ЦИГАНКА И ПАЛАМУД 2013

Модератори: emo vasilev, alekst

aris123
новобранец
новобранец

ЦИГАНКА И ПАЛАМУД 2013

Мнение от aris123 »

Колеги и аз да се включа с нова тема...
Макар и с малко закъснение да дам инфо от вчера.На Агалина отидох за зарган,но такъв нямаше само 2 броя ,да не споменавам ужасните вълни заливащи всичко и вятъра ,та реших да пробвам на чепаре.Още с първото хвърляне,оставям я да потъне ии викам си закачих я,но нещо се размърда и обиране с много зор за да не ми качи течението чепарето на скалата и при вдигането 5 циганки дойдоха в повече на пръчката и върха се счупи.Прохвърлях още малко без връх ,но явно е бил малък инцидентно минаващ пасаж.Другите колеги и те минаха на чепарета но без резултат..Забравих да спомена че чепарето на което се хванаха е електрикаво зелено-(самоделка)На връщане минах през Черноморец(пристанището), че имах 2 цели дози,та от кея до края на на скалите беше пълно с рибари.Вадеха по някой друг зарган и илария и платерина.В морето имаше над 30 лодки и не мърдаха няколко часа -вероятно има причина :) Ето и малко снимков материал,за да си вярваме :lol: http://prikachi.com/images/105/6718105H.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://prikachi.com/images/119/6718119O.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ivojekov_vet
новобранец
новобранец

Re: ЦИГАНКА И ПАЛАМУД 2013

Мнение от ivojekov_vet »

aris123 написа:.......и при вдигането 5 циганки дойдоха в повече на пръчката и върха се счупи.
Аз съм закачал 1 циганка на сафридско чепаре и беше голям екшън, а за пет не ми се мисли :smt023
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Баси късмета!!!Екстра риболов си спретнал :drinkers:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogata1 »

Преди 3 часа на излизане след поредния неуспешен риболов на чепаре с лодка срещнах много гларуси , пуснах чепарето ( китайско) и помислих че съм закачил медуза :( Медузата не спря да се дърпа до като не се откачи , последва изненада от циганки , само седем успях да хвана . Нямаше време да ги гоня :(
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

aris123 написа:Колеги и аз да се включа с нова тема...
Макар и с малко закъснение да дам инфо от вчера.На Агалина отидох за зарган,но такъв нямаше само 2 броя ,да не споменавам ужасните вълни заливащи всичко и вятъра ,та реших да пробвам на чепаре.Още с първото хвърляне,оставям я да потъне ии викам си закачих я,но нещо се размърда и обиране с много зор за да не ми качи течението чепарето на скалата и при вдигането 5 циганки дойдоха в повече на пръчката и върха се счупи.Прохвърлях още малко без връх ,но явно е бил малък инцидентно минаващ пасаж.Другите колеги и те минаха на чепарета но без резултат..Забравих да спомена че чепарето на което се хванаха е електрикаво зелено-(самоделка)На връщане минах през Черноморец(пристанището), че имах 2 цели дози,та от кея до края на на скалите беше пълно с рибари.Вадеха по някой друг зарган и илария и платерина.В морето имаше над 30 лодки и не мърдаха няколко часа -вероятно има причина :) Ето и малко снимков материал,за да си вярваме :lol: http://prikachi.com/images/105/6718105H.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://prikachi.com/images/119/6718119O.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Браво!!! :shock: :smt038 :smt038 изловил си циганките за следващите две три години от брега :lol: :lol:
Аватар
joroNH
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от joroNH »

:smt023
Никога на колене пред когото и да е.
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Преди 7-8 години паламуда изби предколедно около 20 ти декември. Дали тази година няма пак да има коледен паламуд?
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Не знам ама аз в събота зазимих парахода и ако това се случи много ще ме е яд :D Въпреки това се надявам да стане.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
yavor_fish
новобранец
новобранец

Мнение от yavor_fish »

lefera1 написа:Преди 7-8 години паламуда изби предколедно около 20 ти декември. Дали тази година няма пак да има коледен паламуд?
Абе то и миналата година някъде по това време хванах последната циганка на пристанището, ама тази май няма как да се случи. Най-малкото няма вече начин човек да припари там. :evil: :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

lefera1 написа:Преди 7-8 години паламуда изби предколедно около 20 ти декември. Дали тази година няма пак да има коледен паламуд?
Па знае ли чиляк кво може да излезе ?
Аз вече не смея се хваля де.
Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Aреее,да не кажете ,че стаявам инфо...днес в Созопол циганките (не тези от близкото Равадиново) по 5 лева килото!
Понеже не ми се отварят и темите за чернокоп и зарган,да река тук,че в Царево и региона има изкарани чернокопи на мрежи и....заргани на бомбарда!Ема за зарганите-червей от този,дето се скатава около мидите по скалите :wink:
Стига плющяхте създърма и бахур,че хем нарушавате(ме) коледните пости,хем за новогодишните празници ще трЕбе да я карате(ме) сал на боб и люти чушки(щот' мезето ще привърши),ами хващайте такъмите и ...бой последен по морето!!! :axe:
Наслука на лудите! :drinkers:
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

КИРО написа:
Па знае ли чиляк кво може да излезе ?
Аз вече не смея се хваля де.
Изображение
Браво.А празния пърт за суджука ли е?
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Каква изненада днес?
Работя в един комплекс, в който живее един възрастен шотландец,запален риболовец.
Днес по обяд го срещнах и в кофата си имаше един паламуд с размери ~ 40 см и тегло ~ 1,6-1,8 кг.Не вярвах
на очите си, хванах и повдигнах рибата: беше съвсем прясна и тежеше горе долу толкова.
По негови думи рибата е хваната на стръв скарида/prawn!/ от лодка с двама партнЬори, която периодично наема, в района на Галата.
Такъма му беше триколенна въдица с кефалов такъм с тапички.
По време на риболова е наблюдавал и скачащи иларии и платерини с посока на движение към езерото.
Помолих го да ми изпрати на моя адрес снимка и ако я получа, ще се опитам да я кача.
Гарантирам за горното: нито възраста ми нито положението ми позволяват да подвеждам когото и да е било!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
bananaman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bananaman »

Много интересно колега!Дано ти прати снимка човека , а да не е от пазара :lol: То при тези температурни аномалии .. аз преди 2 седмици бях с 1 рибар от Бургас (човека живее на Аркутино целогодишно) , който ми се кълнеше че 2012 първия сафрид е хванал края на март на чепаре :shock: :shock:

Поздрави
За 1 ден НАРИБА Господ два дена дава :)
Там, седнал на един нос, Дарий I огледаждаше Понта (Черно море). В действителност, това море заслушаваше възхищението му, тъй като то е най-прекрасното от всички морета.
"История" , Херодот , 5в.пр.Хр.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Не е от пазара! :D Като рибар с дългогодишен опит винаги различавам прясната риба, още повече че на борсата няма такива размери! :P
Нещо се бавят със снимката!
Информацията е достоверна! :!:
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”