Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЦИГАНКА И ПАЛАМУД 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
- недялко радков
- ще става разбирач
Re: ЦИГАНКА И ПАЛАМУД 2013
Митко Кирилов написа:Каква изненада днес?
Работя в един комплекс, в който живее един възрастен шотландец,запален риболовец.
Днес по обяд го срещнах и в кофата си имаше един паламуд с размери ~ 40 см и тегло ~ 1,6-1,8 кг.Не вярвах
на очите си, хванах и повдигнах рибата: беше съвсем прясна и тежеше горе долу толкова.
По негови думи рибата е хваната на стръв скарида/prawn!/ от лодка с двама партнЬори, която периодично наема, в района на Галата.
Такъма му беше триколенна въдица с кефалов такъм с тапички.
По време на риболова е наблюдавал и скачащи иларии и платерини с посока на движение към езерото.
Помолих го да ми изпрати на моя адрес снимка и ако я получа, ще се опитам да я кача.
Гарантирам за горното: нито възраста ми нито положението ми позволяват да подвеждам когото и да е било!
Вярвам на колегата!Всякакви аномалии са възможни!Имах случай през дааааалечната 89-та година на Калиакра под крепостта(тогава желязната стълба беше там и пътеката до нея не беше се свлякла в морето,пък и аз бях с 50 кг. по-слаб)с приятели бяхме за попчета от скалите.На стръв скарида и на кука номер 4 корда 0.30 колегата хвана калкан 5 кг,довлече го до брега и нагазихме и го хванахме с ръце.На другия ден отидохме подготвени с калкански такъми с цел да убием калкана,ама убихме ватусите- хванахме повече от 10 и ги пускахме,защото тогава още не ги ядяха(някои бяха огромни)Калкан така и не хванахме.
Така,че има случаи когато дадена риба кълве на това,което най-малко си очаквал!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Митак,ето снимките.Митко Кирилов написа:Каква изненада днес?
Работя в един комплекс, в който живее един възрастен шотландец,запален риболовец.
Днес по обяд го срещнах и в кофата си имаше един паламуд с размери ~ 40 см и тегло ~ 1,6-1,8 кг.........

Поздравления за късмета на колегата.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- smel1968
- ще става разбирач
Това е доста едра риба,честито за късмета.Дано имаме много слука тази година.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
-
- разбира нещата
Благодаря, Киро!
Нека колегите да бъдат информирани!
Не само ден с ден не си приличат, но и така е и с годините!
Дано бъде рибоплодна!
Тази година лично аз очаквам по-големи изненади от "нашествие и присъствие" на пеленгас:непрекъснато и бързо
си разширява ареала !
На слука!
И същото и на немски, за разнообразие:
Petri hail!/ Petri hoch!
Нека колегите да бъдат информирани!
Не само ден с ден не си приличат, но и така е и с годините!
Дано бъде рибоплодна!
Тази година лично аз очаквам по-големи изненади от "нашествие и присъствие" на пеленгас:непрекъснато и бързо
си разширява ареала !
На слука!
И същото и на немски, за разнообразие:
Petri hail!/ Petri hoch!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абеее,който влиза ще хване.
Който стои кът мен зад клавишите,ще цъка кът мухлясъл часовник.
Който стои кът мен зад клавишите,ще цъка кът мухлясъл часовник.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Благодаря за споделеното , колеги! Този буквално е избил рибата , и то на червей?!?!
Според вас има ли смисъл по принцип човек на чепаре или на изкуствена примамка да лови по това време на годинита (или да кажем извън сезона).. Дали рибата ще атакува предвид ниската температура на морето
.. Споделете моля знаещите и по-опитните , тази тема сигурно е доста интересна не само на мен.
Поздрави

Поздрави
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.

Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
-
- разбира нещата
За достовереност,колега, не на червей, а на СКАРИДА!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- bananaman
- вече хвърля и на тежко
Да, извинявам се , на скарида ..Митко Кирилов написа:За достовереност,колега, не на червей, а на СКАРИДА!

За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава 

Ега ти пенсионирания паламуд. Те двамата са като набори бе. Според мен дедото си е направил майтап. Ирландците са известни с добро чувство за хумор.