Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

shimano & daiwa КО -НЕ
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- краси12345678
- ще става разбирач
shimano & daiwa КО -НЕ
Здравейте колеги,от много време един въпрос не ми дава мира и спокоен сън.Бях решил да си закупя спинарка шимано или дайва и макара от същата марка за да са комплект ,но в мен се пробуди въпроса ,защо бе мама му стара се продават толкова много макари от въпросните марки и то нови на по два-три риболова. Колегите ли не са доволни от качеството или какво.Не мисля че всеки закупил макара за 300-400лв. след няколко излета решава да я продаде за да мине на ПО-ВИСОК КЛАС това са пълни г...сти.Дайте мнения колеги, какво не ви харесва в моделите които притежавате или които сте продали.Започвам да клоня към други марки.Очаквам конкретни отговори , а за тези които мислят да спамят молбата ми е да се въздържат.Благодаря.
Който нож вади сам пада в него.
- akoto13
- ще става разбирач
Re: shimano & daiwa КО -НЕ
Отговора на въпроса е много прост!Такива такъми са много пазени, и дойдат ли в "Продава", се представят за почти нови на два,три риболова.Аз смених много лебедки на двете марки.Вече имам макари от най-високите класове.На всеки е ясно,че са много добри,да не кажа най-добри.Не случайно са и най-желани.В заключение ще кажа,че колекционирам макари(шаранджийски), и имам много.
п.с.Аз съм шаранжия,но съм сигурен,че спининговите са със същото качество The best
п.с.Аз съм шаранжия,но съм сигурен,че спининговите са със същото качество The best
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
- краси12345678
- ще става разбирач
Браво колега,адмираций сподели ако обичаш малко подробности.Какви модели си имал и какви имаш в момента в колекцията.Попадам на обяви в които се продават макари от най-висок клас,от там на къде по на горе.Вижданията ми се базират и от информация от други сайтове
- ioska70
- научил се да хвърля
За дайва не мога да кажа нищо но имам това 2500 http://www.riboco.com/UserFiles/picture ... =600&block" onclick="window.open(this.href);return false; от четири години и е основната ми макара за всички излети.От Варна съм ползвам я за бомбарди,блесни ,ваглери и не подвижни плувки . Никога не ми е пускала ''брада''.Винаги си подрежда влакното перфектно, дори с грам и половина монтаж след многократни презамятания.Бигелът ми се е затварял сам един два пъти,но може да е и по моя пречина.Авансите са невероятно прецизни спасили са ми много такъми при замятане.Не ми приемайте поста като реклама ,споделям личните си наблюдения. Наслука.
Наслука.

Туй риболова не е за мен 

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много е прав Тачев. Това, че се продават макари висок клас не означава, че имат някакъв проблем, просто като половиш малко и почва да ти омръзва. Аз слава богу намерих, това което ме устройва най-много и не мисля да се разделям с него в следващите няколко години. През ръцете са ми минали ако не се лъжа почти всички спинингови макари от високия и средния клас на Дайва и няколко на шимано. В момента съм стигнал до заключението, че точно 2 макари могат да покрият всичките ти нужди като става въпрос за спининг
Това са Дайва екзист 2508 + шпула от 2506 и морететан бранзино 3000, с тях ще имаш макара за Ул, Л или МЛ риболов и една за по-тежък спининг. Ако пък си с повече претенции можеш да добавиш както направих и аз и една 1003, за да не ти се смеят приятелите естети, че си тръгнал с Ул пръчка 1.60 и макара 25хх.

Това са Дайва екзист 2508 + шпула от 2506 и морететан бранзино 3000, с тях ще имаш макара за Ул, Л или МЛ риболов и една за по-тежък спининг. Ако пък си с повече претенции можеш да добавиш както направих и аз и една 1003, за да не ти се смеят приятелите естети, че си тръгнал с Ул пръчка 1.60 и макара 25хх.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нормално е да стигнеш до най-високия клас макара рано или късно ! Просто можеш да си спестиш мъките и да си купиш директно висок клас макара за нуждите , които имаш и след време да си я смениш с по нова такава , ако нещо не ти е допаднало в нея или да си я ползваш с години защото високите класове макари трудно ще те предадат и след 10г ползване
Това са едни от най-добрите марки на световния пазар и е нормално да се ползват масово и у нас ! Аз продавам и чисто нови макари на нулевата им цена ( без доставки и банкови плащания ) за да може да са достъпни до повече риболовци и да си купят хубави неща за добри пари !
Примерно тази макара - Shimano Aero 4000 Feeder FA - 5.8:1 - 251лв

Цената и е 251лв , а за колко би си я купил тук ? Това е среден клас макара , а не висок
Въртял съм всякакви видове макари и съм ловил с повечето от тях и , ако трябва да съм честен от десетките макари ми допадат не повече от 4-5 макари , но това си е мое мнение и моя преценка

Примерно тази макара - Shimano Aero 4000 Feeder FA - 5.8:1 - 251лв

Цената и е 251лв , а за колко би си я купил тук ? Това е среден клас макара , а не висок

Въртял съм всякакви видове макари и съм ловил с повечето от тях и , ако трябва да съм честен от десетките макари ми допадат не повече от 4-5 макари , но това си е мое мнение и моя преценка

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- muharcheto
- вече хвърля и на тежко
Здравей колега,ще се опитам да обясня лично за мен как точно стоят нещата,без да визирам конкретни хора от форума.Въпросните марки пръчки и макари се продават защото се ползват с добро име и неоспорими качества/визирам по-високите класове на същите/,марки които са се доказали с времето и държат цена.Повечето обяви който четем са на стоки които се пазаруват от чужди сайтове на цени далеч по-ниски от тези тук и се търгуват с цел малко финансово подпомагане-не казвам,че е нещо лошо или пък съм против това -напротив,по този начин тези пръчки и макари от тези марки стават по-достъпни за повечето от наскраси12345678 написа:Здравейте колеги,от много време един въпрос не ми дава мира и спокоен сън.Бях решил да си закупя спинарка шимано или дайва и макара от същата марка за да са комплект ,но в мен се пробуди въпроса ,защо бе мама му стара се продават толкова много макари от въпросните марки и то нови на по два-три риболова. Колегите ли не са доволни от качеството или какво.Не мисля че всеки закупил макара за 300-400лв. след няколко излета решава да я продаде за да мине на ПО-ВИСОК КЛАС това са пълни г...сти.Дайте мнения колеги, какво не ви харесва в моделите които притежавате или които сте продали.Започвам да клоня към други марки.Очаквам конкретни отговори , а за тези които мислят да спамят молбата ми е да се въздържат.Благодаря.

Човек и добре да живее,рано или късно се жени.
Привет и НАСЛУКА!!!
Привет и НАСЛУКА!!!
- краси12345678
- ще става разбирач
Благодаря за отговорите,ако някой има други виждания да споделя.
-
- научил се да хвърля
Колега, аз имам макари от среден клас на Шимано, като Рарениум и Страдик. Много са добри в сравнение с ниския им клас и определено си заслужават. Работя основно обаче със Сертейтите на Дайва, защото то само да ги гледаш и да го пипаш ти доставя удоволствие.
Абе верно,че два пъти с едни и същи такъми не съм те виждал,ама ако и с жените си така -кога ще те оженим бе,младежо!?!tachev написа:![]()
отоговорът е много прост, макарата е като жената, като я развартиш 2-3 пъти и ти писва

Доста тежки въпроси задаваш 
Доста и разностранни отговори чета тук. Тачев не го броим, защото него още вятър го вее на бял кон, а и сега му е студено и май бърка клавиатурата..
Пръчка на Дайва или Шимано не бих си взел. Както и воблери на тези марки. Всяка голяма марка си има неща, които са добри и други, които просто покриват номенклатурата. Аз съм със среден клас макари на Дайва, тези от по 300-400 лв. Не само че няма да ги продам, ами и съм си взел даже едни дубъл на едната, ей така, да си имам
Но аз съм динозавър и не се влияя от модните течения, които гонят младежта 
Така че не се чуди на подмяната на такъм при някои колеги. Понягога те търсят все по-добро и по-добро. Не казвам че не са прави, но и всеки си има виждания по въпроса. Аз съм стигнал до някакво ниво, събрал съм си оптимален за мен такъм и даже към нововъведенията във влакната подхождам с притеснение.
За да бъда коректен в отговора си, ловя с Авиди и ДайвИ Сол и Фуего, влакната ми са ИГК.

Доста и разностранни отговори чета тук. Тачев не го броим, защото него още вятър го вее на бял кон, а и сега му е студено и май бърка клавиатурата..

Пръчка на Дайва или Шимано не бих си взел. Както и воблери на тези марки. Всяка голяма марка си има неща, които са добри и други, които просто покриват номенклатурата. Аз съм със среден клас макари на Дайва, тези от по 300-400 лв. Не само че няма да ги продам, ами и съм си взел даже едни дубъл на едната, ей така, да си имам

Така че не се чуди на подмяната на такъм при някои колеги. Понягога те търсят все по-добро и по-добро. Не казвам че не са прави, но и всеки си има виждания по въпроса. Аз съм стигнал до някакво ниво, събрал съм си оптимален за мен такъм и даже към нововъведенията във влакната подхождам с притеснение.
За да бъда коректен в отговора си, ловя с Авиди и ДайвИ Сол и Фуего, влакната ми са ИГК.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Макарите ги въртя по няколко пътиБоев написа:Абе верно,че два пъти с едни и същи такъми не съм те виждал,ама ако и с жените си така -кога ще те оженим бе,младежо!?!tachev написа:![]()
отоговорът е много прост, макарата е като жената, като я развартиш 2-3 пъти и ти писва

Туй риболова не е за мен 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Вариантите са много - препродажба с цел печалба , вечното търсене , попаднал на неподходящ за него модел и пр. и пр. Друг е въпроса че докато при макарите имаме два доказали се титана като Дайва и Шимано , при въдиците не е баш тъй . Примерно аз също имах един период на постоянното търсене какво ми трябва . Сега общо взето се кротнах на варианта :
- за състезания къде всеки има мерак да ти пипне "макарите" и "въдицата" , съм си заделил :
- Дайва Сол , Дайва Калдия и Дайва Лувиас , от към макари . От към въдици някакви Ст. Кроа и Г. Лумис + един мега непретенциозен Беркли Скелетор , геги освен читави и силно дуракоустойчиви .
- за кеф , или риболов като хоби , демек редко бърничкане от любопитни които винаги имат за цел да ти надраскат бланката на Гаттито :
- Дайва Сертейт 13 , Дайва Екзист Хипер Къстъм , Дайва Сертейт Хиперкъстъм , Дайва Емералдс в бялата разцветка . От към въдици си оставих само три такива и то само на една марка - Ито Крафт .
Упоменатите по-горе покриват всичките ми нужди в диапазона УЛ - МЛ , по-нагоре не ме влече и съответно не ме интересува . Пазарувал съм си Стелли , Туйн Пауър и Биомастери , които си заминаха доволно бързо защото не ме удовлетвориха във вариант да ми допаднат за това което ми трябват , а въдиците ....... колко прехвърлих
Друг е варианта че в диапазона за спининг , УЛ - МЛ , който ме интересува , Шимано произвеждат само една читава въдица - Кардиф , а Дайва една , две повече . Това съпоставено с огромното предлагане на качествени въдици от други марки , просто няма сми .
- за състезания къде всеки има мерак да ти пипне "макарите" и "въдицата" , съм си заделил :
- Дайва Сол , Дайва Калдия и Дайва Лувиас , от към макари . От към въдици някакви Ст. Кроа и Г. Лумис + един мега непретенциозен Беркли Скелетор , геги освен читави и силно дуракоустойчиви .
- за кеф , или риболов като хоби , демек редко бърничкане от любопитни които винаги имат за цел да ти надраскат бланката на Гаттито :
- Дайва Сертейт 13 , Дайва Екзист Хипер Къстъм , Дайва Сертейт Хиперкъстъм , Дайва Емералдс в бялата разцветка . От към въдици си оставих само три такива и то само на една марка - Ито Крафт .
Упоменатите по-горе покриват всичките ми нужди в диапазона УЛ - МЛ , по-нагоре не ме влече и съответно не ме интересува . Пазарувал съм си Стелли , Туйн Пауър и Биомастери , които си заминаха доволно бързо защото не ме удовлетвориха във вариант да ми допаднат за това което ми трябват , а въдиците ....... колко прехвърлих

Друг е варианта че в диапазона за спининг , УЛ - МЛ , който ме интересува , Шимано произвеждат само една читава въдица - Кардиф , а Дайва една , две повече . Това съпоставено с огромното предлагане на качествени въдици от други марки , просто няма сми .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Бая въдици имаш.Ако трябва да оставиш една въдица и една макара, кои ще избереш?