Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Проблем с мишки - апарат за мишки
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Re: Проблем с мишки - апарат за мишки
със капана ми е ясно,сега така ги моря,но проблема е там ,че си ходя на село от седмица на седмица,иза една седмица мога само по един плъх да хващам ,и то не всеки път са едри,а излъгахTeo 62 написа:Вземи си най обикновен капан и сложи за примамка парченце препечен хляб на огън.Не знам какво ги влудява тази миризма но пробвах и улових за седмица три плъха.После заливаш с вряла вода капана с плъха в кофа и го гътваш за секунди.

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чувай кво ти говори.Красимир Атанасов написа:Давайте им брашно смесено с гипс.И като си направи отливка на червата и е до там.
Ама наблизо и вода сложи.

Докато гледах пъдпъдъци в мазата,еле в последната година ме нападнаха
мишоците,ама не ти е работа направо.
Гранули купувах,на седмица пакет изяждаха,още повече ставаха.
В чудо се видях де.
Махнах и пъдпъдъци,и смески,и всичко друго,
оставих прозореца на мазата отворен,котките да могат да влизат.
Еле оправи се положението.До смока не стигнах де,
ама един комшия от паткани не можеше да се отърве,
че през три четири дена пускаше по един на тавана си.
Май на единия му хареса и се засели там,че изчезнаха гадинките.
Другите смоци си биха камшика като видяха кви плъхоци се въртят там.
Доколкото съм чувал,развалената риба прогонва - но не съм пробвал,
май аз преди тези гадини ще напусна убежището.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
http://www.kemper-club.com/forum/viewtopic.php?t=3589" onclick="window.open(this.href);return false;
аз сам такава машинка и сам доволен,захранките ми седят в мазето и нямам проблем
аз сам такава машинка и сам доволен,захранките ми седят в мазето и нямам проблем
Ние как да се сдобием с такава машинка?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много се смях
Сериозно машинката от линка как се поръчва и от къде?

Сериозно машинката от линка как се поръчва и от къде?
Сетих се как един съсед уби сляпо куче като мислеше че е плъх-намерил му дупката и сипал 1 литър бензин,добре че била в градината.После драснал клечката и залегнал-от взрива станала яма в която намерил доста складирани зеленчуци,а плъха така и не успял да хване,изглежда напуснал килера.
-
- разбира нещата
http://www.nariba.com/forum/gallery/ima ... e_id=39439" onclick="window.open(this.href);return false;
ето ви една мартеничка от онзи ден,стръв-сланина на жар,взех идеята от по-горе спомената от колега за препечена филия,та направих експиримент
.тези капани са безкомпромисни,в този преди години бях хванал и едно коте
,докато тарашува за мишки,но проблема е там ,че трябва да го проверяваш всеки ден,а аз си ходя всяка седмица ,и каквото се улови ,това е за една седмица.нямам и СО да си направя няколко за по-голяма слука. 
ето ви една мартеничка от онзи ден,стръв-сланина на жар,взех идеята от по-горе спомената от колега за препечена филия,та направих експиримент

ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- koda33
- разбира нещата
Невестулка, това ти трябва, опазили сме няколко склада с храни:-)
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- КИРО
- Обратна връзка:
Дельо,ако имаш мерак,пробвай едно друго решение.
Една кофа я напълни с вода,ама поне 15см под горния ръб.
Хвърли вътре 3-4 шепи слънчоглед - семки ве.
Някаква дъскичка за мост,ама да е добре захваната.
Лично не съм го пробвал,
но много ме убеждаваха в предимствата на това "съоръжение".
Една кофа я напълни с вода,ама поне 15см под горния ръб.
Хвърли вътре 3-4 шепи слънчоглед - семки ве.
Някаква дъскичка за мост,ама да е добре захваната.
Лично не съм го пробвал,
но много ме убеждаваха в предимствата на това "съоръжение".
-
- разбира нещата

само котките да не пострадат от натровени плъхоци,майка им си беше изградила някакъв имонитет,повръщаше и няколко дена не беше на себе си,но тези не ги знам как ще са.
-
- учете се от него
ТОП-1 стръв за капани е нарязан на малки кубчета сух хляб и после препържен до позачервяване с малко олио и ситно нарязан стар лук. Преди доста години гледах едни приятели(от пловдивския университет) как ловят мишоци и то масово за някакви генетични изследвания(със 70-80 капана, като този на снимката по-горе, в продължение на два месеца) и ми бе подробно обяснено каква е топ-стръвта и как се взема кръв за изследвания от мишок....

- Don4o_62
- учете се от него
на вилата не бях ходил доста време и като отидох.....не ми се мисли,някви плъхове ходили,гризали,срали абе ужас,мислих,мислих за отрови и се сетих как кучетата ги тровили с примамка накисната в антифриз,напълних един буркан царевица и го залях,след няколко дена отидох да ги нагостя гадините,нахвърлях навсякъде,след седмица ходих на оглед и нищо не е идвало повече,царевицата беше почти изядена,на работата същата работа от плъхове,бърза захранка и до там
ПРОВЕРЕНО И ИЗПИТАНО, и ефтино
ПРОВЕРЕНО И ИЗПИТАНО, и ефтино

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- разбира нещата
натровен плъх ,представлява ли опасност ,при поглъщане от куче или котка?става въпрос за тези отрови ,които ги продават по аптеките ,деистващи като антикоаголанти .тази съставка ,преминала един път в кръв на мишока и е направила поразията ,остава ли действаща и след това или може да има някакво действие от остатаците в стомаха му.
а също и за антифриза???
а снощи ми дойде и друга идея:ситна мрежа ,примерно рабица,1 на 1 ,да я поставим на земята ,подвързва ме я към фазата на инсталацията,но не я включваме,слагаме върху нея ,а може и под нея ,накакви мезета и чакаме.като се съберат няколко гада и включваме
.дали може да има ефект,и като нямаме затворена верига ,дали ще е достатъчно напрежението ,че да ги убие?????
а също и за антифриза???
а снощи ми дойде и друга идея:ситна мрежа ,примерно рабица,1 на 1 ,да я поставим на земята ,подвързва ме я към фазата на инсталацията,но не я включваме,слагаме върху нея ,а може и под нея ,накакви мезета и чакаме.като се съберат няколко гада и включваме

-
- Модератор
Виж, на първия ти въпрос мога да ти отговоря.
Препаратите, къде се продават по аптеките са с активно вещество антикоагулант Бродифакум в различни концентрации.
Натрупва се в черния дроб в продължение на седмица и тогава предизвиква вътрешни кръвоизливи. Има дълго време на разпад /не помня колко/ и затова е опасен и при последваща консумация.
Препаратите, къде се продават по аптеките са с активно вещество антикоагулант Бродифакум в различни концентрации.
Натрупва се в черния дроб в продължение на седмица и тогава предизвиква вътрешни кръвоизливи. Има дълго време на разпад /не помня колко/ и затова е опасен и при последваща консумация.
- КИРО
- Обратна връзка:
Губиш по точки в този случай.Няма ли верига,и 1000V няма ги утрепе.delio-haidutin написа: а снощи ми дойде и друга идея:ситна мрежа ,примерно рабица,1 на 1 ,да я поставим на земята ,подвързва ме я към фазата на инсталацията,но не я включваме,слагаме върху нея ,а може и под нея ,накакви мезета и чакаме.като се съберат няколко гада и включваме![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.дали може да има ефект,и като нямаме затворена верига ,дали ще е достатъчно напрежението ,че да ги убие?????
Помисли,как да сложиш примамката на височина,дето могат да я достигнат.
Пак върху рабицата де.Тогава може да има ефект.