодки които си харесал и са ти по джоба -800лева стават за целта,но не ми аресват,че са само коруби и им липсва вътрешния корпус с който се превръщат в "непотопяеми"!
Аз ползвам Оригинала на Лагуна произведен през 1989г от ТПК-"Младост"-Тутракан,вече 5години във всякакво време и не съм имал проблеми и грижи!Тя всяка твърда лодка се клати,но бързо се свиква и намираш баланса инстинктивно,та не ти прави впечатление!Виж ако можеш да си купиш някоя от тия двете,екстра ще ти е!
1200лв.

1300лв.

Втора употреба вървят около 800лева,но голямата разлика и плюс е в двойния корпус,спрямо тези които си ни показал!
На тая лодка Сепия имам към 2-3000часа на тролинг,кльонк и куршумче без да съм се обръщал!Качвали сме се в нея аз,жената и трите ми деца-събираха се на средната седалка-пейка!Та нема нищо страшно в малките габарити на дадена лодка,стига да ти работи сивото вещество! 

1200лв.

1300лв.

Втора употреба вървят около 800лева,но голямата разлика и плюс е в двойния корпус,спрямо тези които си ни показал!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тук сме двама възрастни и две деца в Сепия от 1200лева!
Никой не реве и не е притеснен,но понеже лодката е с двоен корпус и тежи към 70килограма,не знам дали ще успееш сам да я качиш на покрив на кола?

Те го и 5-ия Пасажер у Сепията-286/130/35!

Те го и 5-ия Пасажер у Сепията-286/130/35!