shimano & daiwa КО -НЕ

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: shimano & daiwa КО -НЕ

Мнение от Павел Иванов »

Да се надяваме че никога няма да ми се наложи да правя такъв избор :lol: Иначе ако не дай си боже се наложи бих си оставил нещо универсално , доколкото може да съществува такова понятие - въдица Ito. Craft EXC730ML + макара Daiwa EXIST HYPER CUSTOM 3012 + една ролка монофил VARIVAS Super Trout Advance Nylon на 5 либри + една ролка брейд VARIVAS Super Trout Advance Max Power PE braid x 8 в размер 1.2 . Кофтито е че така моменталически се лишавам и от една купчина примамки които бих използвал със съответният такъм , при съответните условия .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

Вероятно няма да ти се наложи да правиш такъв избор, но може да го направиш съзнателно в търсене на съвършенството :D , ако вече не си го постигнал.Аз също съм изръшнал доста макари на Шимано и Дайва в средния клас, ама сега , като се стигна до високия клас, нещо се ослушвам.Наистина ли двете марки нямат алтернатива !?.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

В "лекият" клас алтернативата е на марки които всъщност поръчват на Дайва да им прави макарите и да слагат бранда им от горе . Как Мегабасс примерно , които си избират модел от Дайва , поръчват си съответният тюнинг и имат дЪ топ макара , на дЪ фърст цена :lol: Примерно взимат една Дайва Лувиас за около 300 долара :

Изображение

добавят лагерче + боя + RCS кит и вече имаме Лувито за малце над 500 долара :

Изображение

:D

Друг вариант са "възродените" от япончетата култови модели на някога наистина читави фирми производителки на макари , как АБУ Кардинал 3 / 33 серия , ето я във вариант къстъм тюнинг на Ито Крафта :

Изображение

Изображение

При "тежките" има повече алтернативи - ЗийБасс , Ван Щайл , Акюрат , някои модели на Пенн , при това със собствено , наистина читаво производство .

Павел Иванов
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

Е трябва да се признае, че Лувитото изглежда по-добре от Лувиаса, но това което истински ме заинтригува е абу кардинала.Много ми допада, има съвсем друго излъчване и май ще си търся такава.Ще трябва да прочета повече.А с плетени влакна справя ли се или само найлон?По някаква причина не виждам снимките, които си пуснал на Ито крафт варианта.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами точно на снимките е Ито варианта с упоменатата къстъм партитура , при това номерирана :wink: Ако си с Експлорер може да не ти зарежда някои от японските сайтове , други също са се оплаквали . Самата шпула също е японско къстъм изпълнение но вече не на Ито . Старите са бакелитови а новите алуминиеви . Аз лично не бих ползвал тази макара с плетено , въпреки че на някои означения я дават да работи и с такова . По принцип си се намира в Ибейката , във вариант джапанесе доместик или JDM custom вариант , за около 400 долара - http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=AB ... 3&_sacat=0" onclick="window.open(this.href);return false; , а ако искаш кит на Ито , можеш да си го купиш от тях срещу 17 000 йени , без доставката , която е около 3 000 йени - http://itocraft.com/cardinal/CX.html" onclick="window.open(this.href);return false; .

Павел Иванов
lomsky
новобранец
новобранец

Мнение от lomsky »

Да, вече ги разгледах.Благодаря.Това е макарата.Тъкмо бях изпаднал в безпътица и щях да купувам някоя Дайва, която после да продавам :) и някой да се чуди защо.Ти като почитател на въдиците на Ито крафт, нямаш ли такава?
В клиповете гледам джиткат само с нея.И има ли някакъв чалъм този сайт да е на някакъв по-разбираем език?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Както споменах в поста си от предишната страница , за "лично" ползване , извън състезанията , та да не ги бърничкат , имам три геги от Ито - EXC600ULX , EXC730ML и EXC860MX . Покриват ми диапазона пъстърва - щука и ме устройват перфектно . Кофтито е при тях че ги поръчваш , плащаш изцяло предварително , вкл. шипинга и после чакаш . Аз чаках около четири месеца за гега , сега , след фалита на ЮФМ имали страшно много поръчки за обема дейност който имат и се чакало около година .
Инак ако питането ти е дали нямам АБУ 33 , не нямам , от пишещите във форума със сигурност знам че Мунчо има такава , купувал съм му резервна шпула за нея . В темата за "макарите отвътре" на Румен http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 1&start=30" onclick="window.open(this.href);return false; , я има макарата разглобена и описана баш тая на Муня .

Павел Иванов
joro1331
новобранец
новобранец

Мнение от joro1331 »

С.Върбанов написа:Нормално е да стигнеш до най-високия клас макара рано или късно ! Просто можеш да си спестиш мъките и да си купиш директно висок клас макара за нуждите , които имаш и след време да си я смениш с по нова такава , ако нещо не ти е допаднало в нея или да си я ползваш с години защото високите класове макари трудно ще те предадат и след 10г ползване :idea: Това са едни от най-добрите марки на световния пазар и е нормално да се ползват масово и у нас ! Аз продавам и чисто нови макари на нулевата им цена ( без доставки и банкови плащания ) за да може да са достъпни до повече риболовци и да си купят хубави неща за добри пари !

Примерно тази макара - Shimano Aero 4000 Feeder FA - 5.8:1 - 251лв

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Цената и е 251лв , а за колко би си я купил тук ? Това е среден клас макара , а не висок :wink:

Въртял съм всякакви видове макари и съм ловил с повечето от тях и , ако трябва да съм честен от десетките макари ми допадат не повече от 4-5 макари , но това си е мое мнение и моя преценка :wink:
А за колко бих могъл да си закупя от теб Shimano Aero 4000 Match FA 4000
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Аз ползвам две макари Shimano Aernos 4000, произведени в Малайзия от 3-4 години (които ми костваха по 80-90 лв) и нямам намерение да ги сменям в близко бъдеще. Имат много добър преден аванс (досега не съм срещал макара със заден аванс, която да ми хареса), редят влакното перфектно, работят достатъчно меко и "мазно". За толкова години използване в тежки условия (ловя основно на тролинг в Турция и често, да не кажа винаги макарите са покрити с пръски солена вода) а нямат и следа от корозия. Предишните макари, които ползвах още след първия риболов в Турция им се разказваше играта. Няма спор, че и за 1000 лв може да се купи превъзходна макара, но за човек, който си брои парите мисля, че това са неоправдани разходи.
За вертикал джигинг и морски тролинг за сериозни риби мога да препоръчам Grauvell Molokai 12000. Преди две години си купих такава и съм изключително доволен. Не е евтина (близо 400 лв) но е напълно съпоставима с Shimano Stella 12000 (която струва 4 пъти по-скъпо).
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Да се сравнява Ryobi Carnelian , споменато в случаят под името Grauvell Molokai , със Shimano Stella е меко казано несериозно . Ето едно ревю на Алън където споменава доста подробно защо не трябва да си взимаме точно тази макара - http://jignpopforum.com/index.php?/topi ... -ap-power/" onclick="window.open(this.href);return false; :wink:

Павел Иванов
tinoo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tinoo »

Хареса ми мнението на Тачев :) Разнообразието е солта на живота,
всяка макара си има почерк,който рано или късно омръзва/поне на мен/
и няма нищо лошо в това да се сменя...
Скъпа макара бих си взел,ако живея на нормално място,където се полагат
грижи за рибното богатство и ти е истински кеф да ловиш,за българските
опоскани водоеми и 100лв. ми се струват много за макара,затова ловя с евтини,
които сменям по-4есто,не защото се скапват,а защото ми омръзват...
П.П. По-интересно ми е,ако Павел Иванов трябваше да си остави само
един воблер-кой би бил той? :lol:
Аватар
BACHI
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от BACHI »

От година се запалих със спинингов риболов ..,до тогава 30 години запален шаранджия ,за мене макари за шаран ШИМАНО - за спининг ДАЙВА ..... Shimano Stellata не включвам :))
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

tinoo написа:...П.П. По-интересно ми е,ако Павел Иванов трябваше да си остави само
един воблер-кой би бил той? :lol:
Е тука кръстосвам пръсти и си плюя у пазвата :lol:
Инак нямат никаква свързаност обстановката и стойността на макарата :wink: Е питай го Тачев :lol: Аз пък като си ми хареса някоя макара си я къткам до последно , което пък от своя страна не значи че не си заприходявам нови в доволно количество :oops: Както е казал един от кумирите ми "колкото повече , толкова повече" :D

Павел Иванов
tinoo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tinoo »

:D За мен има свързаност,защото риболова е като всяка друга дейност
и човек практикувайки я,има нужда от успех и колкото е по-голям той,
толкова пове4е инвестира в него :wink: А нашата краста да си заприхождаме
неща,които я ползваме,я не-си е отделно нещо :wink: :D
Много ще ми е интересна следната ситуация-някой да се изгъбарка с нашия
любим модератор и да му скрие вси4ките воблери,да опразни и секцията,и скрина :lol:
Искам да уловя погледа му/преди да е получил удар :lol: / ,да видя как трескаво отваря врати4ки
и чекмеджета, и накрая намира един китайски воблер за 1.50,оставен от зевзека :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ае ся да не употребяваме и качествен бърбън щот на настоящата действителност у нас по-подхожда да се наливаме с паток от джанки д`ба тая крива нива начи :lol: :lol: :lol:
Инак това , гъбаркането , с моето крехко сърдечно здраве , не е добра идея :twisted:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”