Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спиниг пръчка Angler's Republic Palms SHORE GUN
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Спиниг пръчка Angler's Republic Palms SHORE GUN
, та питането ти не е много на място
[/quote]
Виноват.
Май ще трябва да отворя нова тема. 

Виноват.

-
- ще става разбирач
Виноват.ionko topalov написа:, та питането ти не е много на място

По скоро драсни едно Л.С на Павката (sestrata)

- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега,12-42 си е екстра за риболова на распер.Така спокойно ще ползваш малкия Трил (12 грамовия) на дистанция ,а и ще имаш запас от мощ когато рибата е в силна струя (на места я има и до самия бряг),не изключвам факта с тия примамки да те вземе и сом.Само прецени добре дължината на пръчката,понякога се налага нагазване във реката и лично на мен дължина от 3 м. ми идва в повече при ръст 1,72,ако си над 1,80 може и да ти е удобно.При направен експеримент с триметровата не постигам по-голяма дистанция от 2,70 която предпочитам да ползвам.
Поздрави и късмет през новия сезон!
Поздрави и късмет през новия сезон!
- batvanko1
- ще става разбирач
Благодаря на всички които дадоха мнение, съвет или препоръка. Благодаря и на колегата jelqz който ми даде в детайли на ЛС това което ме интересуваше за тази пръчка. Теглото наистина е 188гр. на 3,14м. при акция 12-42гр. Явно това ще е новата придобивка. Остана най-трудното - да я купя без да разбере жената.
Рибата винаги е била активна или вчера или днес, но на друго място.
Здрасти колегаbatvanko1 написа:Благодаря на всички които дадоха мнение, съвет или препоръка. Благодаря и на колегата jelqz който ми даде в детайли на ЛС това което ме интересуваше за тази пръчка. Теглото наистина е 188гр. на 3,14м. при акция 12-42гр. Явно това ще е новата придобивка. Остана най-трудното - да я купя без да разбере жената.
Вече си решил коя ще е новата ти въдица.Аз не съм я виждал но нищо не ми пречи да добавя малко общи разсъждения,изобщо за пръчките!
Зависимостта между различните параметри на една въдица и работните и качества е.....малко по-сложно,отколкото изглежда на пръв поглед.Производителите ни представят само сухи цифри и понякога е доста трудно да добиеш представа за работните качества на една пръчка и нейната динамика.
Въдицата която си избрал и всички пръчки,които колегите са посочили са прилични въдици за Дунав и за распер.
Аз мога да добавя още 10-15 пръчки,които въпреки,че са с твърде различни показатели,също ще са съвсем подходящи за този риболов.Но.......ти все пак трябва да избереш ЕДНА,с която да направиш най-малко компромиси и която е най-удачна за различните ситуации,в които ще попаднеш.
Струва ми се твърде неоправдано да се купува пръчка с дължина 3.14м,защото тя няма да ти донесе нищо повече от дискомфорт при излетите ти.Мисля,че оптималната дължина на въдиците за този тип риболов е 8.6 , 9 и 9.6 фута.Отнемането на тъй привличащите ни сантиметри(които на практика не ни дават по-голяма дистанция)води до една по-лека и по добре балансирана въдица.Колкото до мощноста и теста на една въдица,освен,че трябва да мята примамките,въдицата трябва и да работи с тях и да ги прибира.Залитането към префинване на тези показатели,както и презапасяването води до стесняване на кръга от ситуации,за които въдицата е удачна.
Ако аз избирах въдица от този производител и за този риболов то без колебание бих взел тази SFGS-96M или тази
SFGS-89M
Поздрави
- batvanko1
- ще става разбирач
Благодаря за препоръката. Темата "Примамки за едри распери" съм я прочел поне 5-6 пъти, и това беше основната причина да се запаля по риболова на распери. В края на изминалото лято и цялата есен имах не-лоша слука по Дунава, е все още съм на светлинни години от твоите успехи, но набирам скорост.
Относно пръчките - тези които ти ми препоръчваш са с акция 10-35, пък аз съм се запасил с едни чудни и дивни примамки от по 35-36гр. и те са на ръба на възможностите на въпросните спининги, пък и имам подобна спининг-пръчка 270см. 15-40гр. - пробвах я и нея за тази цел, но като хвана распер не аз го водя а той мене. Та общо взето поради тези причини съм се насочил към по-дълга и малко по-здрава спининг-пръчка. Предполагам ще кажеш, че примамките са твърде тежки - избрал съм ги такива по простата причина, че местата на които ходя, реката е много широко разлята и дистанцията на замятане е най-важното нещо за успех там.
Тази година имам планове да пошетам и по твоя район и ще се радвам ако се засечем, да почерпя малко знания от извора.
Много здраве и положителни риболовни емоции през новата година.
Относно пръчките - тези които ти ми препоръчваш са с акция 10-35, пък аз съм се запасил с едни чудни и дивни примамки от по 35-36гр. и те са на ръба на възможностите на въпросните спининги, пък и имам подобна спининг-пръчка 270см. 15-40гр. - пробвах я и нея за тази цел, но като хвана распер не аз го водя а той мене. Та общо взето поради тези причини съм се насочил към по-дълга и малко по-здрава спининг-пръчка. Предполагам ще кажеш, че примамките са твърде тежки - избрал съм ги такива по простата причина, че местата на които ходя, реката е много широко разлята и дистанцията на замятане е най-важното нещо за успех там.
Тази година имам планове да пошетам и по твоя район и ще се радвам ако се засечем, да почерпя малко знания от извора.
Много здраве и положителни риболовни емоции през новата година.
Ти най-добре знаеш каква точно пръчка ти трябва.Знаеш условията при които търсиш рибите и си имаш приоритети.А и мисля,че избора на пръчка за определени,конкретни места е най-правилен.Например аз ловя едни и същи риби но с различни пръчки,според сезона и местата.Така,че купувай смело!
Мисля,че има логика да се експериментира с такива примамки,че даже и по тежки
Аз също планувам да ги подгоня с примамки от по 30-40-50 гр,но съм избрал един Спортекс за целта.
Разбира се за проучвателни и основни,ползвам доста по-леки въдици,но пък с тях имам и риби,които не можах да извадя и си заминаха живи и здрави
Поздрави
Пусни ако можеш някоя снимка да ги видим.batvanko1 написа:аз съм се запасил с едни чудни и дивни примамки от по 35-36гр.
Мисля,че има логика да се експериментира с такива примамки,че даже и по тежки

Аз също планувам да ги подгоня с примамки от по 30-40-50 гр,но съм избрал един Спортекс за целта.
Разбира се за проучвателни и основни,ползвам доста по-леки въдици,но пък с тях имам и риби,които не можах да извадя и си заминаха живи и здрави

Поздрави
- batvanko1
- ще става разбирач
Снимка 1 - метални рибки 7,5см мисля че беше 30гр.

Снимка 2 - Метални рибки 7см. 36гр.

Снимка 3 - Цикада 7см. 20гр. сдобих се наскоро с нея и й възлагам големи надежди

Снимка 4 - Цикада 6,5см. 21гр. - това е примамката която ми беше най-резултатна през изминалата година. Извади не-малко распери и бели риби.

Снимките ги дръпнах от нета за да не ме чакаш да й правя.

Снимка 2 - Метални рибки 7см. 36гр.

Снимка 3 - Цикада 7см. 20гр. сдобих се наскоро с нея и й възлагам големи надежди

Снимка 4 - Цикада 6,5см. 21гр. - това е примамката която ми беше най-резултатна през изминалата година. Извади не-малко распери и бели риби.

Снимките ги дръпнах от нета за да не ме чакаш да й правя.
Страшни са!Чак ми потекоха лигите
С "металните рибки" от втората снимка може да имаш доста празни удари(и ще имаш),затова може да експериментираш с ей такима неща примерно:

Само да не почнеш да фаворитизираш един тип примамки за сметка на други!Въртящите блесни,воблерите и силикона също са много силни примамки!
Аз съм хвърлил око на тия в размер 20,30 и 40 гр

С "металните рибки" от втората снимка може да имаш доста празни удари(и ще имаш),затова може да експериментираш с ей такима неща примерно:

Само да не почнеш да фаворитизираш един тип примамки за сметка на други!Въртящите блесни,воблерите и силикона също са много силни примамки!
Аз съм хвърлил око на тия в размер 20,30 и 40 гр
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На мен ми е интересно да споделиш мнение , след като ги ползваш , за третите , на GT-BIO . Не друго ами ми е малко странна тази кръстоска между ратлин и цикада със силно изнесен център на тежестта , напред . Като цяло предполагам че примамката ще върви вертикално и ще създава доста съпротивление .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- stancom
- ще става разбирач
Извинявам се за офа
Но съм забелязал една честа грешка на колегите с които съм ходил за распер . Почти всички започват да гонят максимално голяма дистанция, по този начин пропускат близките риби. Не казвам, че в случая е така, не познавам местата на колегата.

- batvanko1
- ще става разбирач
На №2 съм намислил да и сложа по една тройка и отпред.
Аз също нямам търпение да видя GT-BIO-то в действие. Ще пиша след това. За сега стои на нощното ми шкафче, че не мога да и се нарадвам, бая и всяка вечер. Изръсих се почти 30лв. за нея, ако вземе че отлети към румънско някой път ще ми се скъса сърцето.
Stancom - случвало ми се е понякога когато съм нагазил 40-45м. на вътре, распери да гонят и зад мен, та до някъде имаш право, но все пак не можем да хванем всички риби в реката.
Аз също нямам търпение да видя GT-BIO-то в действие. Ще пиша след това. За сега стои на нощното ми шкафче, че не мога да и се нарадвам, бая и всяка вечер. Изръсих се почти 30лв. за нея, ако вземе че отлети към румънско някой път ще ми се скъса сърцето.
Stancom - случвало ми се е понякога когато съм нагазил 40-45м. на вътре, распери да гонят и зад мен, та до някъде имаш право, но все пак не можем да хванем всички риби в реката.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На тоя къде ти е продал примамка струваща два три долара , за трийсет лева , да вземе да му се пресече зелето и граняса сланината !batvanko1 написа:... Изръсих се почти 30лв. за нея,...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- batvanko1
- ще става разбирач
Братко, що думаш ?! Ще я намразя още не е видяла вода.
Павле къде ги има тияПавел Иванов написа:На тоя къде ти е продал примамка струваща два три долара , за трийсет лева , да вземе да му се пресече зелето и граняса сланината !batvanko1 написа:... Изръсих се почти 30лв. за нея,...

по два -три долара.
Разгледах примамките на GT BIO