Проблем с мишки - апарат за мишки

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Re: Проблем с мишки - апарат за мишки

Мнение от delio-haidutin »

Teo 62 написа:Вземи си най обикновен капан и сложи за примамка парченце препечен хляб на огън.Не знам какво ги влудява тази миризма но пробвах и улових за седмица три плъха.После заливаш с вряла вода капана с плъха в кофа и го гътваш за секунди.
със капана ми е ясно,сега така ги моря,но проблема е там ,че си ходя на село от седмица на седмица,иза една седмица мога само по един плъх да хващам ,и то не всеки път са едри,а излъгах :oops: ,два пъти хванах по два на веднъж,а е пълно с миньончета,капана сам съм си го правил и дупките му са двусантиметрови и тези малките влизат ,затварят и излизат през дупките,няма стръв и мищок няма.за стръв ползвам сланина ,или джумерки,също е доста силна стръв,но ще пробвам и с припечена филия.за гипса също съм чувал ,все се каня да слагам ,а си мисля ,че иамше една тема ,мисля на годзилата беше(ако не бъркам),с пиратки прогони къртиците,замислям се да им пусна с пет гърмежа в тунелите и като им мириши на сяра и барут дали няма да понамалеят :smt017
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Красимир Атанасов написа:Давайте им брашно смесено с гипс.И като си направи отливка на червата и е до там. :mrgreen:
Чувай кво ти говори.
Ама наблизо и вода сложи. :wink:

Докато гледах пъдпъдъци в мазата,еле в последната година ме нападнаха
мишоците,ама не ти е работа направо.
Гранули купувах,на седмица пакет изяждаха,още повече ставаха.
В чудо се видях де.
Махнах и пъдпъдъци,и смески,и всичко друго,
оставих прозореца на мазата отворен,котките да могат да влизат.
Еле оправи се положението.До смока не стигнах де,
ама един комшия от паткани не можеше да се отърве,
че през три четири дена пускаше по един на тавана си.
Май на единия му хареса и се засели там,че изчезнаха гадинките.
Другите смоци си биха камшика като видяха кви плъхоци се въртят там.

Доколкото съм чувал,развалената риба прогонва - но не съм пробвал,
май аз преди тези гадини ще напусна убежището. :lol:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
turay
новобранец
новобранец

Мнение от turay »

http://www.kemper-club.com/forum/viewtopic.php?t=3589" onclick="window.open(this.href);return false;
аз сам такава машинка и сам доволен,захранките ми седят в мазето и нямам проблем
28482Изображение
[
siliko
новобранец
новобранец

Мнение от siliko »

Ние как да се сдобием с такава машинка?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Много се смях :lol:

Сериозно машинката от линка как се поръчва и от къде?
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Сетих се как един съсед уби сляпо куче като мислеше че е плъх-намерил му дупката и сипал 1 литър бензин,добре че била в градината.После драснал клечката и залегнал-от взрива станала яма в която намерил доста складирани зеленчуци,а плъха така и не успял да хване,изглежда напуснал килера.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=39439" onclick="window.open(this.href);return false;
ето ви една мартеничка от онзи ден,стръв-сланина на жар,взех идеята от по-горе спомената от колега за препечена филия,та направих експиримент :smt117 .тези капани са безкомпромисни,в този преди години бях хванал и едно коте :lol: ,докато тарашува за мишки,но проблема е там ,че трябва да го проверяваш всеки ден,а аз си ходя всяка седмица ,и каквото се улови ,това е за една седмица.нямам и СО да си направя няколко за по-голяма слука. :drinkers:
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Невестулка, това ти трябва, опазили сме няколко склада с храни:-)
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Дельо,ако имаш мерак,пробвай едно друго решение.
Една кофа я напълни с вода,ама поне 15см под горния ръб.
Хвърли вътре 3-4 шепи слънчоглед - семки ве.
Някаква дъскичка за мост,ама да е добре захваната.

Лично не съм го пробвал,
но много ме убеждаваха в предимствата на това "съоръжение".
Изображение

delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

:smt023 съгласен съм,има ефект ,пробвах го в мазата в града,ама на село кокошките са затворени в дама (обор за едър добитък),и не знам какви ще ги вършат цяла седмица :lol: .сега съм наслагал отрова на гранули в хамбара и на няколко места при кокошките ,прикрита с плоскости да нямат досег до нея ,да видим какъв ще е ефекта :!: :!: :!: :
само котките да не пострадат от натровени плъхоци,майка им си беше изградила някакъв имонитет,повръщаше и няколко дена не беше на себе си,но тези не ги знам как ще са.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

ТОП-1 стръв за капани е нарязан на малки кубчета сух хляб и после препържен до позачервяване с малко олио и ситно нарязан стар лук. Преди доста години гледах едни приятели(от пловдивския университет) как ловят мишоци и то масово за някакви генетични изследвания(със 70-80 капана, като този на снимката по-горе, в продължение на два месеца) и ми бе подробно обяснено каква е топ-стръвта и как се взема кръв за изследвания от мишок.... :shock: :shock: :D
Изображение
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

на вилата не бях ходил доста време и като отидох.....не ми се мисли,някви плъхове ходили,гризали,срали абе ужас,мислих,мислих за отрови и се сетих как кучетата ги тровили с примамка накисната в антифриз,напълних един буркан царевица и го залях,след няколко дена отидох да ги нагостя гадините,нахвърлях навсякъде,след седмица ходих на оглед и нищо не е идвало повече,царевицата беше почти изядена,на работата същата работа от плъхове,бърза захранка и до там
ПРОВЕРЕНО И ИЗПИТАНО, и ефтино :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

натровен плъх ,представлява ли опасност ,при поглъщане от куче или котка?става въпрос за тези отрови ,които ги продават по аптеките ,деистващи като антикоаголанти .тази съставка ,преминала един път в кръв на мишока и е направила поразията ,остава ли действаща и след това или може да има някакво действие от остатаците в стомаха му.
а също и за антифриза???

а снощи ми дойде и друга идея:ситна мрежа ,примерно рабица,1 на 1 ,да я поставим на земята ,подвързва ме я към фазата на инсталацията,но не я включваме,слагаме върху нея ,а може и под нея ,накакви мезета и чакаме.като се съберат няколко гада и включваме :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: .дали може да има ефект,и като нямаме затворена верига ,дали ще е достатъчно напрежението ,че да ги убие?????
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Виж, на първия ти въпрос мога да ти отговоря.
Препаратите, къде се продават по аптеките са с активно вещество антикоагулант Бродифакум в различни концентрации.
Натрупва се в черния дроб в продължение на седмица и тогава предизвиква вътрешни кръвоизливи. Има дълго време на разпад /не помня колко/ и затова е опасен и при последваща консумация.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

delio-haidutin написа: а снощи ми дойде и друга идея:ситна мрежа ,примерно рабица,1 на 1 ,да я поставим на земята ,подвързва ме я към фазата на инсталацията,но не я включваме,слагаме върху нея ,а може и под нея ,накакви мезета и чакаме.като се съберат няколко гада и включваме :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: .дали може да има ефект,и като нямаме затворена верига ,дали ще е достатъчно напрежението ,че да ги убие?????
Губиш по точки в този случай.Няма ли верига,и 1000V няма ги утрепе.
Помисли,как да сложиш примамката на височина,дето могат да я достигнат.
Пак върху рабицата де.Тогава може да има ефект. :wink:
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Разни”